Image

Over­waarde Hypotheek

 • Direct meer financiële ruimte
 • In je eigen woning blijven wonen
 • Geen hogere maandlasten

Ik heb interesse in een Overwaarde Hypotheek

In 2019 introduceerden wij de Stekkie Overwaarde Hypotheek. Hiermee kunnen senioren het kapitaal dat in hun woning zit gedeeltelijk vrijmaken. We hebben in de eerste periode veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. Op dit moment is er helaas een stop op nieuwe aanvragen voor de Overwaarde Hypotheek.

Ik heb al een Overwaarde Hypotheek

Heb je vorig jaar een Stekkie Overwaarde Hypotheek afgesloten? Dan verandert er voor jou niets. Onze dienstverlening blijft zoals je die van ons gewend bent.

Stekkie Over­waarde Hypotheek

Meer informatie

Wat houdt de Stekkie Over­waarde Hypotheek in?

De Stekkie Overwaarde Hypotheek is een hypotheek voor mensen met een hypotheekvrije woning of een woning met een kleine hypotheek. Je kunt een deel van de overwaarde benutten en je ontvangt daarvoor maandelijks een aanvulling op je inkomen en/of een groter bedrag ineens.

Een Overwaarde Hypotheek wordt ook wel een opeethypotheek of verzilver hypotheek genoemd.

Waarom een Stekkie Over­waarde Hypotheek?

Met het geld dat je elke maand of eenmalig ontvangt, kunt je doen wat je wilt. Je kunt je pensioen aanvullen, het besteden aan een vakantie of het gebruiken om je woning aan te passen of te verduurzamen.

Je kunt dus nu al van je geld genieten zonder dat je je woning hoeft te verkopen. Je blijft eigenaar van je eigen woning!

Wat als...

Je nog een hypotheek op je woning hebt

Een deel van het bedrag dat je kunt lenen, gebruik je om je huidige hypotheek af te lossen. Je hebt dan geen hypotheeklasten meer. De rente van de Overwaarde Hypotheek wordt namelijk opgeteld bij je hypotheek en hoeft pas afgelost te worden bij verkoop van de woning.

Je geen hypotheek meer op je woning hebt

Je kunt de overwaarde van je woning gebruiken waarvoor je maar wilt. Je kunt je pensioen aanvullen, een mooie reis maken, een nieuwe auto kopen of het geld gebruiken om je woning aan te passen.

Wat is het rente­percentage?

Bij het afsluiten van de hypotheek kun je kiezen uit een uitkeringsperiode van 10, 15 of 20 jaar. Hiervoor gelden de volgende rentepercentages:

2,38% 3,04% 3,24%
10 jaar 15 jaar 20 jaar

De rente wordt maandelijks bij je lening opgeteld, waardoor de hypotheek langzaam oploopt. Na de uitkeringsperiode blijft het rentepercentage gelijk tot de schuld wordt afgelost!

Met de Stekkie Overwaarde Hypotheek krijg je meer financiële ruimte en blijf je eigenaar van je woning!

Veelgestelde vragen

 • Stekkie stopt met nieuwe hypotheekaanvragen. Wat betekent dit voor bestaande klanten?

  Voor klanten die al een Stekkie Hypotheek hebben, verandert er niets. Onze Stekkie klanten kunnen dezelfde uitstekende dienstverlening verwachten die ze gewend zijn.

 • Is eerder of extra aflossen mogelijk?

  Eerder of extra aflossen is zeker mogelijk. Dit kan 2 keer per jaar worden gedaan met een minimaal bedrag van 1000 euro. Je kunt hiervoor een verzoek indienen door een e-mail te sturen naar info@mijnstekkie.nl. Je ontvangt dan een instructie hoe je de aflossing kunt doen.

 • Blijf ik eigenaar van de woning?

  Ja, bij het afsluiten van de Stekkie Overwaarde Hypotheek blijft je eigenaar van je woning

 • Wat gebeurt er als ik mijn woning wil verkopen?

  Je kunt je woning natuurlijk op elk gewenst moment verkopen. Na de verkoop stopt de eventuele maandelijkse aanvulling en betaal je de schuld terug die is opgebouwd met de Stekkie Overwaarde Hypotheek.

 • Wat gebeurt er met mijn woning na mijn overlijden?

  Op het moment dat je komt te overlijden, moet de schuld, die is opgebouwd met de Stekkie Overwaarde Hypotheek, terugbetaald worden. Je erfgenamen kunnen deze terugbetalen door (als dat nodig is) de woning te verkopen.

 • Is er een risico van restschuld?

  Als de schuld, die is opgebouwd met de Stekkie Overwaarde Hypotheek hoger is dan de verkoopwaarde van de woning, nemen wij onder voorwaarden (een deel van) de restschuld voor onze rekening. Meer over deze voorwaarden kun je vinden in onze productvoorwaarden. En uiteraard kan je financieel adviseur je alles uitleggen over deze voorwaarden.