ORV Plus

 • Direct verzekerd vanaf de aanvraag
 • Eenvoudig te wijzigen
 • Tot € 2.500.000 te verzekeren

Flexibele overlijdensrisicoverzekering met veel extra's 

ORV Plus is een overlijdensrisicoverzekering die je doorlopend kunt aanpassen aan je financiële situatie. Misschien wil je het verzekerde bedrag verhogen of de einddatum aanpassen? Zo kan je ervoor zorgen dat je gezin in jullie huis kan blijven wonen als je onverhoopt komt te overlijden. 

Voordelen

De voordelen van ORV Plus

Direct zekerheid

Met het inleveren van de gezondheidsverklaring heb je een voorlopige dekking tot een bedrag van € 500.000. Dit geldt voor de periode tot de ingangsdatum van je verzekering, met een maximum van
3 maanden.

Eenvoudig te wijzigen

Met ORV Plus ben je flexibel. Wil je iets wijzigen, dan kan dat. Bijvoorbeeld omdat je het verzekerd bedrag wilt wijzigen of de looptijd wilt aanpassen.

Tot € 2.500.000 te verzekeren

Je kan ORV Plus zelf afsluiten voor een bedrag tot € 500.000. Wil je een hoger bedrag (tot € 2.500.000) verzekeren? Ga dan naar een financieel adviseur.

Extra dekkingen mogelijk

Dit kan je nog meer verzekeren

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Je kan als extra dekking kiezen voor de premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid. Je hoeft dan geen of minder premie te betalen als je arbeids­ongeschikt wordt. Nadat je 104 weken (2 jaar) arbeids­ongeschikt bent, nemen wij de premiebetaling geheel of gedeeltelijk over.

Wil je dit meeverzekeren? Sluit ORV Plus dan af via een adviseur. 

Verzeker je kinderen mee

Je kunt bij ORV Plus ook een kinderverzekering afsluiten. Als een kind uit je gezin overlijdt, ontvang je een uitkering van € 5.000. Overlijdt een verzekerd kind voordat het 3 maanden oud is, dan keren wij € 1.500 uit. Alle kinderen in je gezin zijn verzekerd, ook stiefkinderen, pleegkinderen en geadopteerde kinderen.

Wil je dit meeverzekeren? Sluit ORV Plus dan af via een adviseur.

Opvang voor kosten

Ook hiervoor sluit je ORV Plus af

Opvang woonlasten

Of je nu in een koophuis of een huurhuis woont, de woonlasten zijn vaak de grootste uitgaven van een gezin. Heb je een koopwoning? Dan wordt er een deel van de hypotheekschuld ingelost. Heb je een huurwoning? Dan kan de uitkering gebruikt worden om tijdelijk de maandelijkse woonlasten te betalen.


Opvang extra kosten

Mogelijk komen je nabestaanden voor extra kosten te staan na je overlijden. Bijvoorbeeld voor kinderopvang. Of misschien wil je zeker stellen dat je nabestaanden hun leven kunnen blijven leven zoals ze dat gewend zijn: met sportclubs, studie, muzieklessen of wat dan ook. Met ORV Plus geef je je nabestaanden net dat steuntje in de rug als je voortijdig overlijdt.

Opvang alimentatie

Ben je gescheiden en is er sprake van (kind)alimentatie? Met ORV Plus regel je als alimentatiebetaler dat je financieel aan de zorg van kinderen kunt blijven bijdragen als je overlijdt. Ook als alimentatieontvanger kun je met medewerking van de ex-partner ORV Plus afsluiten op zijn of haar leven. Zo voorkom je dat je financiële situatie verandert bij het wegvallen van je ex-partner.

Voor­waarden

Voor­waarden in het kort

 • Verzekerd

  Dit zijn de uitgangspunten en voorwaarden van ORV Plus:

  • Eenmalige uitkering als de verzekerde (jijzelf of een door jou aangegeven persoon) overlijdt.
  • De uitkering is voor de begunstigde die je hebt opgegeven.
  • Wij keren uit bij overlijden vóór de afgesproken einddatum van de verzekering.
  • Je kiest zelf het aantal jaren dat je verzekerd bent, maximaal 40 jaar.
  • Op de einddatum mag je niet ouder zijn dan 75 jaar.
  • Je bepaalt zelf de hoogte van de uitkering, minimaal € 5.000. 
  • Je kan kiezen uit een gelijkblijvende of dalende uitkering.

  Meer informatie over wat ORV Plus wel en niet verzekert:

 • Niet verzekerd

  Het verzekerde bedrag wordt niet uitgekeerd als:

  • De verzekerde is overleden voordat de aanvraag voor de verzekering door ons is ontvangen.
  • De verzekerde op de einddatum van de verzekering nog in leven is. De verzekering stopt dan en je ontvangt de door jou betaalde premies niet terug.
  • Jij en/of de verzekerde onvolledige of onjuiste informatie heeft verstrekt.
  • De verzekerde deelneemt aan oorlog of gevechtshandelingen.
  • De begunstigde (de persoon of personen aan wie wij de uitkering betalen) schuldig is aan het overlijden van de verzekerde.

  Meer informatie over wat ORV Plus wel en niet verzekert:

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je ORV Plus te vergelijken met ORV Start en met andere aanbieders.

ORV Plus

Je overlijdensrisico­verzekering

Kies hoe je ORV Plus wilt afsluiten

Direct afsluiten

Image

Benieuwd hoeveel premie je betaalt voor ORV Plus?

Aan de hand van een aantal gegevens reken je dit eenvoudig en vrijblijvend uit. Je kunt de verzekering direct afsluiten.

Nabestaandencheck

Met de nabestaandencheck bereken je eenvoudig het bedrag dat je (aanvullend) kunt verzekeren. Ook check je hier of je kunt besparen op je huidige verzekering.

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij jou past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

Medische beoordeling

Voordat je onze overlijdensrisicoverzekering afsluit of een wijziging doorgeeft, hebben wij informatie nodig over de gezondheid van de verzekerde. Hiervoor ontvangt de verzekerde een gezondheidsverklaring per e-mail. Is er sprake van een mindere gezondheid? Dan hoor je van ons wat dat voor je aanvraag betekent of dat we aanvullende informatie nodig hebben. Is een onderzoek of keuring nodig? Dan betalen wij hiervoor de kosten.

Meer weten over de gezondheidsverklaring? Bekijk het filmpje van het Verbond van Verzekeraars.

ORV Plus van Reaal

 • Direct verzekerd vanaf de aanvraag
 • Eenvoudig te wijzigen
 • Tot € 2.500.000 te verzekeren