Overlijdensrisicoverzekering

  • Door klanten met 8,2 beoordeeld op Independer
  • Iedere maand dezelfde scherpe premie
  • Direct verzekerd na verzending van je gegevens

Bereken je premieSluit direct af

Overlijdensrisicoverzekering

Direct financiële zekerheid
met de overlijdensrisicoverzekering

Met de overlijdensrisicoverzekering zorg je voor zekerheid voor je nabestaanden mocht je overlijden. Zij ontvangen dan binnen de looptijd van de verzekering een eenmalig bedrag. Bijvoorbeeld om de hypotheek of de sportvereniging te kunnen blijven betalen. En dat is een hele zorg minder.


Overlijdensrisico verzekering afsluiten? Bereken direct je premie

Weloverwogen kiezenVerzeker jezelf of ook je partner en je kinderen

Bij Reaal is het mogelijk om de polis niet alleen af te sluiten op je eigen leven maar ook op dat van je partner en je kinderen. Denk daar goed over na en neem de tijd om deze pagina even te lezen. Als zaken grote impact hebben, dan wil je dat goed afdekken. Dat geeft rust.

Independer klantcijfer 8.2

Al 400.000 Nederlanders hebben een overlijdensrisico­verzekering bij Reaal


Onze klanten vertellen

Robert-Jan

Robert-Jan

'Een overlijdensrisicoverzekering maakt je leven een stuk relaxter.'

Vincent

Vincent

'Als 1 van ons overlijdt, is je druk maken over financiën het laatste wat je wil.'

Elly

Elly

'Wij hadden een bedrag zo hoog als onze hypotheek. Kijk ook naar het effect van het verlies van een salaris.'


Hulp nodig?Doe de nabestaandencheck

Met een aantal financieel specialisten maakten we een handige tool waarmee je snel kunt berekenen:

  • hoeveel je nabestaanden achteruit gaan in inkomen als jouw inkomen wegvalt
  • welk bedrag je kunt verzekeren om dat te voorkomen
  • wat die verzekering bij ons per maand kost

Doe de nabestaandencheck


Iedere maand dezelfde scherpe premie

Bij de overlijdensrisicoverzekering van Reaal betaal je iedere maand dezelfde lage premie. Sommige verzekeraars kiezen ervoor om de premie gedurende de looptijd op te laten lopen. Hierdoor is de premie tegen het einde van de verzekering in sommige gevallen 20 keer zo hoog als in het begin. Bij de overlijdensrisicoverzekering van Reaal betaal je dezelfde premie gedurende de gehele looptijd. Je krijgt dus niet te maken met oplopende kosten.

Lage eenmalige distributiekosten

Iedere verzekeraar is wettelijk verplicht eenmalige distributiekosten in rekening te brengen bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Sluit je je verzekering direct af op Reaal.nl? Dan betaal je het voordelige tarief van € 95.


Direct verzekerd in 5 stappen

1

Aanvraag

Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail met de offerte, voor­waarden en het dienstverleningsdocument. Om de verzekering af te kunnen sluiten, willen wij meer weten over de gezondheid van de verzekerde. De door jou aangegeven persoon of jijzelf krijgt daarom een e-mail om online vragen over de gezondheid te beantwoorden.

2

Distributiekosten

Reaal is wettelijk verplicht eenmalige distributiekosten in rekening te brengen. Als je afsluit op Reaal.nl bedragen deze kosten € 95.

3

Voorlopige dekking

Na het ondertekenen van de gezondheids­verklaring, ben je bij ons automatisch voorlopig verzekerd. Dat geeft een veilig gevoel. De voorlopige verzekering betekent dat als de verzekerde iets overkomt voor we je verzekering volledig hebben verwerkt, we de nabestaanden tot € 250.000 uitkeren.

4

Beoordeling gezondheid

Ondertussen beoordelen we de gezondheid van de verzekerde. De medisch adviseur bekijkt welk risico er is op overlijden. Eventueel vragen we aanvullende medische gegevens op bij de verzekerde of bij de huisarts. Uiteraard alleen met toestemming van de verzekerde. Lees meer over de medische beoordeling.

5

Ontvang je polis

Zodra we de gezondheid hebben beoordeeld, accepteren we je aanvraag voor de verzekering. Of we doen je een nieuw premievoorstel, bijvoorbeeld vanwege de gezondheid van de verzekerde. Het kan ook zijn dat we je verzekering afwijzen. Na het accepteren van je verzekering krijg je je polis thuis gestuurd.

VolgendeVorige


Tips Handig om te weten

Wat is wel en niet verzekerd?

Wat is precies wel en niet verzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering? En wat is het verschil tussen een gelijkblijvende en een teruglopende uitkering? De antwoorden lees je op onderstaande pagina.

Aanvullende informatie.

Overlijdensrisicoverzekering verpanden aan hypotheek

Je overlijdensrisicoverzekering kun je koppelen aan je hypotheek. Dat heet verpanden. Kom je tijdens de looptijd van de verzekering te overlijden? Dan keren we het bedrag van je verzekering uit aan de hypotheekverstrekker. Zo heb jij de zekerheid dat je nabestaanden een lagere hypotheekschuld hebben.

Je verzekering koppelen aan je hypotheek? Vul het formulier in.

Wat is het verschil met een uitvaartverzekering

Met de overlijdensrisicoverzekering van Reaal bescherm je je nabestaanden tegen financiële problemen na jouw overlijden. Met een uitvaart­verzekering van Reaal zorg je ervoor dat je nabestaanden jouw begrafenis of crematie kunnen betalen.

Lees meer over de verschillen

Verzekeringskaart, voorwaarden en brochures


Help me nu

Help me nu