Overlijdensrisico

 • Iedere maand dezelfde scherpe premie
 • Voordeel voor niet-rokers
 • Direct zekerheid vanaf de aanvraag

Financiële armslag voor je nabestaanden

Met de overlijdensrisicoverzekering regel je een bedrag voor je nabestaanden.
Overlijd je binnen de looptijd van de verzekering? Dan komt er eenmalig een
bedrag vrij. Bijvoorbeeld om de hypotheek, huur of de studie van je kinderen
te kunnen blijven betalen. Een hele zorg minder. Lekker geregeld.

Direct zekerheid vanaf de aanvraag

Als je aanvraag én de gezondheidswaarborgen bij ons binnen zijn heb je altijd een voorlopige dekking tot een bedrag van € 250.000 voor de periode tot aan de daadwerkelijke ingangsdatum van je verzekering, met een maximum van 60 dagen.

Iedere maand dezelfde scherpe premie

Voor sommige overlijdensrisicoverzekeringen betaal je een lage startpremie die elk jaar meer oploopt. Hierdoor betaal je aan het einde aanzienlijk meer premie dan in het begin. Bij de overlijdensrisicoverzekering van Reaal betaal je elke maand dezelfde premie. Lekker duidelijk!

Voordeel voor niet-rokers

Wie gezond leeft heeft een grotere kans om langer te leven. Niet-roken draagt daaraan bij. Daarom geldt voor niet-rokers een voordeliger tarief. Rook je nu nog maar overweeg je te stoppen? Dan kun je het ons laten weten als je 2 jaar niet hebt gerookt en dit blijft volhouden. Dan krijg je van ons vanaf dat moment het niet-rokerstarief.

Opvang voor kosten

Ook hier sluit je een overlijdensrisicoverzekering voor af

 • Opvang woonlasten

  Omdat je huis je thuis is: ook als je een woning huurt

  Of je nu in een koophuis of een huurhuis woont, de woonlasten zijn vaak de grootste uitgaven van een gezin. Met het wegvallen van een inkomen door overlijden, is het onzeker of je huis je thuis kan blijven. Met een ORV kan je dit opvangen. Voor een koopwoning is een ORV meestal een vereiste van de geldverstrekker. Met de uitkering wordt een deel van de hypotheekschuld ingelost, waardoor de woonlasten omlaag gaan. Maar huur je een woning? Dan komt na een overlijden de huur voor rekening van de achterblijvende partner. Met een ORV regel je dat je partner na je overlijden een van tevoren vastgesteld bedrag ontvangt. Dit kan je partner bijvoorbeeld gebruiken om (een deel van) de maandelijkse woonlasten te betalen.

 • Opvang extra kosten

  Omdat je geeft om je nabestaanden: laat ze hun leven leven

  Misschien heb je al een ORV om je maandelijkse woonlasten op te vangen. Maar mogelijk komen je nabestaanden voor extra kosten te staan na je overlijden. Bijvoorbeeld voor kinderopvang. Of misschien wil je zeker stellen dat je nabestaanden hun leven kunnen blijven leven zoals ze dat gewend zijn: met sportclubs, studie, muzieklessen of wat dan ook. Met een (aanvullende) ORV geef je je nabestaanden net dat steuntje in de rug als je voortijdig overlijdt. Je nabestaanden ontvangen dan rechtstreeks een bedrag en kunnen dit besteden zoals zij wensen.

 • Opvang alimentatie

  Omdat je kinderen je lief zijn: opvang van alimentatie

  Ben je gescheiden en is er sprake van (kind)alimentatie? Met een ORV regel je dat je financieel aan de zorg van je kinderen kunt blijven bijdragen als je voortijdig komt te overlijden. Het is niet noodzakelijk dat de alimentatiebetaler de overlijdensrisicoverzekering afsluit. Ook als alimentatieontvanger kun je met medewerking van je ex-partner een ORV afsluiten op het leven van je ex-partner. Hiermee voorkom je dat je financiële situatie verandert bij het wegvallen van je ex-partner.

Je overlijdensrisicoverzekering

Hulp bij het maken van je keuze

Direct afsluiten

Benieuwd hoeveel premie je betaalt voor deze verzekering?

Aan de hand van een aantal gegevens reken je dit eenvoudig en vrijblijvend uit. Je kunt de verzekering direct afsluiten.

Nabestaandencheck

Met de nabestaandencheck bereken je eenvoudig het bedrag dat je (aanvullend) kunt verzekeren. Ook check je hier of je kunt besparen op je huidige verzekering.

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij jou past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

Elly

"Wij hadden een bedrag zo hoog als onze hypotheek. Kijk ook naar het effect van het verlies van een salaris."

Robert-Jan

"Een overlijdensrisico­verzekering maakt je leven een stuk relaxter."

Vincent

"Als 1 van ons overlijdt, is je druk maken over financiën het laatste wat je wil."

Tips

Handig om te weten

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de overlijdensrisico­verzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

De overlijdensrisico­verzekering van Reaal

 • Iedere maand dezelfde scherpe premie
 • Voordeel voor niet-rokers
 • Direct zekerheid vanaf de aanvraag