Het coronavirus en je levens­verzekering

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het coronavirus met betrekking tot je levensverzekering. Daarom hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Uitkering bij overlijden
Het coronavirus heeft geen gevolgen voor je verzekering. We keren het verzekerde bedrag uit als we dat ook zouden doen als een verzekerde aan iets anders was overleden. Wil je een overlijden melden? Kijk dan hier hoe je dat kunt doen.

Een nieuwe verzekering aanvragen
We doen er alles aan om aanvragen voor levensverzekeringen snel te verwerken. Vraag je een Overlijdensrisicoverzekering Start (ORV Start) of een Uitvaartverzekering aan, dan hoor je snel van ons of je geaccepteerd bent.

Voor de acceptatie van ORV Plus zijn we in een aantal situaties afhankelijk van anderen. Artsen hebben door het coronavirus soms andere prioriteiten. Hierdoor kan het langer duren voordat wij je aanvraag kunnen beantwoorden.

Voorlopige dekking
Het kan langer duren voor je je polis ontvangt, maar met het inleveren van de gezondheidsverklaring heb je bij een ORV Plus een voorlopige dekking voor het te verzekeren bedrag met een maximum van € 500.000. Lees meer in de voorwaarden.

Gezondheid
Als je op dit moment positief getest bent op het coronavirus of symptomen hebt die mogelijk wijzen op het coronavirus, kunnen we je niet accepteren voor een nieuwe verzekering. We raden je aan om te wachten met het indienen van je aanvraag tot je volledig hersteld bent.

Betalingsachterstand
Als je geen inkomsten meer hebt door de coronacrisis  kun je je premie voor je levensverzekering nu misschien niet betalen. We helpen je graag om een betalingsachterstand te voorkomen. Meer informatie over het oplossen van een betalingsachterstand.

Meer vragen over het coronavirus