Levens­verzekering

De levens­verzekering doet wat hij zegt, hij keert een bedrag uit als jij er straks niet meer bent. Met dit bedrag kunnen je nabestaanden de kosten dekken die na je overlijden ontstaan. Denk daarbij aan woonlasten, zorglasten maar ook aan de kosten van een uitvaart.

Op deze pagina laten we zien waar je de premie van een levens­verzekering kunt berekenen en hoe je een levens­verzekering kunt afsluiten. Maar we beginnen met de verschillen tussen de twee levens­verzekeringen.

Verschillen in
levens­verzekeringen

Overlijdensrisico­verzekering

Met de overlijdensrisico­verzekering van Reaal bescherm je je nabestaanden tegen financiële problemen na jouw overlijden. Kom je voor de einddatum te overlijden? Dan keert deze levens­verzekering je nabestaanden een afgesproken vast bedrag uit dat zij overal aan mogen besteden.

Uitvaart­verzekering

Met een uitvaart­verzekering van Reaal zorg je ervoor dat je nabestaanden jouw begrafenis of crematie kunnen betalen. Deze levens­verzekering kent bij aanvang geen einddatum. Wij keren dus altijd een bedrag uit aan je nabestaanden. Hiermee kunnen zij de kosten van de uitvaart en eventuele bijkomende kosten betalen.

Heb je nog geen uitvaart­verzekering bij ons? Dan is het niet meer mogelijk om er een af te sluiten. Wel is het mogelijk om je bestaande uitvaart­verzekering van Reaal te verhogen.

Hoeveel kost een levens­verzekering?

De premie die je gaat betalen voor een levens­verzekering hangt sterk af van de hoogte van het bedrag dat je verzekert, de periode die je verzekert en je leeftijd.

Een levens­verzekering afsluiten

Heb je geen advies nodig? Dan kun je je overlijdensrisico­verzekering direct afsluiten op deze website. Heb je liever advies over deze levens­verzekering? Zoek dan een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak. Houd er wel rekening mee dat de adviseur een vergoeding kan vragen voor dit adviesgesprek.

Je levens­verzekeringen checken

Heb je de 'verzekeringsmap' binnen handbereik en ben je nieuwsgierig of je je zaakjes goed geregeld heb?. Wil je weten of je niet teveel betaalt voor je levens­verzekering? Doe de nabestaandencheck. Na het invullen van een paar financiële vragen weet je hoeveel je gezin er op achteruit gaat als jij er niet meer bent én wat je kunt besparen op je levens­verzekering.