Geld besparen

Stoppen met roken, beginnen met sparen

Veel mensen vinden het moeilijk om te stoppen met roken. En dat is ook niet zo gek, want de nicotine werkt nou eenmaal verslavend. Je moet dus echt zelf willen stoppen met roken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Om je misschien net over die drempel te helpen, geven we hieronder een aantal redenen waarom je misschien beter toch kan stoppen.

Gezondheid

Het mag geen verrassing heten dat je gezondheid de belangrijkste reden nummer 1 is om te stoppen. Iedereen weet welke risico's er aan verbonden zijn, maar om je geheugen toch op te frissen kan je eens kijken op de website van het Trimbos-Instituut.

Wat veel mensen misschien niet weten, is dat als je stopt met roken, je na 20 minuten al verschil in gezondheid ziet. Na 5 jaar gestopt te zijn heb je evenveel risico op kwalen als beroertes, een hoge bloeddruk en longkanker als iemand die nog nooit gerookt heeft. En na 15 jaar heb je hetzelfde risico op hart- en vaatziekten als een niet-roker.

Geld besparen

Een andere belangrijke goede reden om te stoppen met roken is geld. En dan vooral het geld dat je bespaart wanneer je stopt met roken. Ga maar eens na: als je een half pakje per dag rookt, of ongeveer 10 sigaretten. Dus rook je 3,5 pakje in per week. Voor veel rokers is dit heel normaal. Een simpele rekensom geeft dan dit:

  • 3,5 pakjes x € 6,30 = € 22,05 per week.
  • Dat is € 95,55 per maand en € 1146,60 per jaar.

Als je dit opspaart heb je aan het einde van het jaar toch een behoorlijk bedrag gespaard waar je genoeg leuke dingen mee kunt doen!

Overlijdensrisico­verzekering

Veel mensen sluiten een overlijdensrisico­verzekering af. Op die manier laat je je dierbaren goed achter. Maar wat sommigen misschien niet weten, is dat een niet-roker minder premie betaalt! Heb je al een overlijdensrisico­verzekering bij Reaal en ben je minimaal 2 jaar gestopt roken? Wijzig dan je verklaring rookgedrag.