Schade voorkomen in de herfst

Zodra het typische herfstweer met veel regen en wind in aantocht is, kan het geen kwaad om voorzorgsmaatregelen te nemen. Dat voorkomt onaangename verassingen of gevaarlijke situaties. Om die reden delen we graag wat preventietips met je.

Voorkom stormschade

Zet losse spullen vast of binnen. Rondvliegende spullen zijn ware schadeveroorzakers. Denk aan tuinmeubilair. Zet ze vast, of liever binnen. Bijzondere aandacht geef je de partytent. Die wordt nog weleens vergeten, terwijl dat een grote windvanger is.

Controleer de dakgoten

Heftige stormen gaan vaak gepaard met heftige regenbuien. En dwarrelende herfstbladeren eindigen vaak precies in de afvoer van je dakgoot, met verstopping tot gevolg. Wanneer zo'n dakgoot dan volloopt met water, stroomt hij over. En lekkage is nooit leuk. Zorg daarom dat je dakgoten schoon zijn.

Controleer de dakpannen

Vergeet ook niet losse dakpannen te controleren en zo nodig vast te zetten. Ze kunnen vervelende lekkage veroorzaken. Maar belangrijker nog, vallende dakpannen kunnen levensgevaarlijk zijn.

Laat de schoorsteen vegen

Wanneer je een gezellige open haard of houtkachel hebt: laat de schoorsteen vegen voor gebruik. Dan worden bijvoorbeeld een vogelnest of roetresten van vorige winter verwijderd. Zo voorkom je een schoorsteenbrand met alle gevaren van dien.

Zet je auto niet onder een boom

Klinkt logisch, is logisch. Vroeg in de herfst staan de bomen vaak nog vol in blad. Daardoor zijn ze z­waarder en vangen ze meer wind. De kans dat een boom of een tak knakt en op je auto te­recht komt, is groot. Parkeer je auto daarom als het kan niet onder een boom.

Rooi bomen

Een boom die al scheef hangt, kun je beter rooien of kappen. Staat de boom niet in je eigen tuin? Vraag het dan aan de eigenaar. Als dat de gemeente is, wend je dan tot het juiste loket.

Nog wat handige extra informatie

Bij stormschade hanteren we een eigen risico. Dat vinden we niet leuk, maar het is wel de realiteit. Dit doen we om de schadelast beheersbaar te houden en de premie betaalbaar. Nog een reden om de preventietips in overweging te nemen. Bekijk de dekking van onze woonhuis­verzekering, om te zien waarvoor je verzekerd bent. Ook kun je hier je schade melden.

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 00

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.

 • Feedback

  Help ons deze pagina nog beter te maken.