Je mobiel merkt dan automatisch dat je rijdt

Ongestoord achter het stuur

Wat doe je wanneer je autorijdt en er een appje of oproep binnenkomt? Wachten tot je op je bestemming bent? Of kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen? In dat laatste geval ben je niet de enige. Maar wist je dat in die paar seconden dat je je telefoon checkt de kans op een ongeluk 10 keer zo groot is? Daarom zie je boven en langs de snelwegen borden over 'MONO rijden': ongestoord onderweg zijn. We helpen je met onderstaande tips. Lekker geregeld!

Ongestoord onderweg met je iPhone

Heb je een iPhone? Dan is ongestoord rijden heel makkelijk. Er zit namelijk een 'Niet storen'-functie op de iPhone (vanaf besturingssysteem iOS 11). Daarmee krijgt je geen meldingen en berichten binnen. Probeert iemand je te bereiken? Dan krijgt diegene automatisch een sms-bericht waarin staat dat je aan het autorijden bent. En met 'Niet storen tijdens autorijden' kun je wel gewoon je navigatie gebruiken, of bellen wanneer dit nodig is.

Zo zet je 'Niet storen tijdens autorijden' aan:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Niet storen.
  3. Scroll naar Niet storen tijdens autorijden.
  4. Tik op Activeer en vervolgens op Automatisch.
  5. Ga terug naar Niet Storen.
  6. Pas onderaan eventueel het Automatisch antwoord aan.

Nu gaat je toestel automatisch op 'Niet storen', wanneer je je op hoge snelheid verplaatst. Wil je deze functie ook op de fiets gebruiken? Zet het dan handmatig aan, voor vertrek.

Speciale app voor Android

Android-toestellen hebben (nog) geen 'Niet storen tijdens het rijden'-functie. Gebruik daarom bijvoorbeeld de app Drivemode. Hiermee kun je tijdens het rijden je favoriete functies gebruiken en toch je ogen op het verkeer houden. Met simpele handelingen en met je stem kun je de navigatie bedienen, muziek aanzetten en reageren op berichten. Wil je helemaal niets ontvangen? Dan kan dat ook met de 'Niet storen'-functie. Berichtjes en oproepen worden dan automatisch beantwoord met een standaardboodschap.

Het veiligste

Natuurlijk kun je je mobiel ook gewoon op 'Stil' zetten. Of helemaal wegstoppen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je daar niet altijd aan denkt. Doe daarom je voordeel met bovenstaande tips. Voor jezelf én voor je medeweggebruikers.