Is je garage meeverzekerd op je opstalverzekering?

Is je garage meeverzekerd op je opstalverzekering?

Je sluit een verzekering af om de financiële gevolgen van een schade te beperken. Met de Reaal Woonhuisverzekering is niet alleen je woning, maar ook je garage goed verzekerd tegen risico’s zoals glasbreuk, brand, ontploffing, blikseminslag en inbraak. Hoe zit dat precies?

Kleiner of groter dan 25m2

Staat je garage op hetzelfde adres als je woonhuis en is hij kleiner dan 25m2? Dan is deze automatisch meeverzekerd op je woonhuisverzekering. Als hij groter is dan 25m2, dan kun je hem meeverzekeren. Daarvoor betaal je extra premie.

Losse garage op ander adres

Heb je een losse garage op een ander adres dan je woning? Dan kun je deze garage verzekeren met de Garage opstalverzekering. Je kunt alleen garages verzekeren met een herbouwwaarde van maximaal € 100.000. Gaat je garage door een onverwachte gebeurtenis verloren? Dat is dat het maximale bedrag dat wij bij schade aan je uitkeren. Voor de Garage opstalverzekering geldt een eigen risico van € 150 per gebeurtenis. Ontstaat de schade door storm? Dan is er een extra eigen risico van € 300 per gebeurtenis.

Help me nu

Help me nu