Welke verzekeringen heb je eigenlijk nodig?

Huis kopen en verzekeren

Een huis kopen doe je meestal maar een paar keer in je leven. Misschien is het voor jou zelfs de eerste keer. Er komt veel bij kijken: de hypotheek, klussen, meubels uitzoeken en natuurlijk de verhuizing zelf. Daarbij denk je misschien niet direct aan verzekeringen. Toch is het goed om daar even bij stil te staan. Welke verzekeringen heb je eigenlijk nodig?

Overlijdensrisico­verzekering

Bij het afsluiten van de hypotheek begint de adviseur waarschijnlijk over een overlijdensrisico­verzekering. Soms is deze verzekering een eis van de bank. Maar veel huizenkopers kiezen ook vrijwillig voor deze verzekering. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden een eenmalige uitkering. Bijvoorbeeld om de hypotheek af te lossen. Of voor de studie van je kinderen.

Woonhuis- en inboedel­verzekering

Uiteraard wil je je woning ook verzekeren tegen brand en andere schades. Een woonhuis­verzekering dekt bijna elke schade aan de opstal. Met een inboedel­verzekering zijn ook losse zaken in je woning goed verzekerd. Bijvoorbeeld bij een inbraak.

Aansprakelijkheids- en rechtsbijstand­verzekering

Andere verzekeringen die je zou kunnen overwegen zijn de aansprakelijkheids­verzekering en rechtsbijstand­verzekering. Bepaal samen met je adviseur welke verzekeringen en eventuele extra dekkingen noodzakelijk zijn.