We hebben ons allemaal wel eens afgevraagd: Hij stond toch hier?

Fietsendiefstal voorkomen

Nederland is een echt fietsland. Gezonde Hollandse buitenlucht en lekker in beweging. Goed bezig! Helaas geldt ook: hoe meer fietsen, hoe groter de kans op diefstal. We hebben ons allemaal wel eens afgevraagd: "Hij stond toch hier?". Om vervolgens te beseffen dat hij is gestolen. Balen! Is het jou ook wel eens gebeurd?

Tips om diefstal te voorkomen:

  • Zet hem op slot: Het is natuurlijk logisch, maar zet je fiets altijd goed op slot. Gebruik naast je "gewone slot" ook een kettingslot.
  • Zet je fiets vast aan een vast voorwerp: Liefst door je frame én je voorwiel. Zo voorkom je dat je fiets met slot en al wordt meegenomen. Of dat je alleen je wiel terugvindt.
  • Plaatsbepaling is erg belangrijk: Zoek een plek uit waar altijd mensen zijn of langskomen en zet daar je fiets vast.
  • Maak je slot niet dicht bij de grond vast: Vaak worden de sloten stuk geslagen met stenen, dit gaat niet als deze niet op de grond ligt.
  • Houd je kettingslot zo kort mogelijk: Wikkel hem zo nodig een paar keer om je fiets of het object waar je hem aan vast maakt.
  • Elektrische fiets: Tenslotte nog een tip voor mensen met een elektrische fiets. Heb je een afneembaar display? Haal deze er dan altijd af als je niet fietst. Zo kan de fiets niet elektrisch gebruikt worden.

Goed verzekerd

Mocht je fiets ondanks alle pogingen toch gestolen worden, dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Hoe doe je dat?

Fiets­verzekering
Wij bieden het niet aan maar je kunt je fiets bij bepaalde maatschappijen verzekeren voor diefstal of vernieling.

Inboedel­verzekering
Wordt je fiets uit de tuin gestolen, dan valt dit niet onder de dekking. Hij stond dan niet voldoende uit het zicht. Heb je je fiets netjes in de schuur opgeborgen overdag en 's nachts en wordt hij toch gestolen? Dan kun je dit claimen onder je inboedel­verzekering. Vergeet je fiets uiteraard niet ook op slot te zetten in de schuur. Hoe voorzichtiger hoe beter! Lees hier meer over onze inboedel­verzekering.

We hopen dat je nog lang plezier hebt van je fiets!