Reaal Bancaire Diensten naar BLG Wonen

Op 1 april 2015 gaan de activiteiten van Reaal Bancaire Diensten over naar BLG Wonen. We vertellen je graag meer over deze overgang en wat dit voor jou betekent.

Wat is de reden van de overgang van Reaal Bancaire Diensten?

Reaal Bancaire Diensten is een onderdeel van SNS Reaal N.V. Zoals je waarschijnlijk weet, is besloten dat SNS Bank en de verzekeraar Reaal gaan splitsen. De bank en de verzekeraar gaan als 2 bedrijven verder. Om die reden gaan de activiteiten over naar BLG Wonen.

Waarom gaan de activiteiten over van Reaal Bancaire Diensten naar BLG Wonen?

De activiteiten van Reaal Bancaire Diensten gaan over naar BLG Wonen, omdat BLG Wonen net als Reaal Bancaire Diensten samenwerkt met de onafhankelijk financieel adviseur. De financieel adviseurs zijn op de hoogte van de overgang naar BLG Wonen. Daarnaast sluiten de producten van Reaal Bancaire Diensten goed aan bij het brede assortiment van BLG Wonen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten ook in de toekomst gebruik kunnen maken van een goede service om de bankzaken te regelen. Wij zijn ervan overtuigd dat de klanten daarvoor bij BLG Wonen in goede handen zijn.

Wie is BLG Wonen?

BLG Wonen is een handelsnaam van SNS Bank N.V. BLG Wonen helpt al meer dan 60 jaar al haar klanten bij het waarmaken van hun woonwensen. Dat doet zij door het aanbieden van onder andere hypotheken en spaarproducten die wonen zorgeloos maken. Samen met de onafhankelijk adviseur zorgt BLG Wonen ervoor dat de geldzaken van haar klanten goed geregeld zijn. Je leest er meer over op blg.nl.

Hoe worden klanten hierover geïnformeerd?

In februari zijn alle klanten met spaar- en beleggingsrekeningen hierover per brief geïnformeerd. Begin april ontvangen alle klanten van BLG Wonen verdere informatie.

Reaal Bancaire Diensten is een handelsnaam van RegioBank N.V.

BLG Wonen is een handelsnaam van SNS Bank N.V.


Vragen en antwoorden

Wat betekent de overgang naar BLG Wonen voor jou? We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

Gevolgen overgang

Verandert mijn rekeningnummer?

Nee, je rekeningnummer wijzigt niet.

Wijzigen de voorwaarden en tarieven van mijn product?

De voorwaarden en tarieven blijven gelijk bij de overdracht van de activiteiten van Reaal Bancaire Diensten. Op termijn worden de producten van Reaal Bancaire Diensten mogelijk overgezet naar een product van BLG Wonen. Uitgangspunt is dat de voorwaarden en tarieven zoveel als mogelijk gelijk blijven.

Wat verandert er voor mij?

Vanaf 1 april 2015 ben je klant bij BLG Wonen. Wij regelen voor je dat je rekening op een juiste manier overgaat. Je ontvangt vanaf dat moment alleen nog post van BLG Wonen. Op termijn gaan de producten mogelijk over naar een product van BLG Wonen. Het uitgangspunt is dat deze producten zoveel mogelijk dezelfde tarieven en voorwaarden hebben.

Heb je meer dan € 100.000 spaargeld? Dan kan de overgang naar BLG Wonen gevolgen hebben voor jou. Onder het kopje depositogarantiestelsel vind je meer informatie.

Wat betekent de verkoop van VIVAT Verzekeringen aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang voor mijn rekening?

De overname van VIVAT Verzekeringen door Anbang heeft geen gevolgen voor klanten van Reaal Bancaire Diensten. Reaal Bancaire Diensten is een handelsnaam van RegioBank N.V. en is geen onderdeel van VIVAT Verzekeringen. De activiteiten van Reaal Bancaire Diensten gaan per 1 april 2015 over naar BLG Wonen.

Depositogarantiestelsel

Wat is het depositogarantiestelsel?

Om het spaargeld van mensen te beschermen is het depositogarantiestelsel in het leven geroepen. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat een rekeninghouder (een deel van) het spaargeld terugkrijgt als een bank failliet gaat. Het maximale garantiebedrag is € 100.000 en geldt per rekeninghouder per bankvergunning. Staat de rekening op 2 namen? Dan kunnen de twee rekeninghouders allebei aanspraak maken op de garantie van € 100.000, dus tot een totaal van € 200.000.

Voor welke klanten geldt het depositogarantiestelsel?

Het depositogarantiestelsel geldt voor particuliere klanten. En in bepaalde gevallen ook voor zakelijke klanten. Wil je weten of je als zakelijke klant ook onder het depositogarantiestelsel valt? Meer informatie hierover lees je op de website van de Nederlandsche Bank.

Valt Reaal Bancaire Diensten onder het depositogarantiestelsel?

Reaal Bancaire Diensten is een handelsnaam van RegioBank N.V. Dat betekent dat je spaargeld op je rekening bij Reaal Bancaire Diensten tot 1 april 2015 valt onder de bankvergunning van RegioBank. Het spaargeld valt dus onder de garantieregeling van RegioBank.

Wat zijn de gevolgen van de overgang voor het spaargeld?

Vanaf 1 april 2015 gaat het spaargeld dat op rekeningen bij Reaal Bancaire Diensten staat over naar BLG Wonen. BLG Wonen is een handelsnaam van SNS Bank. Dit betekent dat het spaargeld vanaf 1 april 2015 onder de bankvergunning van SNS Bank valt. Onder de bankvergunning van SNS Bank vallen de volgende merken:

  • SNS Bank
  • BLG Wonen
  • Zwitserleven Sparen

Let op! Heb je naast spaargeld bij Reaal Bancaire Diensten ook spaargeld bij SNS Bank, BLG Wonen en/of Zwitserleven Sparen? Dan kan de overgang naar BLG Wonen gevolgen hebben. De overgang kan gevolgen hebben als je totale spaargeld bij de merken SNS Bank boven het garantiebedrag van € 100.000 uitkomt.

Voorbeeld: Heb je € 95.000 spaargeld bij SNS Bank en € 10.000 spaargeld bij Reaal Bancaire Diensten? Dan heb je vanaf 1 april 2015 in totaal € 105.000 aan spaargeld onder de bankvergunning van SNS Bank. Als je aanspraak wilt maken op het depositogarantiestelsel, dan krijg je maximaal € 100.000 vergoed.

Is het depositogarantiestelsel ook van toepassing op een beleggingsrekening?

Ja, maar alleen voor het spaargedeelte van de beleggingsrekening. Het depositogarantiestelsel is niet van toepassing op beleggingen. Je beleggingen worden op een andere manier beschermd tegen een faillissement van een bank. De bank is verplicht om de beleggingen van klanten af te scheiden van het vermogen van de bank zelf. Bij een faillissement van de bank vallen je beleggingen daarom buiten dat faillissement. Wil je hier meer informatie over? Op de website van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank lees je hier meer over.

Voorbeeld: Heb je € 500.000 in een beleggingsfonds? En de bank gaat failliet? Dan blijven de beleggingen jouw eigendom en kun je hier gewoon over beschikken.

Beleggingsrekening

Voor mijn beleggingsrekening betaal ik € 8 kosten per maand. Blijf ik bij BLG Wonen ook deze kosten betalen?

Ja, maar dit betekent niet dat BLG Wonen de kostenstructuur in de toekomst niet kan wijzigen volgens de voorwaarden.

De premie van mijn verzekering wordt betaald vanuit mijn beleggingsrekening. Heeft de overgang naar BLG Wonen hier gevolgen voor?

Nee, dit heeft geen gevolgen. De premie blijven wij incasseren van je beleggingsrekening.

Blijven de fondsen van mijn beleggingsrekening ongewijzigd?

De fondsen blijven ongewijzigd en deze houd je ook aan bij BLG Wonen. Het assortiment aan beleggingsfondsen blijft in beginsel ongewijzigd, maar BLG Wonen kan daar in de toekomst wel wijzigingen in aanbrengen volgens de voorwaarden.

Mijn beleggingsrekening is verpand aan een hypotheekverstrekker. Heeft de overgang naar BLG Wonen gevolgen voor mijn hypotheek?

Nee, de overgang naar BLG Wonen heeft geen gevolgen voor de verpanding op je beleggingsrekening. De verpanding blijft op je beleggingsrekening rusten. Wij informeren de geldverstrekker over de overgang naar BLG Wonen.

Online bankzaken inzien

Waar kan ik mijn rekeningen inzien?

Tot 1 april 2015 kun je je rekening gewoon online blijven inzien op reaal.nl via MijnRekening. Met ingang van 1 april kun je je rekening online inzien op blg.nl. Je logt hier in met je huidige inloggegevens via MijnBLG.

Kan ik bij de overgang naar BLG Wonen nu al mijn rekeningen van Reaal Bancaire Diensten en BLG Wonen (en de andere merken van SNS Bank) in één overzicht inzien?

Nee, de rekeningen zijn nog niet in één overzicht te zien.

Krijg ik een nieuwe Digicode?

Om vanaf 1 april 2015 in te loggen op blg.nl heb je geen nieuwe Digicode nodig. Met ingang van 1 april 2015 kun je met je huidige inloggegevens inloggen via MijnBLG om je Reaal Bancaire Diensten rekeningen in te zien.

Bezwaar tegen overgang

Ik wil niet dat mijn rekening overgaat naar BLG Wonen. Wat zijn de mogelijkheden?

Als je niet wilt dat je rekening overgaat naar BLG Wonen dan kun je je rekening voor 1 april 2015 beëindigen. Voor advies kun je hiervoor het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Contactgegevens

Waar kan ik terecht voor informatie?

Je kunt nu en in de toekomst voor financieel advies terecht bij je vertrouwde financieel adviseur. Tot 1 april 2015 kun je voor vragen over je product nog steeds contact opnemen met Reaal Bancaire Diensten. Vanaf 1 april 2015 kun je met vragen terecht bij BLG Wonen.

Wat zijn de contactgegevens vanaf 1 april 2015?

Met ingang van 1 april 2015 kun je voor vragen terecht bij je financieel adviseur of BLG Wonen. BLG Wonen is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 046 - 478 88 88. Je kunt ook een e-mail sturen naar klant@blg.nl.

Help me nu

Help me nu