Na een overlijden moeten er veel keuzes gemaakt worden

Ontzorg je nabestaanden bij een overlijden

Het liefst ben je natuurlijk niet bezig met je overlijden. Toch is het goed om er af en toe bij stil te staan. Na een overlijden moeten er namelijk veel keuzes gemaakt worden. En het is voor de nabestaanden fijn als ze niet alles moeten beslissen.

Neem regelwerk uit handen

Door nu alvast na te denken over processen en keuzes na je overlijden, bespaar je je nabestaanden zaken die ze moeten regelen. Je kunt er ook voor kiezen om deze zaken samen te bespreken. Zo weten je nabestaanden welke keuzes ze moeten maken. En dat maakt de emotionele tijd toch iets rustiger.

Zaken op orde

Een aantal zaken heb je misschien al voor jezelf bepaald. Weten je nabestaanden bijvoorbeeld of je donor bent? Het is ook goed om ze op de hoogte te stellen of je een uitvaartverzekering hebt. En of je een testament hebt opgesteld.

Opzeggen van abonnementen

Bij veel verschillende instanties hebben we abonnementen, contracten en accounts. Een overlijden moet bij al deze verschillende soorten organisaties doorgegeven worden. Closure maakt dit makkelijker en efficiënter. Zij regelen namelijk alle opzeggingen en contractovernames na een overlijden.