Lekker Wonen Hypotheek

 • Scherpe rente bij langere rentevaste periodes
 • 100% boetevrij aflossen
 • Standaard 1 jaar rentebedenktijd

Vraag adviesgesprek aanMeer informatie

Lekker Wonen Hypotheek

Met de Reaal Lekker Wonen Hypotheek kun je kiezen uit verschillende hypotheek­vormen
met aantrekkelijke voordelen. Wil je een hypotheek voor 20 jaar of langer?
Dan bieden wij een van de laagste rentes. Kies samen met een financieel
adviseur de juiste hypotheek voor jouw situatie. Lekker geregeld.


Voordelen Waarom onze Lekker Wonen Hypotheek?

 • Rente daalt bij aflossing

  De rente die je betaalt, hangt onder meer af van de verhouding tussen de hoogte van je lening en de waarde van je huis. Dit noemen we tariefklasse. Los je af? Dan kun je in een lagere tariefklasse terecht komen. Je hypotheeklasten gaan dan automatisch omlaag.

 • 100% boetevrij aflossen

  Je kunt met eigen vermogen tot 100% van het hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Met andere middelen kan dat tot 10% van het hypotheekbedrag per jaar. Het aflossen op je hypotheek kan fiscale en financiële gevolgen hebben. Je financieel adviseur kan je hierover informeren.

 • Rentebedenktijd

  Aan het eind van je rentevasteperiode heb je bij ons standaard 1 jaar rentebedenktijd. In die tijd kun je zonder bijkomende kosten bepalen wanneer je de nieuwe hypotheekrente vastzet. En voor hoe lang. Je adviseur helpt je graag bij het maken van die keuze. Lekker geregeld.

Slimme keuzeWat biedt onze hypotheek je nog meer?

Gunstige rente

Met onze verschillende rentevaste periodes en aflosvormen stel je je hypotheek helemaal af op jouw wensen en risicoprofiel. En altijd tegen een gunstige rente.

Wil je graag zekerheid over je maandlasten? Dan kies je bijvoorbeeld voor een lange rentevaste periode van 20 of 30 jaar. Maar je kunt ook kiezen voor 1 jaar vast om meer ‘rentebedenktijd’ te hebben. Tijdens dat jaar kun je zonder boete overstappen naar een andere rentevaste periode.

Je financieel adviseur helpt je graag de juiste keuze te maken.

Overbruggingskrediet

Je oude huis is nog niet verkocht. Maar je hebt de overwaarde ervan wel nodig om je nieuwe huis te betalen. Ons overbruggingskrediet biedt dan uitkomst. Hiermee leen je het bedrag dat je tekort komt om je nieuwe huis te betalen. Dit doe je tijdelijk. Totdat je je oude huis hebt verkocht, heb je wel maandelijks hogere woonlasten, namelijk:

 • De woonlasten van je nieuwe huis
 • De woonlasten van je oude huis
 • Het overbruggingskrediet

Heb je je oude huis verkocht? Dan kun je het overbruggingskrediet in één keer boetevrij aflossen.

Soms wordt het overbruggingskrediet gedeeltelijk gebruikt om de hypotheekrente tijdens de overbruggingsperiode te betalen. Let op, dit kan gevolgen hebben voor de aftrekbaarheid van de rente op je lening.

Hogere hypotheek bij energiebesparing

Wil je je huis verbouwen met energiebesparende voorzieningen? Dan kun je de hypotheek verhogen met het bedrag van de energiebesparende voorzieningen tot 106% van de waarde van je huis (maximaal € 9.000). Voorbeelden hiervan zijn onder meer gevelisolatie, energiezuinige kozijnen of zonnepanelen.

Voortzetting aflossingsvrije hypotheek

Sinds 1 januari 2013 ontvang je bij een aflossingsvrije hypotheek geen hypotheekrenteaftrek meer. Heb je vóór deze datum een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan kun je die bij ons vaak gewoon voortzetten mét behoud van hypotheekrenteaftrek.


HypotheekadviesHulp bij het maken van je keuze

Vraag een adviesgesprek aan

Wil je je hypotheek aanpassen? Met een nieuwe aflossingsvorm of rentevastperiode bijvoorbeeld? Vraag dan een adviesgesprek aan. Wij sturen je gegevens vervolgens door naar een onafhankelijk adviseur. Deze neemt dan contact met je op.

Adviesgesprek aanvragen

Zoek een adviseur bij je in de buurt

Laat je altijd goed adviseren door een financieel adviseur. Een adviseur weet precies waar je op moet letten en houdt rekening met je situatie en wensen voor de toekomst. Wij helpen je bij het vinden van een adviseur bij jou in de buurt.

Vind een adviseur


MogelijkhedenAflosvormen

Bij het afsluiten van een Lekker Wonen Hypotheek heb je keuze uit 3 aflosvormen.

Annuïteiten

 • Maandelijks rente
 • Maandelijks deel aflossing
 • Afgelost op einddatum

Meer informatie

Lineair

 • Maandelijks rente
 • Maandelijks deel aflossing
 • Afgelost op einddatum

Meer informatie

Aflossingsvrij

 • Maandelijks alleen rente
 • Geen aflossing
 • Af te lossen op einddatum

Meer informatie


Hypotheek en verzekeringen

Als je een hypotheek afsluit, ga je een lening aan. Vaak gaat dat om een flink bedrag. Daarom wordt je bijna altijd gevraagd een overlijdensrisico­verzekering en een woonhuis­verzekering af te sluiten. Deze bieden niet alleen zekerheid voor de geldverstrekker, maar ook voor jou en je naasten.

Overlijdensrisicoverzekering

Je hebt een fijn huis en doet de dingen die je graag doet. Maar mocht je komen te overlijden, wat gebeurt er dan met je nabestaanden? Een overlijdensrisico­verzekering zorgt voor zekerheid. Je nabestaanden ontvangen dan eenmalig een bedrag, waarmee de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost. Een overlijdensrisico­verzekering is verplicht voor het deel van de lening boven 80% van de waarde van je huis. Bij Reaal vind je een goede en voordelige overlijdensrisicoverzekering. Je financieel adviseur vertelt je er graag meer over.

Woonhuisverzekering

Bij het afsluiten van een Lekker Wonen Hypotheek vragen wij je een woonhuisverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je je huis voor schade door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis. Bij Reaal kun je een goede woonhuisverzekering afsluiten. Het kan verstandig zijn om nog andere verzekeringen af te sluiten als je een eigen huis bezit. Denk bijvoorbeeld aan een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering. Sluit je die verzekeringen af bij Reaal? Dan geven we je tot 12% pakketkorting.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kiest op welke manier. Help me nu

Tips voor regelaarsHandig om te weten

Je eigen woning en de belasting

Een eigen woning heeft gevolgen voor de belasting die je betaalt. Wil je weten welke fiscale kenmerken horen bij het bezit van een eigen woning en de verschillende hypotheekvormen? Of wil je weten welke kosten je van je belastbaar inkomen kunt aftrekken en hoe een verbouw- of nieuwbouwdepot werkt? Je vindt het op onze speciale pagina over je eigen woning en de belasting.

Lees meer over je eigen woning en de belasting

Betalingsachterstand op je hypotheek

Iedereen kan een keer in een situatie terecht komen waardoor geldproblemen ontstaan. Bijvoorbeeld door het verlies van een baan, echtscheiding, het overlijden van een gezinslid of door arbeidsongeschiktheid. Maar ook wanneer je een nieuw huis gekocht hebt en het maar niet lukt om de vorige woning te verkopen, kunnen er financiële problemen ontstaan. In die gevallen proberen wij samen met jou naar een passende oplossing te zoeken.

Lees meer over betalingsachterstand

Kenmerken renteaanbod Lekker Wonen Hypotheek

 • Je renteaanbod is standaard 3 maanden geldig. Deze kun je met 3 maanden verlengen. Daar kunnen wel kosten aan verbonden zijn.
 • Het renteaanbod kun je in de eerste 3 maanden gratis annuleren. Daarna betaal je een annuleringsvergoeding van 1% van de gevraagde lening.
 • Het kan gebeuren dat de hypotheekrente na het passeren van de hypotheekakte wijzigt. De hypotheekrente die je in het renteaanbod vindt, is altijd leidend.
 • Reaal verstrekt geen leningen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Voorwaarden


De Lekker Wonen Hypotheek van Reaal

 • Scherpe rente bij langere rentevaste periodes
 • 100% boetevrij aflossen
 • Standaard 1 jaar rentebedenktijd

Adviesgesprek aanvragenMeer informatie

Help me nu

Help me nu