Alles over je hypotheek

Wij verstrekken geen hypotheken meer aan nieuwe klanten. Heb je een hypotheek bij Reaal? Dan vind je hier alle informatie over je hypotheek.

Rentestanden

SituatiesOnderhoud aan je hypotheek

Laat je goed adviseren

Goed advies is belangrijk. De belastingregels rondom hypotheken veranderen voortdurend. En ook je persoonlijke situatie kan anders zijn dan toen je de hypotheek afsloot. Daarom adviseren we je om in de bovenstaande situaties een adviseur te raadplegen.

Mogelijkheden

Aflosvormen


 • Annuïteitenhypotheek

  Met de annuïteitenhypotheek betaal je elke maand een vast bedrag, bestaande uit rente en aflossing. Zo weet je zeker dat je hypotheek op de einddatum volledig is afgelost.

  Meer informatie

 • Spaarhypotheek

  Met een spaarhypotheek betaal je maandelijks hypotheekrente en premie. Deze premie is precies genoeg om aan het eind met je 'spaardeel' de hypotheek af te lossen.

  Meer informatie

 • Aflossingsvrije hypotheek

  Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente. Aan het einde van de looptijd zijn er verschillende mogelijkheden om je hypotheek af te lossen.

  Meer informatie

Tips Handig om te weten

Woordenboek

Kenmerkend voor hypotheken zijn de vele begrippen en het jargon. Maar wat betekent verpanden ook alweer? En wat houdt het Jaarlijkse Kostenpercentage (JKP) in? In het Woordenboek Hypotheken hebben wij de belangrijkste begrippen rondom je hypotheek op een rij gezet

Eigen woning en de belasting

Heb je een eigen woning? Wil je een nieuwe woning kopen? Of je hypotheek oversluiten? Dat heeft gevolgen voor de belasting die je betaalt. We vertellen je welke fiscale kenmerken horen bij verschillende hypotheekvormen en het bezit van een eigen woning. Ook lees je welke kosten je van je belastbaar inkomen kunt aftrekken en hoe een verbouw- of nieuwbouwdepot werkt.

Veelgestelde vragen

Wil je weten hoe je geld opneemt uit het bouwdepot? Of hoe je tussentijds kunt aflossen.

Help me nu

Help me nu