Jouw hypotheek

Je hebt een hypotheek bij Reaal. Ben je benieuwd of deze nog wel bij je persoonlijke situatie past? Of wil je meer weten over aflossen, restschuld of je rentevastperiode? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Reaal stopt met het aanbieden van de Lekker Wonen Hypotheek

Per 14 december 2020 stopt Reaal met het aanbieden van de Lekker Wonen Hypotheek aan nieuwe klanten. Heb je al een Lekker Wonen Hypotheek? Dan verandert er voor jou niets aan onze dienstverlening.

Bestaande hypotheek

Mogelijkheden

Is je hypotheek (of een gedeelte ervan) aflossingsvrij? Dat betekent dat je de hele hypotheek terugbetaalt op de einddatum. Weet je al hoe je dat gaat doen? Bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Loopt je rentevastperiode binnenkort af? Dan is dit een goed moment om te kijken of je hypotheek nog past bij je persoonlijke situatie.

Wil je je hypotheek aanpassen. Misschien een nieuwe aflossingsvorm of een andere rentevastperiode? Bekijk wat je mogelijkheden zijn.

Wil je extra aflossen op je hypotheek? Dat kan. Maar waar moet je rekening mee houden? En wat zijn de regels bij het aflossen op je hypotheek?

Echtscheiding of het einde van een relatie, is een ingrijpende gebeurtenis. Wil één van jullie in het huis blijven wonen of wil je de woning verkopen?

Het kan gebeuren dat je moeite hebt om je hypotheek te betalen. Dat kan gevolgen hebben voor je hypotheek.

Aan het einde van de economische looptijd moet je je hypotheek hebben terugbetaald. Bij sommige hypotheken gaat dit automatisch en is het voldoende voor het terugbetalen van de hypotheek.

Meer informatie

 • Beëindiging hypotheek

  Je wilt de hypotheek aflossen voordat je hypotheek eindigt omdat bijvoorbeeld je persoonlijke situatie is gewijzigd. Als je je hypotheek eerder aflost betaal je in sommige gevallen een vergoeding aan ons bijvoorbeeld als je aflost met geleend geld. Als het rente­percentage dat je betaalt op je hypotheek lager is dan de actuele rente voor een vergelijkbare hypotheek, dan kan je zonder te betalen vergoeding aflossen. Is het rente­percentage dat je betaalt hoger, dan ben je (mogelijk) wel een vergoeding verschuldigd.

  Wil je je hypotheek eerder aflossen? Vraag dan minimaal een maand vóór het aflossen een definitieve aflosnota op per e-mail of bel 033 - 450 93 00. Een financieel adviseur kan je daarbij helpen. Vraag Je financieel adviseur om advies.

 • Saldo-opgave

  Je ontvangt in februari de jaarlijkse saldo-opgave van je hypotheek over het afgelopen jaar. Op de saldo-opgave, of jaaropgave, staan de belangrijkste gegevens over je hypotheek. Deze gegevens heb je nodig voor je belastingaangifte.

 • Eigen woning en de belasting

  Heb je een eigen woning? Wil je een nieuwe woning kopen? Of je hypotheek oversluiten? Dat heeft gevolgen voor de belasting die je betaalt. We vertellen je welke fiscale kenmerken horen bij verschillende hypotheekvormen en het bezit van een eigen woning. Ook lees je welke kosten je van je belastbaar inkomen kunt aftrekken en hoe een verbouw- of nieuwbouwdepot werkt.