SNS Groeimarkt Plus­fonds

Voor wie is dit fonds?

Wilt u maatschappelijk verantwoord beleggen in een fonds dat belegt in een breed gespreide portefeuille van beursgenoteerde aandelen uit opkomende landen (emerging markets)? Dat kan met het SNS Groeimarkt Plusfonds. Dit fonds is niet voor alle verzekeringen beschikbaar. Wil je weten of het fonds voor jouw verzekering beschikbaar is? Selecteer dan je productnaam in het menu Producten rechts op de pagina Koersen & rendementen.

Wat is het beleggingsdoel?

Het SNS Groeimarkt Plusfonds belegt in de Global Emerging Markets Equity Pool. Daardoor is het beleggingsdoel van het SNS Groeimarkt Plusfonds gelijk aan dat van de Global Emerging Markets Equity Pool. Het beleggingsdoel van de Global Emerging Markets Equity Pool is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark.

Hoe belegt het fonds?

De vermogensbeheerder selecteert alleen beleggingen waarin vanuit het ESG (Environmental, Social en Governance) beleid van het fonds mag worden belegd. Die groep van toegestane beleggingen noemen we het beleggingsuniversum.

Voor een deel van de beleggingen streeft de vermogensbeheerder ernaar om het rendement van het fonds zo dicht mogelijk bij het rendement van de benchmark te laten blijven. Voor het andere deel maakt de vermogensbeheerder een selectie van beleggingen uit het beleggingsuniversum.

Waarin belegt het fonds?

Beleggingen worden beoordeeld op sociaal-ethische principes op het gebied van mens, milieu en maatschappij (ESG), waarbij ondernemingen tevens worden beoordeeld op de potentie en intentie om verandering aan te brengen. Wij beleggen niet in ondernemingen, overheden en instellingen die onacceptabel gedrag vertonen of zich niet willen aanpassen (niet adaptief). Als we ergens niet in willen beleggen noemen we dat uitsluiten. Daarnaast geven we elke belegging een ESG-score. Hoe positiever de belegging is op het gebied van mens, milieu en maatschappij hoe hoger de score.

SNS Groeimarkt Plusfonds belegt in de Global Emerging Markets Equity Pool. Deze pool promoot ecologische en sociale kenmerken. De vermogensbeheerder levert informatie hierover.

Tijdelijk kan het SNS Groeimarkt Plusfonds liquiditeiten aanhouden.

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De kosten in verband met de beleggingen zijn 1,70% per jaar. Deze bestaan uit:

  • Lopende kosten factor (LKF), deze wordt verrekend in het beleggingsfonds. De verwachte LKF is 1,70% per jaar. Dit is inclusief de LKF van het onderliggende fonds.
  • Kosten verzekeraar, deze worden verrekend in het beleggingsfonds: 0,00%.

Documenten

De door vermogensbeheerder beschikbaar gestelde informatie over de Global Emerging Markets Equity Pool:

  • In het Prospectus Global Emerging Markets Equity Pool vind je in de beschrijving van het beleggingsbeleid hoe deze pool voldoen aan de ES-kenmerken.
  • Informatie over resultaten van het afgelopen jaar met betrekking tot duurzaamheid van de pool vind je in het Jaarverslag ACTIAM Beleggingspools. De meest actuele informatie over resultaten wordt elk jaar verwacht in het tweede kwartaal.
  • In de Factsheet vind je actuele informatie over rendementen en de samenstelling van het fonds. We actualiseren de Factsheet elk kwartaal.

 

Lees meer over het stembeleid van Reaal rond beleggingsfondsen.

 

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.