Uitvaartverzekering

Kies voor minder zorgen voor je nabestaanden, een vast bedrag na je overlijden en verzeker je kinderen mee.

Bereken wat een uitvaart kost

Voordelen Waarom je uitvaartverzekering verhogen?

 • Een zorg minder

  Een uitvaart kost veel geld. Door je uitvaartverzekering te verhogen, krijgen je nabestaanden een extra financieel steuntje in de rug.

 • Bepaal zelf het bedrag

  Je bepaalt zelf het extra bedrag dat de nabestaanden krijgen. Het totaalbedrag kunnen zij geheel vrij gebruiken voor het onder andere betalen van de uitvaart.

 • Kinderen meeverzekeren

  Heb je kinderen, dan kun je hen meeverzekeren. Voor één bedrag zijn al je kinderen tot 18 jaar meeverzekerd. Als je kind overlijdt krijg je € 5.000 uitgekeerd.


Aanvullende uitvaartverzekering

Heb je nog geen uitvaartverzekering bij ons? Dan is het niet meer mogelijk om er een af te sluiten. Wel is het mogelijk om je bestaande uitvaartverzekering van Reaal te verhogen. In dat geval sluit je een aanvullende, nieuwe verzekering bij ons af.


Welk verzekerd bedrag heb je nodig?

Onze rekenhulp geeft je een globaal beeld van de kosten die komen kijken bij een uitvaart die aan al jouw wensen voldoet. Zo helpen we je op weg om te bepalen welk verzekerd bedrag je kunt kiezen.

Een ogenblik geduld alsjeblieft...

Dekkingen uitvaartverzekeringDit is er allemaal verzekerd

Verzekerd

 • Een eenmalig bedrag als degene die verzekerd is overlijdt. Dit kun je zelf zijn, maar je kunt ook je partner of je kind verzekeren.
 • De verzekering kent geen einddatum. Wij keren bij overlijden dus altijd een bedrag uit.
 • De uitkering is voor de nabestaanden. Hiermee kunnen zij de kosten van de begrafenis of crematie betalen (en overige bijkomende kosten dekken). Als je partner of je kind verzekerd is, dan ben je zelf de nabestaande.
 • Je betaalt premie zolang en zo vaak je wilt. Je kunt per maand, kwartaal, halfjaar of jaar premie betalen. Het kan gedurende maximaal 40 jaar of tot je 75 jaar bent. Het kan ook door een eenmalige betaling. De premie wordt aangepast aan de duur en frequentie.
 • Je bepaalt zelf het bedrag dat je wil verzekeren en dat de nabestaanden krijgen. De rekenhulp kan je hierbij helpen.

Niet verzekerd

In een aantal gevallen keren wij het bedrag niet uit:
 • Als de verzekerde al is overleden voordat wij de aanvraag voor de verzekering ontvangen.
 • Als je onvolledige of onjuiste informatie hebt verstrekt.
 • Als de verzekerde binnen 2 jaar zelfmoord pleegt. Wel ontvangen de nabestaanden dan de afkoopwaarde.
 • Als de verzekerde deelneemt aan oorlog of gevechtshandelingen. Wel ontvangen de nabestaanden dan de afkoop­waarde.
 • Als de persoon of personen aan wie wij de uitkering betalen schuldig is aan het overlijden van de verzekerde.

Onze uitvaartverzekering en kinderenHoe verzeker ik mijn kinderen?

Kinderverzekering

Kinderen kun je tot 18 jaar meeverzekeren als je een uitvaartverzekering bij ons hebt. Je betaalt hiervoor € 2,45 per maand. Daarvoor zijn al je kinderen tot 18 jaar verzekerd. Als je kind overlijdt, dan krijg je € 5.000 uitgekeerd. Daarmee kun je (een deel van) de begrafenis of crematie betalen.

Verzorgers dekking

Je kan uiteraard ook een aparte uitvaartverzekering afsluiten voor je kind. Als de verzorger van dit kind kun je de Verzorgers dekking meeverzekeren. Als jij overlijdt, blijft je kind verzekerd. Wij betalen dan de premie voor hem of haar.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Jouw situatie

Is het voor mij verstandig een uitvaartverzekering te verhogen?

Bedenk hoeveel geld er nodig is voor de uitvaart die je voor ogen hebt. Je kunt onze rekenhulp gebruiken om hier een indicatie van te krijgen. Denk na of je het bedrag dat nodig is direct beschikbaar hebt. Een overlijden kan immers onverwachts komen. Misschien heb je nog andere uitvaartverzekeringen. Misschien heb je spaargeld achter de hand. Wil je dat besteden aan een uitvaart of aan iets anders? Als je graag een extra bedrag beschikbaar hebt bij overlijden, kan je onze rekenhulp gebruiken om je premie te berekenen voor onze uitvaartverzekering.


Uitvaartverzekering verhogen Zo verloopt je aanvraag

 1. Vraag een offerte aan

  Neem contact op met een financieel adviseur.

 2. Ontvang je polis

  Na het accepteren van de verzekering krijg je je polis thuis gestuurd.


Tips Handig om te weten

Ben je belastingplichtig in de VS?

Sinds 1 juli 2014 zijn alle banken en verzekeraars verplicht om van hun klanten bij te houden of zij mogelijk belastingplichtig zijn in de Verenigde Staten. Ook Reaal. Wat betekent dit voor jou?


Wanneer ben je belastingplichtig in de VS?

Je bent mogelijk belastingplichtig in de VS als je bijvoorbeeld:

 • Amerikaans staatsburger bent
 • In de VS woont
 • Een speciaal soort greencard hebt

Wat betekent dit als je een uitvaart­verzekering afsluit?

Sluit je bij ons een uitvaart­verzekering af en is de premie per jaar of de koopsom meer dan € 1.000, dan vragen wij je om het formulier ‘Bepalen belastingstatus Verenigde Staten’ in te vullen. Als uit het formulier blijkt dat je mogelijk belastingplichtig bent in de VS, dan melden wij dit bij de Nederlandse Belastingdienst. Die informeert vervolgens de Amerikaanse Belastingdienst (IRS). Wij geven de gegevens elk jaar door.


Meer weten over FATCA?

De Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) is een Amerikaanse wet waarmee de Verenigde Staten belastingontduiking en zwart sparen in het buitenland wil tegengaan. Nederland werkt mee aan de uitvoering van deze wet. Voor meer informatie kun je uiteraard ook bij je adviseur te­recht.

Wijzer in geldzaken

Wil je een beter beeld van de financiële zaken bij je overlijden of dat van je partner? Ga naar wijzeringeldzaken.nl, een initiatief van het Ministerie van Financiën.

Voorwaarden, Brochure en Productwijzer:


De uitvaartverzekering van Reaal

 • Een zorg minder
 • Bepaal zelf het bedrag
 • Kinderen meeverzekeren

Bereken wat een uitvaart kost

Help me nu

Help me nu