Uitvaart­verzekering

 • Minder zorgen voor je nabestaanden
 • Bepaal zelf hoeveel je bijverzekert
 • Premie of koopsom

Speciaal voor klanten

Je hebt een uitvaartverzekering van Reaal. Is deze nog voldoende voor wat je wilt bij een uitvaart? Misschien heb je ergens anders nog een uitvaartverzekering of een flink
spaarbedrag voor je uitvaart. Zo niet, sluit dan een aanvullende verzekering bij
ons af. Let op: de aanvullende verzekering is alleen voor klanten die al een Reaal uitvaartverzekering hebben.

Voordelen

Verhoog je uitvaart­verzekering

Een zorg minder

Een uitvaart kost veel geld. Door je uitvaartverzekering te verhogen, weet je zeker dat je nabestaanden niet voor onverwacht hoge kosten komen te staan.

Bepaal zelf hoeveel je bijverzekert

Je bepaalt zelf het extra bedrag dat je wilt verzekeren. Bij je overlijden krijgen je nabestaanden het totaal verzekerde geldbedrag uitgekeerd. Vallen de kosten voor je uitvaart lager uit? Dan is het overgebleven bedrag vrij te besteden.

Premie of koopsom

Je kiest zelf hoe lang je premie betaalt. Is de verzekerde bij afsluiten 65 jaar of ouder? Dan kun je de verzekering alleen afsluiten tegen een eenmalige betaling (koopsom).

Je uitvaart­verzekering

Hulp bij het maken van je keuze

Je premie

Image

Benieuwd hoeveel premie je betaalt als je besluit bij te verzekeren? Aan de hand van een aantal gegevens reken je dit eenvoudig en vrijblijvend uit.

Uitvaartcheck

Met de uitvaartcheck bereken je eenvoudig hoeveel jouw persoonlijke uitvaart bij benadering zou kosten. Je ziet meteen of je huidige verzekering voldoende is of dat het verstandig is een bedrag bij te verzekeren.

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Hij neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen en zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Zo krijg je er veel voor terug.

Dekkingen uitvaart­verzekering

Dit is er allemaal verzekerd

 • Verzekerd

  • Een eenmalig bedrag als degene die verzekerd is overlijdt. Dit kun je zelf zijn, maar je kunt ook je partner of je kind verzekeren.
  • De verzekering kent geen einddatum. Wij keren bij overlijden dus altijd een bedrag uit.
  • De uitkering is voor de nabestaanden. Hiermee kunnen zij de kosten van de begrafenis of crematie betalen (en overige bijkomende kosten dekken). Als je partner of je kind verzekerd is, dan ben je zelf de nabestaande.
  • Je bepaalt zelf het bedrag dat je wil verzekeren en dat de nabestaanden krijgen. De uitvaartcheck kan je hierbij helpen.
  • Je kiest zelf hoe lang je je premie betaalt. Het kan gedurende maximaal 40 jaar of tot je 75 jaar bent. Is de verzekerde bij de start van de verzekering 65 jaar of ouder? Dan sluit je de uitvaartverzekering altijd tegen een eenmalige betaling (koopsom). Via een financieel adviseur is sluiten tegen koopsom ook voor verzekerden onder de 65 jaar mogelijk.
  • Direct bij de ingang van je verzekering ben je uiteraard verzekerd voor het volledige afgesproken bedrag.
 • Niet verzekerd

  In een aantal gevallen keren wij het bedrag niet uit:

  • Als de verzekerde al is overleden voordat wij de aanvraag voor de verzekering ontvangen.
  • Als je onvolledige of onjuiste informatie hebt verstrekt.
  • Als de verzekerde binnen 2 jaar zelfmoord pleegt. Wel ontvangen de nabestaanden dan de afkoop­waarde.
  • Als de verzekerde deelneemt aan oorlog of gevechtshandelingen. Wel ontvangen de nabestaanden dan de afkoop­waarde.
  • Als de persoon of personen aan wie wij de uitkering betalen schuldig is aan het overlijden van de verzekerde.

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de uitvaart­verzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Tips

Handig om te weten

Hoe verzeker ik mijn kinderen?

Kinderen kun je tot 18 jaar meeverzekeren als je een uitvaart­verzekering bij ons hebt. Je betaalt hiervoor € 2,45 per maand. Daarvoor zijn al je kinderen tot 18 jaar verzekerd. Als je kind overlijdt, dan krijg je € 5.000 uitgekeerd. Daarmee kun je (een deel van) de begrafenis of crematie betalen.

Kosten voor het afsluiten

Je moet als klant eenmalige distributiekosten betalen bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. Sluit je je verzekering bij ons direct online af? Dan betaal je het voordelige tarief van € 35.

Informatie over je gezondheid

Voordat je onze uitvaartverzekering afsluit hebben wij informatie nodig over je gezondheid. Vaak is een verkorte vragenlijst voldoende. Is er sprake van een mindere gezondheid? Dan kunnen wij de premie daarop aanpassen.

 • Hoe werkt betaling met een koopsom?

  Als je je uitvaartverzekering met een koopsom betaalt, hoeft je maar één keer een bedrag te betalen. Welk bedrag dat is hangt onder meer af van het bedrag wat je wilt verzekeren en de leeftijd van de verzekerde. Na de éénmalige betaling ben je meteen verzekerd en hoef je geen maandelijkse premie te betalen.

 • Ben je belastingplichtig in de VS?

  Sinds 1 juli 2014 zijn alle banken en verzekeraars verplicht om van hun klanten bij te houden of zij mogelijk belastingplichtig zijn in de Verenigde Staten. Ook Reaal. Wat betekent dit voor jou?

  Wanneer ben je belastingplichtig in de VS?

  Je bent mogelijk belastingplichtig in de VS als je bijvoorbeeld:

  • Amerikaans staatsburger bent
  • In de VS woont
  • Een speciaal soort greencard hebt

  Wat betekent dit als je een uitvaart­verzekering afsluit?

  Sluit je bij ons een uitvaart­verzekering af en is de premie per jaar of de koopsom meer dan € 1.000, dan vragen wij je om het formulier 'Bepalen belastingstatus Verenigde Staten' in te vullen. Als uit het formulier blijkt dat je mogelijk belastingplichtig bent in de VS, dan melden wij dit bij de Nederlandse Belastingdienst. Die informeert vervolgens de Amerikaanse Belastingdienst (IRS). Wij geven de gegevens elk jaar door.

  Meer weten over FATCA?

  De Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) is een Amerikaanse wet waarmee de Verenigde Staten belastingontduiking en zwart sparen in het buitenland wil tegengaan. Nederland werkt mee aan de uitvoering van deze wet. Voor meer informatie kun je uiteraard ook bij je adviseur te­recht.

 • Uitvaartverzekering en de belasting

  De waarde van je uitvaartverzekering(en) hoort bij je bezittingen in box 3. De premie of koopsom die je betaalt is niet aftrekbaar. Wel heb je een vrijstelling over de totale opgebouwde waarde: tot en met € 7.232 (2020) hoef je die niet mee te nemen in je belastingaangifte. Is de totale waarde hoger? Dan ben verplicht de waarde op te geven in box 3.

 • Erfbelasting over de uitkering

  Ontvang je vanwege overlijden een uitkering uit een verzekering, dan betaal je vaak erfbelasting over dat bedrag. De hoogte van de erfbelasting hangt af van de hoogte van het bedrag dat wij uitkeren en van jouw relatie met de overledene. Als je als begunstigde zelf de premie voor de verzekering betaalde, betaal je geen erfbelasting. Meer informatie over erfbelasting en vrijstellingen lees je op de website van de Belastingdienst.

 • Voor­waarden, brochures en productwijzer

De uitvaartverzekering van Reaal

 • Minder zorgen voor je nabestaanden
 • Bepaal zelf hoeveel je bijverzekert
 • Premie of koopsom