Uitvaartverzekering

Zekerheid voor je nabestaanden, vast bedrag voor uitvaart, kinderen meeverzekeren.

Adviesgesprek aanvragenMeer informatie

Uitvaartverzekering

Voordelen Waarom onze uitvaartverzekering?

 • Zekerheid voor nabestaanden

  Met de uitvaartverzekering laat je je nabestaanden financieel verzorgd achter. Bij je overlijden keren wij een bedrag uit waarmee je nabestaanden je uitvaart geheel of gedeeltelijk kunnen betalen.

 • Zelf het bedrag bepalen

  Je bepaalt zelf het bedrag dat je nabestaanden krijgen na je overlijden. Dit bedrag kunnen je nabestaanden gebruiken voor de betaling van je crematie of begrafenis.

 • Kinderen meeverzekeren

  Heb je kinderen, dan kun je hen voor een lage premie meeverzekeren. Als je kind overlijdt, krijg je een bedrag om de begrafenis of crematie te betalen.

Je uitvaartverzekeringHulp bij het maken van je keuze

Vraag een adviesgesprek aan

Wil je de uitvaartverzekering afsluiten? Vul dan je gegevens in. Wij sturen deze door naar een onafhankelijk adviseur. Hij neemt vervolgens contact met je op voor een offerte of adviesgesprek.

Adviesgesprek aanvragen

Vind een adviseur bij je in de buurt

Je kunt de uitvaartverzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Vind een adviseur

Dekkingen uitvaartverzekering Dit is er allemaal verzekerd

Verzekerd

 • Eenmalige uitkering als je overlijdt.
 • De verzekering kent geen einddatum. Wij keren bij overlijden dus altijd een bedrag uit.
 • De uitkering is voor je nabestaanden. Hiermee kunnen zij na je overlijden de begrafenis of crematie betalen.
 • Je betaalt premie zolang als je zelf gekozen hebt bij de aanvraag van de verzekering.
 • Je bepaalt zelf het bedrag dat je nabestaanden krijgen, minimaal € 500.

Niet verzekerd

 • In een aantal gevallen keren wij niet het bedrag uit:
  • Als je al bent overleden voordat we de aanvraag voor de verzekering ontvangen.
  • Als je onvolledige of onjuiste informatie hebt verstrekt.
  • Als je binnen 2 jaar zelfmoord pleegt. Wel ontvangen je nabestaanden dan de afkoopwaarde.
  • Als je deelneemt aan oorlog of gevechtshandelingen. Wel ontvangen je nabestaanden dan de afkoopwaarde.
  • Als de persoon of personen aan wie wij de uitkering betalen schuldig is aan je overlijden.

  Let op: een uitvaartverzekering is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering. Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen je nabestaanden een bedrag om ook na je overlijden aan financiële verplichtingen te voldoen. Een overlijdensrisicoverzekering is voor een bepaalde periode. Een uitvaartverzekering keert altijd uit als je overlijdt.


Aanvullende dekkingen uitvaartverzekeringWat kun je nog meer verzekeren?

Kinderverzekering

Kinderen kun je tot 18 jaar meeverzekeren als je je uitvaart bij ons verzekert. Je betaalt een aantrekkelijke premie. Als je kind overlijdt, dan krijg je een bedrag om de begrafenis of crematie te betalen.

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Het kan gebeuren dat jij of je partner (voor een deel) arbeidsongeschikt wordt. Je inkomsten dalen, terwijl je maandelijkse kosten gelijk blijven. Wil je de premie van je uitvaartverzekering (voor een deel) niet meer betalen als je arbeidsongeschikt raakt? Verzeker dit dan mee bij het verzekeren van je uitvaart. Als je na 104 weken (2 jaar) nog arbeidsongeschikt bent, dan nemen wij (voor een deel) de premiebetaling over.

Verzorgersdekking

Ben je verzorger van een kind, dan kun je je kind een eigen verzekering geven met de verzorgersdekking. Als je overlijdt, blijft je kind verzekerd zonder premie te betalen. Wij betalen een bedrag uit als je kind overlijdt.

Voor- en nazorg

Je kunt een bedrag krijgen bij voorzorg of nazorg. Word je bijvoorbeeld ernstig ziek? Dan krijg je van ons een bedrag om thuis verzorgd te worden. Dit noemen we voorzorg. Nazorg betekent dat we ondersteuning en advies bieden aan je nabestaanden.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

InformatieHandig om te weten

Deel mee in de winst

Bij je overlijden krijgen je nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Als we winst maken, dan krijgen je nabestaanden een hoger bedrag. Dit noemen we winstdeling. Lees meer in de voorwaarden.

Medische beoordeling

Voor een uitvaartverzekering willen wij graag meer weten over je gezondheid, nu en in het verleden. Zo maken wij een inschatting van het risico op overlijden. We vragen daarom aan jou om een gezondheidsverklaring in te vullen. Wil je ook premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekeren? Vul dan een uitgebreide gezondheidsverklaring in. Lees meer over medische beoordeling.

Ben je belastingplichtig in de VS?

Sinds 1 juli 2014 zijn alle banken en verzekeraars verplicht om van hun klanten bij te houden of zij mogelijk belastingplichtig zijn in de Verenigde Staten. Ook Reaal. Wat betekent dit voor jou?

Wanneer ben je belastingplichtig in de VS?

Je bent mogelijk belastingplichtig in de VS als je bijvoorbeeld:

 • Amerikaans staatsburger bent.
 • In de VS woont.
 • Een speciaal soort greencard hebt.

Wat betekent dit als je een uitvaartverzekering afsluit?

Sluit je bij ons een uitvaartverzekering af en is de premie per jaar of de koopsom meer dan € 1.000, dan vragen wij je om het formulier ‘Bepalen belastingstatus Verenigde Staten’ in te vullen. Als uit het formulier blijkt dat je mogelijk belastingplichtig bent in de VS, dan melden wij dit bij de Nederlandse Belastingdienst. Die informeert vervolgens de Amerikaanse Belastingdienst (IRS). Wij geven de gegevens elk jaar door.

Meer weten over FATCA?

De Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) is een Amerikaanse wet waarmee de Verenigde Staten belastingontduiking en zwart sparen in het buitenland wil tegengaan. Nederland werkt mee aan de uitvoering van deze wet. Voor meer informatie kun je uiteraard ook bij je adviseur terecht.

Wijzer in geldzaken

Wil je een beter beeld van de financiële zaken bij je overlijden of dat van je partner? Ga naar wijzeringeldzaken.nl, een initiatief van het Ministerie van Financiën. Ga naar wijzeringeldzaken.nl.

Voorwaarden, brochure en productwijzer


De uitvaartverzekering van Reaal

Zekerheid voor je nabestaanden, vast bedrag voor uitvaart, kinderen meeverzekeren.

Adviesgesprek aanvragenVind een adviseur

Help me nu

Help me nu