Het coronavirus en je reis- of annulerings­verzekering

Het coronavirus is nu officieel een pandemie. Patiënten met het virus hebben koorts en luchtwegklachten. Door de verspreiding van het virus in verschillende landen worden relatief veel mensen door de ziekte getroffen. We zetten de belangrijkste zaken over je reis- en annuleringsverzekering van Reaal voor je op een rij.

Vakantie annuleren
Je kan altijd besluiten je vakantie niet door te laten gaan. Je bent met je annuleringsverzekering van Reaal niet verzekerd voor annuleringskosten als gevolg van een negatief reisadvies of een reisverbod door het coronavirus. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie of leverancier.

Ziek tijdens de reis
Word je tijdens je reis ziek vanwege het coronavirus? Met de reisverzekering van Reaal ben je dan verzekerd. In de voorwaarden staat beschreven voor welke kosten je wel en niet verzekerd bent. Neem bij ziekte contact op met de alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer +31 20 651 58 55.

Meldpunt bijzonderebijstandbuitenland.nl
Nederlandse reizigers in het buitenland die door de coronacrisis zijn gestrand en niet in staat zijn om zelf hun terugkeer te regelen, kunnen zich melden bij een centraal meldpunt: bijzonderebijstandbuitenland.nl. Zoek je hulp om terug te keren? Registreer je dan via Bijzondere Bijstand Buitenland. Bijzonderebijstandbuitenland.nl is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid.

Moet je noodgedwongen je reisduur verlengen?
Als je vanwege de coronapandemie noodgedwongen niet op de oorspronkelijke terugreisdatum naar huis kunt, blijft je reisverzekering van Reaal geldig tot het eerste moment waarop je kunt terugkeren.

Meer vragen over het coronavirus?
Heb je meer vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Actuele informatie over reisadviezen zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website van het Verbond van Verzekeraars vind je meer algemene informatie over het coronavirus en verzekeringen & aansprakelijkheid.