Buitengewone kosten wat zijn dat?

Als je een doorlopende reisverzekering van Reaal hebt, zijn buitengewone kosten meeverzekerd. Maar wat zijn eigenlijk ‘buitengewone kosten’? Het gaat om de extra kosten die je moet maken als er tijdens je vakantie een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt. Bijvoorbeeld wanneer jij of één van je reisgenoten op vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt.

Neem altijd contact op met SOS International

Wij betalen buitengewone kosten als SOS International je toestemming heeft gegeven om deze kosten te maken. De kosten moeten redelijk en noodzakelijk zijn. Neem dus altijd eerst contact op met SOS International als er iets gebeurt op vakantie waar je je reisverzekering voor nodig hebt. Je buitengewone kosten zijn dan verzekerd tegen kostprijs.

Voorbeelden van buitengewone kosten

Bij buitengewone kosten kun je denken aan:

  • De kosten om een zieke of gewonde terug te brengen naar Nederland.
  • De extra reis- en verblijfkosten die de zieke of gewonde verzekerde maakt tijdens de terugreis met een privé vervoermiddel of het openbaar vervoer.
  • De verzendkosten van medicijnen of hulpmiddelen.
  • De kosten die een bevoegde instantie maakt om je op te sporen, te redden of te bergen.
  • Vervoer van een stoffelijk overschot bij overlijden.
  • De kosten als je onverwacht moet terugreizen, bijvoorbeeld door overlijden van een familielid in eerste of tweede graad of als er schade is aan je woonhuis.

Geneeskundige en tandheelkundige kosten vallen niet onder buitengewone kosten.

In paragraaf 3.3 van de voorwaarden doorlopende reisverzekering lees je welke buitengewone kosten er allemaal verzekerd zijn.

Hulp nodig op vakantie?

Heb je dringend hulp nodig op vakantie? Bel dan SOS International op nummer
0031 - 20 - 651 58 55. Zet dit nummer voor vertrek in je telefoon zodat je snel kunt snel handelen.

Help me nu

Help me nu