Overlijdensrisico­verzekering

Kies als zzp'er of mkb'er voor financiële zekerheid voor je nabestaanden. Scherpe premie en extra korting voor niet-rokers.

Voordelen

Waarom onze overlijdensrisico­verzekering?

Scherpe premie voor ondernemers

Als ondernemer, zzp'er of mkb'er, betaal je een scherpe premie voor onze overlijdensrisico­verzekering. En als je niet rookt krijg je tot wel 50% korting.

Al 400.000 klanten

Al 400.000 klanten hebben een overlijdensrisico­verzekering bij ons afgesloten. Kies ook voor financiële zekerheid.

Direct verzekerd

Je bent al verzekerd vanaf het moment dat de aanvraag en de gezondheids­waarborgen bij ons binnen zijn. Dat geeft een veilig gevoel.

Chronische aandoening?

Heb je een chronische aandoening en wil je een overlijdensrisico­verzekering afsluiten? Reaal denkt met je mee zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je overlijdensrisico­verzekering.

Weten welk verzekerd bedrag je nodig hebt?

Rekenhulp overlijdensrisico­verzekering

Deze rekenhulp geeft je een globaal beeld van je terugval in inkomen of je toekomstige woonlasten bij overlijden. Zo helpen we je op weg om te bepalen welk verzekerd bedrag je kunt kiezen.

Dekkingen overlijdensrisico­verzekering

Dit is er allemaal verzekerd

 • Verzekerd

  • Eenmalige uitkering als een door jou aangegeven persoon overlijdt.
  • De uitkering is voor je nabestaanden. De uitkering kunnen zij gebruiken om na je overlijden te voldoen aan financiële verplichtingen, zoals:
   • Het betalen van de huur of een hypotheek.
   • Het voorzetten van je bedrijf.
   • Het aflossen van een persoonlijke lening.
   • Het betalen van de kinderopvang of studiekosten.
  • Wij keren uit bij overlijden vóór de afgesproken einddatum van de verzekering.
  • Je kiest zelf het aantal jaren dat je verzekerd bent, maximaal 40 jaar.
  • Je bepaalt zelf de hoogte van de uitkering, minimaal € 5.000.
  • Je kan kiezen uit een gelijkblijvende of dalende uitkering.

  Meer informatie over wat de overlijdensrisico­verzekering wel en niet verzekert:

 • Niet verzekerd

  • Als je al bent overleden voordat de aanvraag voor de verzekering door ons is ontvangen.
  • Als je op de einddatum van de verzekering nog in leven bent. De verzekering stopt dan en je ontvangt de door jou betaalde premies niet terug.
  • Als je onvolledige of onjuiste informatie hebt verstrekt.
  • Als je binnen 2 jaar zelfmoord pleegt.
  • Als je deelneemt aan oorlog of gevechtshandelingen.
  • Als de begunstigde (de persoon of personen aan wie wij de uitkering betalen) schuldig is aan het overlijden van de verzekerde.

  Let op: een overlijdensrisico­verzekering is niet hetzelfde als een uitvaart­verzekering. Met een uitvaart­verzekering wordt bij overlijden een bedrag uitbetaald waarmee je (een deel van) de uitvaart kunt betalen.

  Meer informatie over wat de overlijdensrisico­verzekering wel en niet verzekert:

Aanvullende dekkingen overlijdensrisico­verzekering

Wat kun je nog meer verzekeren?

 • Geen premie bij arbeidsongeschiktheid

  Premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid

  Sluit je de overlijdensrisico­verzekering via een financieel adviseur bij ons af? Dan kun je ervoor kiezen om 'premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid' mee te verzekeren. Je hoeft dan geen of minder premie te betalen als je arbeids­ongeschikt wordt. Nadat je 104 weken (2 jaar) arbeids­ongeschikt bent, nemen wij de premiebetaling geheel of gedeeltelijk over.

 • Verzeker je kinderen mee

  Kinder­verzekering

  Je kunt ook kiezen voor de kinder­verzekering. Wij betalen dan een uitkering als een kind uit je gezin overlijdt. Alle kinderen in je gezin zijn verzekerd, ook stiefkinderen, pleegkinderen en geadopteerde kinderen.

Voorbeeldsituatie

Hoe werkt een overlijdensrisico­verzekering?

Yvonne is zzp'er in de thuiszorg. Ze is getrouwd met Maarten. Samen besluiten ze op hun 35e een overlijdensrisico­verzekering af te sluiten. Beiden roken niet. Ze verzekeren zich tot hun 65e voor een bedrag van € 100.000 en betalen hiervoor elke maand een premie van € 18,85. Helaas overlijdt Yvonne voor haar 65e. Wij keren Maarten € 100.000 uit. Zo kan hij een deel van Yvonnes inkomen opvangen. Na het overlijden van Yvonne stopt de verzekering en hoeft Maarten geen premie meer te betalen.

Overlijdensrisico­verzekering afsluiten

Zo verloopt je aanvraag

Stap 1 - Verzekering aanvragen

Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail met de offerte, voor­waarden en het dienstverleningsdocument. Om de verzekering af te kunnen sluiten, willen wij meer weten over de gezondheid van de verzekerde. De door jou aangegeven persoon of jijzelf krijgt daarom een e-mail om online vragen over de gezondheid te beantwoorden.

Stap 2 - Beoordeling gezondheid

Na het ondertekenen van de gezondheids­verklaring, ben je bij ons automatisch voorlopig verzekerd. Dat betekent dat als de verzekerde iets overkomt voor we je verzekering volledig hebben verwerkt, we de nabestaanden tot € 250.000 uitkeren.

Ondertussen beoordelen we de gezondheid van de verzekerde. De medisch adviseur bekijkt welk risico er is op overlijden. Eventueel vragen we aanvullende medische gegevens op bij de verzekerde of bij de huisarts. Uiteraard alleen met toestemming van de verzekerde. Lees meer over de medische beoordeling.

Stap 3 - Ontvang je polis

Na de beoordeling van de gezondheid accepteren we je aanvraag voor de verzekering. Of we doen je een nieuw premievoorstel, bijvoorbeeld vanwege de gezondheid van de verzekerde. Het kan ook zijn dat we je verzekering afwijzen. Na het accepteren van je verzekering krijg je je polis thuis gestuurd.

Tips

Handig om te weten

Je weet gewoon niet hoe je er financieel voor staat als je nog maar één parttime-inkomen hebt.

De overlijdensrisico­verzekering van Reaal

Kies voor financiële zekerheid voor je nabestaanden als je overlijdt, scherpe premie en extra korting voor niet-rokers.