Beperkt Casco Motor­verzekering

De WA-verzekering is er niet voor schade aan je eigen motor. Beperkt Casco dekt in bepaalde gevallen wel de schade aan je eigen motor. Bijvoorbeeld als je motor wordt gestolen of als er door een flinke storm een boom op je motor valt.

Dekkingen

Hier ben je voor verzekerd

Heb je schade aan je motor en ben je voor die schade verzekerd? Dan is de waarde van je motor belangrijk. Die waarde gebruiken we om de hoogte van je schadevergoeding te bepalen.

Heb je een nieuwe motor en heb je in de eerste 3 jaar schade? Dan geldt de nieuw­waarde­regeling. We vergoeden je schade dan op basis van de nieuw­waarde van je motor. Als je schade hebt in het eerste jaar, dan blijft die nieuw­waarde van je motor hetzelfde. Heb je schade in het tweede of derde jaar, dan daalt die waarde iedere maand met 1% . Dit doen we voor iedere maand dat je motor ouder is dan 1 jaar.

Heb je schade aan je motor na deze 3 jaar? Dan betalen we de schade op basis van de dag­waarde van je motor.

In artikel 3.2.1 van de voor­waarden staat precies hoe dit werkt.

Reparatiekosten

Dan moet je motor nog wel te repareren zijn. Je krijgt maximaal het verschil in waarde van je motor direct voor en direct na de schade.

Vergoeding bij totaal verlies (total loss)

Kost het maken van je motor meer dan het verschil in waarde van je motor direct voor en direct na de schade? Dan spreken we van totaal verlies (total loss). Je ontvangt dan van ons een schadevergoeding die gelijk is aan de waarde die je motor had vlak vóór de schade. Zijn de resten van je motor of sommige losse onderdelen nog wat waard? Dan trekken we die waarde af van dat bedrag.

Vergoeding bij diefstal of verduistering

Is je motor gestolen of verduisterd? En wordt je motor niet teruggevonden binnen 30 dagen nadat je aangifte bij de politie hebt gedaan? Dan vergoeden wij de schade op basis van totaal verlies.

Wil je precies weten hoe onze nieuw­waarde- en dag­waarde­regeling werkt? Lees dan artikel 3.2.1 van de voor­waarden.