Levensverzekering in 4 varianten

Volgens de ‘dikke Van Dale’ is een levensverzekering een overeenkomst tussen een persoon en een verzekeringsmaatschappij waarbij de verzekeraar tegen een premiebetaling de verplichting op zich neemt een bedrag uit te keren bij het overlijden van de verzekerde of op een vaste datum.

Varianten van de levensverzekering

Als verzekeringsmaatschappij kennen wij meerdere varianten van levensverzekeringen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Overlijdensrisicoverzekering: deze levensverzekering keert een vast bedrag uit als je (de verzekerde) binnen de looptijd komt te overlijden. Dit bedrag wordt vaak gebruikt om af te lossen op een hypotheeklening.
  • Uitvaartverzekering: deze levensverzekering keert een bedrag uit als je (de verzekerde) komt te overlijden. Bij deze variant geldt geen looptijd. Er wordt altijd uitgekeerd.
  • Lijfrenteverzekering: hiermee bouw je (de verzekerde) vermogen op voor aanvulling op zijn toekomstige pensioen. Vermogen opbouwen voor aanvullend pensioen kan ook met banksparen. Lees er meer over op de pagina Lijfrente opbouwen.
  • Beleggingsverzekering: levensverzekering waarmee je via beleggingsfondsen vermogen opbouwt. Vorm die in de jaren '90 populair was als gevolg van de stijgende beurskoersen.

Hoe vraag je een levensverzekering aan?

De overlijdensrisicoverzekering kun je direct bij ons aanvragen. Je vult je persoonlijke gegevens in. Ook vragen we hoe lang de verzekering gaat duren en hoe hoog je uitkering moet zijn als je overlijdt. We helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze voor deze verzekering. Je krijgt van ons geen advies of de verzekering past bij je wensen en financiële situatie.

Onze verzekeringen zijn ook verkrijgbaar bij de onafhankelijke adviseur. Een onafhankelijke adviseur werkt niet onder de paraplu van één bank of verzekeraar maar adviseert in producten van meerdere banken en verzekeraars. Vaak start hij met een inventarisatie om je wensen en risicoprofiel in kaart te brengen. Op basis daarvan krijg je een voorstel met 2 of 3 varianten van verschillende aanbieders. Dus bijvoorbeeld van Nationale Nederlanden, Aegon en Reaal. Omdat de adviseur sinds 2013 geen provisie meer ontvangt over nieuwe levensverzekeringen zal de adviseur kosten in rekening brengen voor zijn advies.

Levensverzekeringen uit oude tijden

Wij hebben een lange geschiedenis waarin vele grote en kleine maatschappijen werden overgenomen. Kom je in een oude schoenendoos een begrafenispolis tegen? In het overzicht oude verzekeraars kun je zien of wij zorgen voor de uitkering van deze levensverzekering.

SRLEV, is dat ook Reaal?

Heb je onlangs een levensverzekering van Reaal afgesloten? In de voorwaarden en in de overeenkomst staat de naam SRLEV N.V. vermeld. Dit is de juridische naam van alle leven- en pensioenactiviteiten van SNS Reaal. Lees er meer over op de pagina Onze bedrijfsinformatie.

Help me nu

Help me nu