UNIM Plus AOV

 • Royale zwangerschapsregeling
 • Geen inkomenscorrectie

Win advies inMeer informatie

Ondernemers geven ons voor het 3e jaar gemiddeld een 8 of hoger voor begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.

UNIM Plus arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voordelen Waarom onze UNIM Plus AOV?

 • Extra uitkering

  Bij langdurige volledige arbeidsongeschiktheid ontvang je een extra uitkeringExtra uitkeringBij de UNIM Plus AOV en de UNIM AOV ontvang je een extra uitkering bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Lees meer over de voorwaarden die hieraan verbonden zijn …
  Lees verder
  . De uitkering is 50% van het bedrag dat je hebt verzekerd en is afhankelijk van je eigenrisicotermijnEigenrisicotermijnBij een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je te maken met een eigenrisicotermijn. Dit is de periode waarin je geen uitkering ontvangt, maar wel arbeidsongeschikt bent.. Aan de extra uitkering zijn wel voorwaarden verbonden.

 • Royale zwangerschapsregeling

  Met de UNIM Plus AOV ontvang je een zwangerschapsuitkering van maximaal 18 weken. Hier trekken we de eigenrisicotermijnEigenrisicotermijnBij een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je te maken met een eigenrisicotermijn. Dit is de periode waarin je geen uitkering ontvangt, maar wel arbeidsongeschikt bent. vanaf. Adopteer je een kindje? Vraag ook dan een uitkering aan.
 • Geen inkomenscorrectie

  Als je arbeidsongeschikt wordt, baseren wij je uitkering op de mate van arbeidsongeschiktheid en het bedrag dat je hebt verzekerd. Daarbij maakt het niet uit of je echt inkomen verliest of naast deze uitkering nog ander inkomen hebt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluitenHulp bij het maken van je keuze

Win advies in

Een AOV is maatwerk. De onafhankelijke adviseur helpt je graag met jouw persoonlijke situatie. Hiervoor rekent hij advieskosten. Bepaal samen met de adviseur wat hij voor je doet en welke vergoeding hij hiervoor ontvangt.

Advies inwinnen

Zoek een adviseur bij je in de buurt

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk financieel adviseur. Daar kiezen wij heel bewust voor, omdat een adviseur precies weet waar je op moet letten en rekening houdt met je wensen voor de toekomst.

Vind een adviseur

KortingKorting in de eerste 3 verzekeringsjaren

Je krijgt een aantrekkelijke korting op de premie als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit. Deze korting verdelen wij over de eerste 3 verzekeringsjaren:

Jaar Korting
1 40%
2 20%
3 10%

8.0

Klanten waarderen onze begeleiding bij arbeidsongeschiktheid al 3 jaar achter elkaar met gemiddeld een 8 of hoger.

Voorkomen is beter dan genezenUitgebreide preventieservice

Met onze preventieservice Lijfwacht helpen we je om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Bijvoorbeeld met coaching of advies over aanpassingen in je werk of bedrijf. En bij juridische en financiële kwesties. Of met hulp bij problemen in je relatie en gezin.

Dekkingen Dit is er allemaal verzekerd

Verzekerd

Wij verzekeren:

 • Gevolgen van besmetting door de MRSA-bacterie en hepatitis B.
 • Uitkering bij zwangerschap.
 • Uitkering bij adoptie.
 • Uitkering bij overlijden van partner of kind.
 • Doorbetalen uitkering aan nabestaanden tot 3 maanden na overlijden.
 • Voorlopige dekking bij een ongeval.
 • Extra uitkering bij langdurige volledige arbeidsongeschiktheid.

Niet verzekerd

Dit is niet verzekerd:

 • Je ontvangt geen uitkering als je minder dan 25% arbeidsongeschikt bent.
 • Je kunt maximaal 80% van je inkomen verzekeren. De overige 20% van je inkomen kun je niet verzekeren.
 • Je ontvangt geen uitkering tijdens je eigenrisicotermijnEigenrisicotermijnBij een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je te maken met een eigenrisicotermijn. Dit is de periode waarin je geen uitkering ontvangt, maar wel arbeidsongeschikt bent..

MogelijkhedenDit kun je nog meer kiezen

Kies je eigenrisicotermijn

Hoe langer de eigenrisicotermijnEigenrisicotermijnBij een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je te maken met een eigenrisicotermijn. Dit is de periode waarin je geen uitkering ontvangt, maar wel arbeidsongeschikt bent. die je kiest, hoe minder premie je betaalt. Als je kiest voor een langere eigenrisicotermijn duurt het wel langer voordat je een uitkering van ons krijgt als je arbeidsongeschikt wordt. Deze periode overbrug je met eigen middelen. Je kunt kiezen uit verschillende eigenrisicotermijnen:

 • 1 maand
 • 3 maanden
 • 6 maanden
 • 12 maanden
 • 24 maanden

Kies je te verzekeren bedrag

De verzekerde daguitkeringVerzekerde daguitkeringDe UNIM Plus AOV verzekert een bedrag per dag. Dit noemen wij de verzekerde daguitkering.
 bepaalt de hoogte van de uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijg je een gedeelte van de verzekerde daguitkering. De daguitkering die je kunt verzekeren, hangt af van:

 • Je inkomen: je mag maximaal 80% van je gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar verzekeren.
 • De minimum en maximum bedragen die wij gebruiken:

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips Handig om te weten

Houd je verzekering actueel

Automatisch aanpassen aan de loonontwikkeling

Het is handig dat je verzekering blijft aansluiten op de loonontwikkeling. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeidsongeschiktheid jaarlijks automatisch laat aanpassen aan de algemene loonontwikkeling. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

Pas je arbeidsongeschiktheidsverzekering aan

Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Je mag het bedrag dat je verzekert met maximaal 10% verhogen, zonder dat daarvoor een medische toetsing nodig is. Aan het verhogen zijn wel voorwaarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

Bepaal zelf je premie

Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden door de verzekering af te stemmen op je wensen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een lage of hoge eindleeftijd of voor een korte of langere eigenrisicotermijn. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden.

Betaal je jouw premie in termijnen?

Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

Kosten bij het afsluiten van de verzekering

Je betaalt ons bij het afsluiten van de verzekering éénmalig € 11,34. Bij het aanvragen van een verzekering betaal je je financieel adviseur apart voor het advies en het aanvragen van een verzekering. Hierover kan je afspraken maken met je financieel adviseur.

AOV en de belasting

Je kunt de premie van de UNIM Plus AOV bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kun je de premie ten laste van de winst worden gebracht. Over de eventuele uitkeringen die we aan je betalen, zijn wij verplicht loonheffing in te houden.. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet.

Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

Beroepsarbeidsongeschiktheid

Bij deze verzekering stellen wij arbeidsongeschiktheid vast op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. Dit betekent dat je arbeidsongeschikt bent als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor tenminste 25% beperkt bent om je beroepswerkzaamheden uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval.

Met beroepswerkzaamheden bedoelen wij het werk dat hoort bij je beroep.

Extra uitkering

Bij langdurige volledige arbeidsongeschiktheid ontvang je een extra uitkering. 

Aanvragen

Wil je de UNIM Plus AOV aanvragen, neem dan contact op met een financieel adviseur. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn alleen verkrijgbaar bij onafhankelijke financieel adviseurs. Deze verzekering kan namelijk grote gevolgen hebben voor je persoonlijke situatie. Een adviseur weet precies waar je op moet letten en houdt rekening met je wensen voor de toekomst.

Bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen. Een onafhankelijk medisch adviseur neemt deze verklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Medische beoordeling

Alleen als antwoorden uit het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geven, kunnen wij aanvullende informatie opvragen of kunnen we je vragen een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

Arbeidsongeschikt, wat nu?

 • Je meldt je arbeidsongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
 • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over de reden van je arbeidsongeschiktheid.
 • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeidsongeschikt achten en hoeveel.

Re-integratie

Re-integratie gebeurt in samenwerking met jou. Wij beschikken over een team van gespecialiseerde professionals dat een persoonlijk re-integratieprogramma met je opstelt. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • Herscholing.
 • Aanpassing van je werkplek.
 • Een beroepskeuzetest.
 • Inschakelen van een conflictbemiddelaar

In sommige gevallen schakelen wij gespecialiseerde bureaus hiervoor in. Zo word je zo goed mogelijk begeleid om weer aan het werk te kunnen.

Verzekeringskaart, voorwaarden en brochures

Situatie

stoel en tandarts

Het liefst stap ik met mijn vrouw in onze cabrio.


UNIM Plus AOV

 • Royale zwangerschapsregeling
 • Geen inkomenscorrectie

Vraag een offerte aanVind een adviseur

Help me nu

Help me nu