UNIM AOV voor Werknemers

 • Eerder een uitkering dan WIA
 • Hoog verzekerd bedrag

Voordelen

Waarom onze UNIM AOV voor Werknemers?

Eerder een uitkering dan WIA

Je ontvangt bij ons vanaf 25% arbeids­ongeschiktheid een uitkering. Dit is eerder dan bij de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Daar ontvang je een uitkering als je 35% of meer arbeids­ongeschikt bent.

Hoog verzekerd bedrag

Met deze arbeids­ongeschiktheids- verzekering kun je tot € 500 bruto per dag verzekeren. Dit is € 182.500 bruto per jaar. Zo blijf je leven volgens de standaard die je gewend bent. Ook als je arbeids­ongeschikt wordt.

Mee naar nieuwe baan

Als je een nieuwe baan krijgt, wil je natuurlijk je arbeids­ongeschiktheidsverzekering gewoon houden. Deze verzekering is persoonlijk en mag je in veel gevallen gewoon meenemen naar je nieuwe werkgever.

Verzekering afsluiten

Verzekerd in 4 stappen

Stap 1 – Oriënteren en advies aanvragen

Bereken in 2 minuten een indicatieve premie van een Reaal AOV én zie direct welke AOV voor jou interessant is. Of neem contact op met een financieel adviseur voor een persoonlijk advies en een offerte op maat. Hiervoor rekent hij advieskosten.

Stap 2 – Weloverwogen beslissing nemen

Aan de hand van het advies van je financieel adviseur bepaal je zelf welke AOV je afsluit. Daarna dien je via hem de aanvraag voor deze AOV in. Wij vragen je een vragenlijst over je gezondheid (gezondheidsverklaring) in te vullen. Deze hebben we nodig om het risico dat je tijdens de looptijd van de verzekering arbeidsongeschikt wordt, zo goed mogelijk in te schatten. 

Meer informatie over de vragenlijst vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Stap 3 – Advies van onafhankelijke medisch adviseur

Een onafhankelijke medisch adviseur neemt de vragenlijst over je gezondheid telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. Hij schrijft vervolgens zijn advies. Ben je akkoord met het advies? Dan geeft de medisch adviseur het advies aan ons door en nemen wij de aanvraag verder in behandeling. Meer informatie over de vragenlijst vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars. 

Soms is er, naast de vragenlijst over je gezondheid, nog wat aanvullende informatie nodig. Alleen als het gesprek met de medisch adviseur daar aanleiding toe geeft, vraagt hij met jouw toestemming aanvullende informatie op bij je huisarts of behandelaar of vraagt hij je een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn vanzelfsprekend voor rekening van Reaal.

Stap 4 – Verzekering accepteren

Op basis van je aanvraag en het advies van de medisch adviseur beoordelen wij of je de aangevraagde verzekering kunt afsluiten. Als wij je aanvraag voor een verzekering accepteren, ontvang je je polis. Is er sprake van een verhoogd risico, dan kan de medisch adviseur voorstellen om de verzekering tegen beperkende voorwaarden of een verhoogde premie af te sluiten.

Het kan ook zijn dat we je aanvraag voor een verzekering afwijzen. Neem dan contact op met je financieel adviseur zodat hij je kan helpen bij het vinden van een alternatief om jezelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. 

Wil je weten wat in jouw situatie de beste keuze is? Vraag een adviesgesprek aan bij een onafhankelijk adviseur. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Hiervoor rekent hij advieskosten. Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Kenmerken

Dit zijn de belangrijke kenmerken

 • Verzekerd

  Wij verzekeren:

  • Gevolgen van besmetting door de MRSA-bacterie.
  • Gevolgen van besmetting met hepatitis B.
  • Voorlopige dekking bij een ongeval.

  Meer informatie over wat wel en niet is verzekerd, lees je in de voor­waarden (pdf).

 • Niet verzekerd

  Dit is niet verzekerd:

  • Bij zwangerschap ontvang je geen uitkering.
  • Bij adoptie ontvang je geen uitkering.
  • Bij overlijden van partner of kind ontvang je geen uitkering.
  • Je ontvangt geen uitkering als je minder dan 25% arbeids­ongeschikt bent.
  • Je kunt maximaal 80% van je inkomen verzekeren. De overige 20% van je inkomen kun je niet verzekeren.
  • Je ontvangt geen uitkering tijdens je eigenrisico­termijn. Je eigenrisico­termijn is 24 maanden.

  Meer informatie over wat wel en niet is verzekerd, lees je in de voor­waarden (pdf).

Verschillende varianten

Passar-polis en Beroeps AOV-Polis

De UNIM AOV voor Werknemers heeft 2 varianten: de Passar AOV en de Beroeps AOV. Je keuze bepaalt hoe wij je arbeids­ongeschiktheid beoordelen.

Korting

Korting in de eerst 3 verzekeringsjaren

Je krijgt een aantrekkelijke korting op de premie als je een UNIM AOV voor Werknemers afsluit. Deze korting verdelen wij over de eerste 3 verzekeringsjaren:

Jaar Korting
1 40%
2 20%
3 10%

Voorkomen is beter dan genezen

Uitgebreide preventie­service

Maak direct gebruik van Reaal Lijfwacht

We helpen je graag om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk te blijven. En arbeidsuitval zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe? De naam zegt het al: met de preventieservice Reaal Lijfwacht.

Dat is een belangrijk onderdeel van onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het fijne is: daar betaal je niets extra voor. En je kunt er vanaf dag 1 al gebruik van maken.

Maak je keuze

Kies je te verzekeren bedrag

De verzekerde dag­uitkering bepaalt de hoogte van de uitkering bij arbeids­ongeschiktheid. Ben je gedeeltelijk arbeids­ongeschikt? Dan krijg je een gedeelte van de verzekerde dag­uitkering. De minimum- en maximum dag­uitkering die je kunt verzekeren, hangen af van:

 • Je inkomen: je mag maximaal 80% van je gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar verzekeren. Op dit bedrag brengen wij 70% van het wettelijk minimumloon in mindering.
 • Opleiding: als je medisch specialist in opleiding bent, verzekeren wij maximaal 100% van je gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar.
 • De minimum en maximum bedragen die wij gebruiken. Het minimum­bedrag per dag is € 50, het maximum € 500.

De hoogte van de verzekerde dag­uitkering bepaal je met je financieel adviseur.

8,4

Klanten beoordelen de begeleiding bij arbeidsongeschiktheid met gemiddeld een 8,4. Deze beoordelingen zijn gegeven 1 maand na de arbeidsongeschiktheidsmelding.

Dit blijkt uit onderzoek door Customer Intelligence van Reaal uit 2018.

Het verhaal van Raymond

Situatie Raymond

Gelukkig werd ik heel goed geholpen door mijn verzekeraar.

Tips

Handig om te weten

 • Aanvragen

  Een AOV is een ingewikkeld product. Je moet immers met allerlei zaken rekening houden. Je kunt een Reaal AOV daarom alleen afsluiten via een financieel adviseur. Deze financieel adviseur is onafhankelijk en geeft persoonlijk advies. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Hiervoor rekent hij advieskosten. Wil je weten wat in jouw situatie de beste keuze is? Neem dan contact op met een financieel adviseur voor een persoonlijk advies en een offerte op maat. Hiervoor rekent hij advieskosten.

  Gezondheidsverklaring

  Bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen. Een onafhankelijk medisch adviseur neemt deze verklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

  Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars

 • Medische beoordeling

  Alleen als antwoorden uit het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geven, kunnen wij aanvullende informatie opvragen of kunnen we je vragen een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

 • Kosten

  Je betaalt ons bij het afsluiten van de verzekering éénmalig € 11,34. Bij het aanvragen van een verzekering betaal je je financieel adviseur apart voor het advies en het aanvragen van een verzekering. Hierover kan je afspraken maken met je financieel adviseur.

 • Factoren die je premie bepalen

  Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden door de verzekering af te stemmen op je wensen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een lage of hoge eindleeftijd of voor een korte of langere eigenrisicotermijn. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden.

  Betaal je jouw premie in termijnen?
  Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

 • Houd je verzekering actueel

  Automatisch aanpassen aan de loonontwikkeling
  Het is handig dat je verzekering blijft aansluiten op de loonontwikkeling. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeidsongeschiktheid jaarlijks automatisch laat aanpassen aan de algemene loonontwikkeling. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Pas je arbeidsongeschiktheidsverzekering aan
  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Aan het verhogen zijn wel voorwaarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

 • AOV en de belasting

  Je kunt de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kun je de premie ten laste van de winst brengen. Over de eventuele uitkeringen die we aan je betalen, zijn wij verplicht loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet.

 • Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

  Je bent arbeidsongeschikt als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor minstens 25% beperkt bent om arbeid uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval.

  Arbeidsongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeidsongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over de reden van je arbeidsongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeidsongeschikt achten en hoeveel.

  Re-integratie
  Re-integratie gebeurt in samenwerking met jou. Wij beschikken over een team van gespecialiseerde professionals dat een persoonlijk re-integratieprogramma met je opstelt. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Herscholing
  • Aanpassing van je werkplek
  • Een beroepskeuzetest
  • Inschakelen van een conflictbemiddelaar

  In sommige gevallen schakelen wij hiervoor gespecialiseerde bureaus in. Zo word je zo goed mogelijk begeleid om weer aan het werk te kunnen.

 • Arbeids­ongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeids­ongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over je arbeidsongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeids­ongeschikt achten en hoeveel.
 • De beoordeling van je arbeids­ongeschiktheid

  Kies hoe je wilt dat wij jouw arbeidsongeschiktheid bepalen
  Of je arbeidsongeschikt bent, hangt onder andere af van welke werkzaamheden je nog kunt doen. De eerste 5 jaar van je arbeidsongeschiktheid gaan wij uit van beroepsarbeidsongeschiktheid. Voor de jaren daarna kun je bij het afsluiten van een UNIM AOV voor Werknemers aangeven hoe je wilt dat wij jouw arbeidsongeschiktheid beoordelen. Je hebt 2 keuzes:

  Beroepsarbeidsongeschiktheid
  Kun je door een ziekte of ongeval je werk niet meer doen? En heb je beroepsarbeidsongeschiktheid gekozen? Dan houden wij er bij het bepalen van je uitkering rekening mee of je de werkzaamheden die horen bij jouw beroep nog kunt uitvoeren. We houden er geen rekening mee of je ándere werkzaamheden gezien je opleiding, kennis en ervaring nog kunt uitvoeren. Je hebt hierdoor eerder recht op een uitkering, maar je betaalt dan ook meer premie.

  Passende arbeid
  Kun je door een ziekte of ongeval je werk niet meer doen? En heb je passende arbeid gekozen? Dan houden wij na 5 jaar bij het bepalen van je uitkering er niet alleen rekening mee of je de werkzaamheden die horen bij je beroep nog kunt uitvoeren. We kijken ook of je nog andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Hierbij houden wij rekening met je opleiding, kennis en ervaring. Je hebt minder snel recht op een uitkering, maar je betaalt dan ook minder premie.

 • Inkomenscorrectie

  Deze verzekering is een schade­verzekering. Dit betekent dat je alleen een uitkering ontvangt als je arbeids­ongeschikt bent en daardoor inkomen verliest. Bij het bepalen van de hoogte van je uitkering houden we ook rekening met eventueel ander inkomen. Dit noemen wij inkomens­correctie. Hierdoor is de premie voor deze verzekering lager dan voor een verzekering zonder inkomens­correctie.

 • Verzekeringskaart, voorwaarden en brochures

UNIM AOV voor Werknemers

 • Eerder een uitkering dan WIA
 • Hoog verzekerd bedrag