AOV voor medisch en zakelijk professionals

UNIM AOV

 • Schadeverzekering
 • Goede verzekering voor concurrerende prijs
 • Extra uitkering

Wat is een UNIM AOV?

Met de UNIM AOV bescherm jij jezelf als zelfstandige in de (para)medische sector of zakelijke dienstverlening tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Kun je door een ziekte of ongeval je werk niet meer uitvoeren? En heb je daardoor minder inkomsten? Dan ontvang je elke maand geld op je rekening. Daarover heb je afspraken gemaakt bij het afsluiten van je verzekering.

Meer dan geld op je rekening

Als je arbeidsongeschikt bent, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Daarom krijg je deskundige hulp en een persoonlijk re-integratieprogramma. Zodat je weer verder kunt met je onderneming.

Ook als je gewoon aan het werkt bent zijn we er voor je. Vanaf het allereerste moment dat je een Reaal AOV hebt mag je zonder extra kosten gebruikmaken van onze preventieservice Reaal Lijfwacht. Waarmee je gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk kan blijven of jezelf en je bedrijf verder kan ontwikkelen.

Dit kost een UNIM AOV

Termijnbetaling

Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

Administratie- en advieskosten

Je betaalt bij het afsluiten van een UNIM AOV éénmalig € 11,34 aan administratiekosten. Bij het aanvragen van deze verzekering betaal je je financieel adviseur apart voor het advies en het aanvragen van een verzekering. Wil je je verzekering aanpassen? Ook dan kun je terecht bij je financieel adviseur. Over de kosten hiervan kan je afspraken maken met je financieel adviseur.

UNIM AOV

Keuzemogelijkheden

De UNIM AOV is een persoonlijke verzekering die je kunt afstemmen op jouw persoonlijke behoeften. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden. De keuzes die je maakt hebben invloed op je premie en op de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt bent. Bespreek de keuzes daarom altijd met een financieel adviseur. Hij weet ook welke keuzes er nog meer mogelijk zijn.

 • Bepaal zelf hoeveel je wilt verzekeren

  Het verzekerde bedrag is het bedrag dat je maximaal ontvangt als je volledig arbeidsongeschikt bent. Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijg je een gedeelte van het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag dat je kiest mag per jaar niet hoger zijn dan 80% van je inkomen en moet liggen tussen € 50 en € 500 per dag als je jonger bent dan 35 jaar. Ben je 35 jaar of ouder? Dan mag je verzekerde bedrag liggen tussen de € 50 en € 600 per dag. Om het maximale bedrag per dag te berekenen deel je 80% van je (jaar)inkomen door 365. Lees hier wat wij bedoelen met jaarinkomen.

  Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijg je een gedeelte van het verzekerde bedrag. Dit zie je in de tabel hieronder.

  Mate van arbeidsongeschiktheid Uitkering (% van verzekerde bedrag)
  < 25% 0%
  25% tot 35% 30%
  35% tot 45% 40%
  45% tot 55% 50%
  55% tot 65% 60%
  65% tot 80% 75%
  80% tot 100% 100%
 • Kies hoe je wilt dat wij jouw arbeidsongeschiktheid bepalen

  Of je arbeidsongeschikt bent, hangt onder andere af van welke werkzaamheden je nog kunt doen. De eerste 5 jaar van je arbeidsongeschiktheid gaan wij uit van beroepsarbeidsongeschiktheid. Voor de jaren daarna kun je bij het afsluiten van een UNIM AOV aangeven hoe je wilt dat wij jouw arbeidsongeschiktheid beoordelen. Je hebt 2 keuzes:

  • Beroepsarbeidsongeschiktheid

   Kun je door een ziekte of ongeval je werk niet meer doen? En heb je beroepsarbeidsongeschiktheid gekozen? Dan houden wij er bij het bepalen van je uitkering rekening mee of je de werkzaamheden die horen bij jouw beroep nog kunt uitvoeren. We houden er geen rekening mee of je ándere werkzaamheden gezien je opleiding, kennis en ervaring nog kunt uitvoeren. Je hebt hierdoor eerder recht op een uitkering, maar je betaalt dan ook meer premie.
  • Passende arbeid (Passar)

   Kun je door een ziekte of ongeval je werk niet meer doen? En heb je passende arbeid gekozen? Dan houden wij na 5 jaar arbeidsongeschiktheid bij het bepalen van je uitkering er niet alleen rekening mee of je de werkzaamheden die horen bij je beroep nog kunt uitvoeren. We kijken ook of je nog andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Hierbij houden wij rekening met je opleiding, kennis en ervaring. Je hebt minder snel recht op een uitkering, maar je betaalt dan ook minder premie.
 • Bepaal welke periode je zelf financieel wilt overbruggen

  Welke periode wil je zelf financieel overbruggen bij arbeidsongeschiktheid? De periode die je kiest noemen wij de eigenrisicotermijn: de termijn waarin je wel arbeidsongeschikt bent, maar nog geen uitkering krijgt. De keuzes variëren van 1 tot 24 maanden. Kies je een langere eigenrisicotermijn, dan neem je zelf meer risico en daardoor betaal je minder premie. Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? En word je door een andere oorzaak meer arbeidsongeschikt? Dan geldt voor een verhoging van je uitkering de eigenrisicotermijn opnieuw.

 • Bepaal zelf tot welke leeftijd wij maximaal uitkeren

  Bepaal zelf de leeftijd waarop je arbeidsongeschiktheidsverzekering eindigt en tot wanneer je maximaal een uitkering krijgt als je arbeidsongeschikt bent. Kies bijvoorbeeld de leeftijd waarop je met pensioen denkt te gaan. Ga je voor een lagere leeftijd, dan neem je zelf meer risico en betaal je minder premie.

 • Kies voor een 1 of 3-jarig contract

  Kies je voor een contract van 3 jaar? Dan krijg je 3% korting op je premie. Na deze 3 jaar kun je je verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

  Kies je voor een contract van 1 jaar? Dan krijg je geen extra korting, maar je kunt na het eerste jaar je verzekering wel dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Tips

Handig om te weten

 • Houd je verzekering actueel

  Automatisch verhogen van je uitkering bij arbeidsongeschiktheid
  Geld kan door inflatie minder waard worden. Daarom kun je ervoor kiezen je uitkering bij arbeidsongeschiktheid ieder jaar automatisch te verhogen. Dit heet indexatie. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Pas je arbeidsongeschiktheidsverzekering aan
  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Aan het verhogen zijn wel voorwaarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

 • De premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar voor ondernemers

  De betaalde premie voor een AOV is voor ondernemers fiscaal aftrekbaar. Ben je zzp-er of heb je een eenmanszaak? Dan kun je de betaalde premie bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning).

  Heb je een onderneming in de vorm van een BV of NV en betaalt deze de premie? Dan kan die vennootschap de premie ten laste van de winst brengen. De premie wordt dan niet als loon gezien.

  Een arbeidsongeschiktheidsuitkering is belast. Als wij de uitkeringen aan je betalen, zijn we verplicht om hierover loonheffing in te houden. Indien de BV de verzekeringsnemer is keren we het kapitaal uit aan de BV en is deze verplicht om vervolgens op de uitkeringen loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet.

 • Arbeids­ongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeids­ongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over je arbeidsongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeids­ongeschikt achten en hoeveel.
 • Aanpassen premie of voorwaarden

  Soms is het noodzakelijk dat wij de premie en/of de voorwaarden van je verzekering aanpassen. Bijvoorbeeld door wet- en regelgeving, maatschappelijke en economische ontwikkelingen of het schadeverloop. De afgelopen 20 jaar hebben wij de premie niet verhoogd. Wij hebben verschillende premies wel verlaagd.

Arbeidsongeschiktheids­verzekering

Wat zeggen onze klanten?

8,2

Klanten beoordelen de begeleiding bij arbeidsongeschiktheid met gemiddeld een 8,2. Deze beoordelingen zijn gegeven 1 maand na de arbeidsongeschiktheidsmelding.

Dit blijkt uit onderzoek door Customer Intelligence van Reaal uit 2019.

8,5

Klanten beoordelen het contact met de claimadviseur met gemiddeld een 8,5. Deze beoordelingen zijn gegeven 1 maand na de arbeidsongeschiktheidsmelding.

Dit blijkt uit onderzoek door Customer Intelligence van Reaal in 2019.

7,8

In het jaarlijkse onderzoek onder klanten van Reaal AOV en andere AOV-verzekeraars waarderen klanten ons met gemiddeld een 7,8.

Dit blijkt uit onderzoek van Miles Research in 2019.