UNIM AOV

 • Goede dekking en premie
 • Extra uitkering

Ondernemers geven ons voor het 3e jaar gemiddeld een 8 of hoger voor begeleiding bij arbeids­ongeschiktheid.

Voordelen

Waarom onze UNIM AOV?

Goede dekking en premie

Bij de UNIM AOV ontvang je een uitkering als je arbeids­ongeschikt wordt en daardoor inkomen verliest. En dat voor een scherpe premie. Deze verzekering biedt een goede bescherming als je als (para)medisch specialist of hogeropgeleide zakelijk professional arbeids­ongeschikt wordt.

Extra uitkering

Bij langdurige volledige arbeids­ongeschiktheid ontvang je een extra uitkering. De uitkering is 50% van het bedrag dat je hebt verzekerd en is afhankelijk van je eigenrisico­termijn. Aan de extra uitkering zijn wel voor­waarden verbonden.

Hepatitis en MRSA

Heb je een medisch beroep? En mag je geen medische handelingen uitvoeren vanwege besmettingsgevaar door de MRSA-bacterie? Of ben je drager van het hepatitis B-virus? Ook dit zien wij als arbeids­ongeschiktheid.

Verzekering afsluiten

Hulp bij het maken van je keuze

Bereken je premie

Wil je weten wat de UNIM AOV je kost? Bereken dan direct de premie. In de be­rekening is de instapkorting al meegenomen. De berekende premie is indicatief. De financieel adviseur maakt graag een passend aanbod.

Zoek een adviseur bij je in de buurt

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk financieel adviseur. Daar kiezen wij heel bewust voor, omdat een adviseur precies weet waar je op moet letten en rekening houdt met je wensen voor de toekomst.

Kenmerken

Dit zijn de belangrijke kenmerken

 • Verzekerd

  Wij verzekeren:

  • Gevolgen van besmetting door de MRSA-bacterie.
  • Gevolgen van besmetting met hepatitis B.
  • Uitkering bij zwangerschap.
  • Uitkering bij overlijden van partner of kind.
  • Voorlopige dekking bij een ongeval.
 • Niet verzekerd

  Dit is niet verzekerd:

  • Bij adoptie ontvang je geen uitkering.
  • Je ontvangt geen uitkering als je minder dan 25% arbeids­ongeschikt bent.
  • Je kunt maximaal 80% van je inkomen verzekeren. De overige 20% van je inkomen kun je niet verzekeren.
  • Je ontvangt geen uitkering tijdens je eigenrisico­termijn.

Verschillende varianten

Passar-polis en Beroeps AOV-Polis

De UNIM AOV heeft 2 varianten: de Passar AOV en de Beroeps AOV. Je keuze bepaalt hoe wij je arbeids­ongeschiktheid beoordelen.

Korting

Korting in de eerst 3 verzekeringsjaren

Je krijgt een aantrekkelijke korting op de premie als je een Ondernemers AOV afsluit. Deze korting verdelen wij over de eerste 3 verzekeringsjaren:

Jaar Korting
1 40%
2 20%
3 10%


 


Voorkomen is beter dan genezen

Uitgebreide preventieservice

Met onze preventieservice Lijfwacht helpen we je om arbeids­ongeschiktheid te voorkomen. Bijvoorbeeld met coaching of advies over aanpassingen in je werk of bedrijf. En bij juridische en financiële kwesties. Of met hulp bij problemen in je relatie en gezin.

Klanten waarderen onze begeleiding bij arbeids­ongeschiktheid al 3 jaar achter elkaar met gemiddeld een 8 of hoger.

Mogelijkheden

Maak je keuze

 • Kies je eigenrisico­termijn

  Kies je eigenrisico­termijn

  Hoe langer de eigenrisico­termijn die je kiest, hoe minder premie je betaalt. Als je kiest voor een langere eigenrisico­termijn duurt het wel langer voordat je een uitkering van ons krijgt als je arbeids­ongeschikt wordt. Deze periode overbrug je met eigen middelen. Je kunt kiezen uit verschillende eigenrisico­termijnen:

  • 1 maand
  • 3 maanden
  • 6 maanden
  • 12 maanden
  • 24 maanden
 • Kies je te verzekeren bedrag

  Kies je te verzekeren bedrag

  De verzekerde jaarrente bepaalt de hoogte van de uitkering bij arbeids­ongeschiktheid:

  Mate van arbeids­ongeschiktheid  Uitkering (% van verzekerde jaarrente)
  < 25% 0%
  25% tot 35% 30%
  35% tot 45% 40%
  45% tot 55% 50%
  55% tot 65% 60%
  65% tot 80% 75%
  80% tot 100% 100%

  Ben je gedeeltelijk arbeids­ongeschikt ? Dan krijg je een gedeelte van de verzekerde jaarrente. Je mag maximaal 80% van je inkomen verzekeren. Hierbij houden wij ook rekening met andere verzekeringen of voorzieningen die uitkeren als je arbeids­ongeschikt wordt.


   
   
   

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier.

Help me nu

Tips

Handig om te weten

 • Houd je verzekering actueel

  Aanpassen aan loonontwikkeling
  Het is handig dat je verzekering blijft aansluiten bij de loonontwikkeling. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeids­ongeschiktheid jaarlijks automatisch laat aanpassen aan de algemene loonontwikkeling. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Pas je verzekering aan als je inkomen wijzigt
  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Je mag het bedrag dat je verzekert met maximaal 10% verhogen, zonder dat daarvoor een medische toetsing nodig is. Aan het verhogen zijn wel voor­waarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

 • Bepaal zelf je premie

  Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden door de verzekering af te stemmen op je wensen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een lage of hoge eindleeftijd of voor een korte of langere eigenrisico­termijn. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden.

  Betaal je jouw premie in termijnen?
  Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

 • Kosten

  Je betaalt ons bij het afsluiten van de verzekering éénmalig € 11,34. Bij het aanvragen van een verzekering betaal je je financieel adviseur apart voor het advies en het aanvragen van een verzekering. Hierover kan je afspraken maken met je financieel adviseur.

 • AOV en de belasting

  Je kunt de premie van de UNIM AOV bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kan je de premie ten laste van de winst brengen. Over de eventuele uitkeringen die we aan je betalen, zijn wij verplicht loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemers­verzekeringen en de bijdrage Zorg­verzekeringswet. Kijk voor meer informatie over de arbeids­ongeschiktheids­verzekering en de belasting

 • Wanneer ben je arbeids­ongeschikt?

  Je bent arbeids­ongeschikt als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor minstens 25% beperkt bent om arbeid uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval. De UNIM AOV kent 2 productvarianten: de 'Passar AOV' en de 'Beroeps AOV'. De productvariant die je kiest, bepaalt hoe wij je arbeids­ongeschiktheid beoordelen. Je financieel adviseur adviseert je graag over de productvariant die het best bij je past.

 • Extra uitkering

  Bij langdurige volledige arbeids­ongeschiktheid ontvang je een extra uitkering.

 • Arbeids­ongeschiktheid in het 1e jaar

  De eerste 5 jaar van je arbeids­ongeschiktheid kijken we naar je beroepswerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die horen bij je beroep. We gaan ervan uit dat je het werk of de werkomstandigheden als het kan aanpast. Ook taakverschuivingen binnen het bedrijf of je beroep horen tot de mogelijkheden. Na 5 jaar beoordelen wij in welke mate je geschikt bent voor passende werkzaamheden. Dat zijn alle werkzaamheden die je vanwege je opleiding, kennis en ervaring nog kunt uitvoeren. Ben je op het moment dat je arbeids­ongeschikt wordt 50 jaar of ouder? Dan kijken we alleen naar je beroepswerkzaamheden.

 • Arbeids­ongeschiktheid ná het 1e jaar

  Bij deze verzekering stellen wij arbeids­ongeschiktheid altijd vast op basis van beroepsarbeids­ongeschiktheid. Dit betekent dat je arbeids­ongeschikt bent als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor tenminste 25% beperkt bent om je beroepswerkzaamheden uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval.

  Met beroepswerkzaamheden bedoelen wij het werk dat hoort bij je beroep.

 • Inkomenscorrectie

  Deze verzekering is een schade­verzekering. Dit betekent dat je alleen een uitkering ontvangt als je arbeids­ongeschikt bent en daardoor inkomen verliest. Bij het bepalen van de hoogte van je uitkering houden we ook rekening met eventueel ander inkomen. Dit noemen wij inkomens­correctie. Hierdoor is de premie voor deze verzekering lager dan voor een verzekering zonder inkomens­correctie.

 • Aanvragen

  Wil je de UNIM AOV aanvragen, neem dan contact op met een financieel adviseur. Onze arbeids­ongeschiktheids­verzekeringen zijn alleen verkrijgbaar bij onafhankelijke financieel adviseurs. Deze verzekering kan namelijk grote gevolgen hebben voor je persoonlijke situatie. Een adviseur weet precies waar je op moet letten en houdt rekening met je wensen voor de toekomst.

  Gezondheidsverklaring

  Bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen. Een onafhankelijk medisch adviseur neemt deze verklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

  Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars

 • Medische beoordeling

  Alleen als antwoorden uit het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geven, kunnen wij aanvullende informatie opvragen of kunnen we je vragen een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

 • Arbeids­ongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeids­ongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over de reden van je arbeids­ongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeids­ongeschikt achten en hoeveel.

  Re-integratie

  Re-integratie gebeurt in samenwerking met jou. Wij beschikken over een team van gespecialiseerde professionals dat een persoonlijk re-integratieprogramma met je opstelt. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Herscholing
  • Aanpassing van je werkplek
  • Een beroepskeuzetest
  • Inschakelen van een conflictbemiddelaar

  In sommige gevallen schakelen wij gespecialiseerde bureaus hiervoor in. Zo word je zo goed mogelijk begeleid om weer aan het werk te kunnen.

 • Verzekeringskaart, voor­waarden en brochures

UNIM AOV

 • Goede dekking en premie
 • Extra uitkering
Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 17.30 uur.

  020 – 543 66 80

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.

 • Feedback

  Help ons deze pagina nog beter te maken.