Ondernemers AOV

De Ondernemers AOV is speciaal voor (startende) ondernemers, mensen met vrije beroepen, zelfstandigen, mkb'ers en directeuren-bestuurders. Met deze verzekering bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Waarom onze Ondernemers AOV?

Voordelen

Aantrekkelijke instapkorting

Je kunt kiezen voor de standaard instapkorting van 40% in het eerste jaar, 20% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor doorlopende korting. Je krijgt dan 8% korting zolang je verzekering loopt.

5% actiekorting

Heb je al een Reaal Pakket voor de Zaak of een Bedrijven Totaalplan van Reaal? Of sluit je een Ondernemers AOV in combinatie met een Reaal Pakket voor de Zaak of een Bedrijven Totaalplan? Dan ontvang je bovenop de instapkorting nog eens 5% actiekorting op je AOV premie.

Preventie met Reaal Lijfwacht

Kosten uitdagingen te veel energie? Wil je advies inwinnen bij oud-ondernemers? Maak dan gebruik van Reaal Lijfwacht. Zij helpen je spanning om te buigen naar iets positiefs of om goede voornemens vol te houden. Zonder extra kosten.

Verzekering afsluiten

Verzekerd in 4 stappen

Stap 1 – Oriënteren en advies aanvragen

Bereken in 2 minuten een indicatieve premie van een Reaal AOV én zie direct welke AOV voor jou interessant is. Of neem contact op met een financieel adviseur voor een persoonlijk advies en een offerte op maat. Hiervoor rekent hij advieskosten.

Stap 2 – Weloverwogen beslissing nemen

Aan de hand van het advies van je financieel adviseur bepaal je zelf welke AOV je afsluit. Daarna dien je via hem de aanvraag voor deze AOV in. Bij het aanvragen van een Reaal AOV vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen.

Meer informatie over gezondheids­verklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Stap 3 – Advies van onafhankelijke medisch adviseur

Een onafhankelijke medisch adviseur neemt de gezondheidsverklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Soms is er, naast je gezondheidsverklaring, nog wat aanvullende informatie nodig. Alleen als het gesprek met de medisch adviseur daar aanleiding toe geeft, vragen wij aanvullende informatie op of vragen we je een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

Stap 4 – Verzekering accepteren

Op basis van je aanvraag en het advies van de medisch adviseur beoordelen wij of je de aangevraagde verzekering kunt afsluiten. Als wij je aanvraag voor een verzekering accepteren, ontvang je je polis. Is er sprake van een verhoogd risico, dan kan de medisch adviseur voorstellen om de verzekering tegen beperkende voorwaarden of een verhoogde premie af te sluiten.

Het kan ook zijn dat we je aanvraag voor een verzekering afwijzen. Neem dan contact op met je financieel adviseur zodat hij je kan helpen bij het vinden van een alternatief om jezelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. 

Wil je weten wat in jouw situatie de beste keuze is? Vraag een adviesgesprek aan bij een onafhankelijk adviseur. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Hiervoor rekent hij advieskosten. Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Zo werkt het

Dit is er allemaal verzekerd

 

Rubriek A en B verzekerd

Alleen rubriek B verzekerd

Uitkering in 1e jaar arbeids­ongeschiktheid    
Uitkering na 1e jaar arbeids­ongeschiktheid    
Premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid    
Uitkering bij zwangerschap    
Uitkering bij overlijden van partner of kind    
Uitkering bij adoptie    
Laatste verzekeringsjaar premievrij    
Voorlopige dekking bij een ongeval    
Uitkering bij 25% arbeids­ongeschiktheid of meer    
Maximaal 80% van het inkomen verzekerbaar    
Besmetting door MRSA-bacterie en Hepatitis B    
  Voor­waarden (pdf) Voor­waarden (pdf)

8,4

Klanten beoordelen de begeleiding bij arbeidsongeschiktheid met gemiddeld een 8,4. Deze beoordelingen zijn gegeven 1 maand na de arbeidsongeschiktheidsmelding.

Dit blijkt uit onderzoek door Customer Intelligence van Reaal uit 2018.

Voorkomen is beter dan genezen

Uitgebreide preventie­service

Maak direct gebruik van Reaal Lijfwacht

We helpen je graag om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk te blijven. En arbeidsuitval zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe? De naam zegt het al: met de preventieservice Reaal Lijfwacht.

Dat is een belangrijk onderdeel van onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het fijne is: daar betaal je niets extra voor. En je kunt er vanaf dag 1 al gebruik van maken.

Mogelijkheden

Dit kun je nog meer kiezen

 • Kies je eigenrisico­termijn

  Kies je eigenrisico­termijn

  Hoe langer de eigenrisico­termijn die je kiest, hoe minder premie je betaalt. Als je kiest voor een langere eigenrisico­termijn duurt het wel langer voordat je een uitkering van ons krijgt als je arbeids­ongeschikt wordt. Deze periode overbrug je met eigen middelen. Je kunt kiezen uit verschillende eigenrisico­termijnen:

  • 1 maand
  • 3 maanden
  • 6 maanden
  • 12 maanden
  • 24 maanden
 • Kies je te verzekeren bedrag

  Kies je te verzekeren bedrag

  De verzekerde jaarrente bepaalt de hoogte van de uitkering bij arbeids­ongeschiktheid:

  Mate van arbeids­ongeschiktheid  Uitkering (% van verzekerde jaarrente)
  < 25% 0%
  25% tot 35% 30%
  35% tot 45% 40%
  45% tot 55% 50%
  55% tot 65% 60%
  65% tot 80% 75%
  80% tot 100% 100%

  Ben je gedeeltelijk arbeids­ongeschikt ? Dan krijg je een gedeelte van de verzekerde jaarrente. Je mag maximaal 80% van je inkomen verzekeren. Hierbij houden wij ook rekening met andere verzekeringen of voorzieningen die uitkeren als je arbeids­ongeschikt wordt.


   
   
   

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier.

Help me nu

Tips

Handig om te weten

 • Aanvragen

  Een AOV is een ingewikkeld product. Je moet immers met allerlei zaken rekening houden. Je kunt een Reaal AOV daarom alleen afsluiten via een financieel adviseur. Deze financieel adviseur is onafhankelijk en geeft persoonlijk advies. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Hiervoor rekent hij advieskosten. Wil je weten wat in jouw situatie de beste keuze is? Neem dan contact op met een financieel adviseur voor een persoonlijk advies en een offerte op maat. Hiervoor rekent hij advieskosten.

  Gezondheidsverklaring

  Bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen. Een onafhankelijk medisch adviseur neemt deze verklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

  Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars

 • Medische beoordeling

  Alleen als antwoorden uit het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geven, kunnen wij aanvullende informatie opvragen of kunnen we je vragen een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

 • Kosten

  Je betaalt ons bij het afsluiten van de Reaal Ondernemers AOV jaarlijks € 125 aan administratie- en onderhoudskosten. Bij het aanvragen van een verzekering betaal je je financieel adviseur apart voor het advies en het aanvragen van een verzekering. Hierover kan je afspraken maken met je financieel adviseur.

 • Factoren die je premie bepalen

  Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden door de verzekering af te stemmen op je wensen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een lage of hoge eindleeftijd of voor een korte of langere eigenrisicotermijn. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden.

  Betaal je jouw premie in termijnen?
  Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

 • Houd je verzekering actueel

  Automatisch aanpassen aan de loonontwikkeling
  Het is handig dat je verzekering blijft aansluiten op de loonontwikkeling. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeidsongeschiktheid jaarlijks automatisch laat aanpassen aan de algemene loonontwikkeling. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Pas je arbeidsongeschiktheidsverzekering aan
  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Aan het verhogen zijn wel voorwaarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

 • AOV en de belasting

  Je kunt de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kun je de premie ten laste van de winst brengen. Over de eventuele uitkeringen die we aan je betalen, zijn wij verplicht loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet.

 • Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

  Je bent arbeidsongeschikt als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor minstens 25% beperkt bent om arbeid uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval.

  Arbeidsongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeidsongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over de reden van je arbeidsongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeidsongeschikt achten en hoeveel.

  Re-integratie
  Re-integratie gebeurt in samenwerking met jou. Wij beschikken over een team van gespecialiseerde professionals dat een persoonlijk re-integratieprogramma met je opstelt. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Herscholing
  • Aanpassing van je werkplek
  • Een beroepskeuzetest
  • Inschakelen van een conflictbemiddelaar

  In sommige gevallen schakelen wij hiervoor gespecialiseerde bureaus in. Zo word je zo goed mogelijk begeleid om weer aan het werk te kunnen.

 • Arbeids­ongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeids­ongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over de reden van je arbeids­ongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeids­ongeschikt achten en hoeveel.
 • Arbeids­ongeschiktheid in het 1e jaar

  Heb je ook het 1e jaar dat je arbeids­ongeschikt bent verzekerd? Dan kijken we in het 1e jaar naar je beroepswerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die horen bij je beroep.

  Bij de ondernemers AOV heb je 2 mogelijkheden:

  • Rubriek A en B verzekerd: je ontvangt een uitkering in het 1e jaar dat je arbeids­ongeschikt bent. En in de jaren daarna.
  • Alleen rubriek B verzekerd: als je alleen rubriek B verzekert, betaal je een lagere premie. Het nadeel is dat je dan het 1e jaar arbeids­ongeschiktheid uit eigen middelen betaalt.
 • Arbeids­ongeschiktheid ná het 1e jaar

  Waar wij naar kijken ná het 1e jaar van je arbeids­ongeschiktheid, hangt af van je keuze bij het afsluiten van de verzekering. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Beroepsarbeids­ongeschiktheid: je wilt dat wij na het 1e jaar blijven kijken naar je beroepswerkzaamheden.
  • Passende arbeid: je wilt dat wij na het 1e jaar kijken naar alle werkzaamheden die je gezien je opleiding, kennis en ervaring nog kunt uitvoeren.
 • Verzekeringskaart, voorwaarden en brochures

De Ondernemers AOV van Reaal

Aantrekkelijke instapkorting, eenvoudig aanvragen en actief voorkomen van arbeidsongeschiktheid.