Ondernemers AOV

 • Aantrekkelijke premiekorting bij afsluiten
 • Eenvoudig aanvragen
 • Actief voorkomen van arbeids­ongeschiktheid

Ondernemers geven ons voor het 3e jaar gemiddeld een 8 of hoger voor begeleiding bij arbeids­ongeschiktheid.

Waarom onze Ondernemers AOV?

Voordelen

Investeer in jezelf

Kosten uitdagingen te veel energie? Wil je advies inwinnen bij oud-ondernemers? Maak dan gebruik van Reaal Lijfwacht. Zij helpen je spanning om te buigen naar iets positiefs of om goede voornemens vol te houden. Zonder extra kosten.

Zwangerschap en adoptie

Met de Ondernemers AOV ontvang je een zwangerschaps­uitkering van maximaal 16 weken. Hier trekken we de eigenrisico­termijn vanaf. Adopteer je een kindje? Vraag ook dan een uitkering aan.

Geen inkomens­correctie

We baseren je uitkering op de mate van arbeids­ongeschiktheid en het bedrag dat je hebt verzekerd. Daarbij maakt het niet uit of je echt inkomen verliest of dat je naast deze uitkering nog ander inkomen hebt.

Verzekering afsluiten

Hulp bij het maken van je keuze

Bereken je premie

Wil je weten wat de Ondernemers AOV je kost? Bereken dan direct de premie. In de be­rekening is de instapkorting al meegenomen. De berekende premie is indicatief. De financieel adviseur maakt graag een passend aanbod.

Zoek een adviseur bij je in de buurt

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk financieel adviseur. Daar kiezen wij heel bewust voor, omdat een adviseur precies weet waar je op moet letten en rekening houdt met je wensen voor de toekomst.

Zo werkt het

Dit is er allemaal verzekerd

 

Rubriek A en B verzekerd

Alleen rubriek B verzekerd

Uitkering in 1e jaar arbeids­ongeschiktheid    
Uitkering na 1e jaar arbeids­ongeschiktheid    
Premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid    
Uitkering bij zwangerschap    
Uitkering bij overlijden van partner of kind    
Uitkering bij adoptie    
Laatste verzekeringsjaar premievrij    
Voorlopige dekking bij een ongeval    
Uitkering bij 25% arbeids­ongeschiktheid of meer    
Maximaal 80% van het inkomen verzekerbaar    
Besmetting door MRSA-bacterie en Hepatitis B    
  Voor­waarden (pdf) Voor­waarden (pdf)

Korting

Korting in de eerst 3 verzekeringsjaren

Je krijgt een aantrekkelijke korting op de premie als je een Ondernemers AOV afsluit. Deze korting verdelen wij over de eerste 3 verzekeringsjaren:

Jaar Korting
1 40%
2 20%
3 10%


 


Klanten waarderen onze begeleiding bij arbeids­ongeschiktheid al 3 jaar achter elkaar met gemiddeld een 8 of hoger.

Voorkomen is beter dan genezen

Uitgebreide preventieservice

Met onze preventieservice Lijfwacht helpen we je om arbeids­ongeschiktheid te voorkomen. Bijvoorbeeld met coaching of advies over aanpassingen in je werk of bedrijf. En bij juridische en financiële kwesties. Of met hulp bij problemen in je relatie en gezin.

Mogelijkheden

Dit kun je nog meer kiezen

 • Kies je eigenrisico­termijn

  Kies je eigenrisico­termijn

  Hoe langer de eigenrisico­termijn die je kiest, hoe minder premie je betaalt. Als je kiest voor een langere eigenrisico­termijn duurt het wel langer voordat je een uitkering van ons krijgt als je arbeids­ongeschikt wordt. Deze periode overbrug je met eigen middelen. Je kunt kiezen uit verschillende eigenrisico­termijnen:

  • 1 maand
  • 3 maanden
  • 6 maanden
  • 12 maanden
  • 24 maanden
 • Kies je te verzekeren bedrag

  Kies je te verzekeren bedrag

  De verzekerde jaarrente bepaalt de hoogte van de uitkering bij arbeids­ongeschiktheid:

  Mate van arbeids­ongeschiktheid  Uitkering (% van verzekerde jaarrente)
  < 25% 0%
  25% tot 35% 30%
  35% tot 45% 40%
  45% tot 55% 50%
  55% tot 65% 60%
  65% tot 80% 75%
  80% tot 100% 100%

  Ben je gedeeltelijk arbeids­ongeschikt ? Dan krijg je een gedeelte van de verzekerde jaarrente. Je mag maximaal 80% van je inkomen verzekeren. Hierbij houden wij ook rekening met andere verzekeringen of voorzieningen die uitkeren als je arbeids­ongeschikt wordt.


   
   
   

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier.

Help me nu

Tips

Handig om te weten

 • Houd je verzekering actueel

  Jaarlijks automatisch met 2% of 3% verhogen
  Het is handig als je verzekering blijft aansluiten bij de economische ontwikkelingen. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeids­ongeschiktheid jaarlijks automatisch laat verhogen. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Aanpassen arbeids­ongeschiktheids­verzekering
  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Je mag het bedrag dat je verzekert met maximaal 15% verhogen, zonder dat daarvoor een medische toetsing nodig is. Aan het verhogen zijn wel voor­waarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

 • Bepaal zelf je premie

  Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden door de verzekering af te stemmen op je wensen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een lage of hoge eindleeftijd of voor een korte of langere eigenrisico­termijn.

  Betaal je jouw premie in termijnen?
  Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

  Kosten
  Je betaalt ons € 125 per jaar aan administratie- en onderhoudskosten. Deze kosten zijn een onderdeel van de premie. Bij het aanvragen van een verzekering betaal je je financieel adviseur apart voor het advies en het aanvragen van een verzekering.

 • AOV en de belasting

  Je kunt de premie van je arbeids­ongeschiktheids­verzekering bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kun je de premie ten laste van de winst brengen. Over de eventuele uitkeringen die we aan je betalen, zijn wij verplicht loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemers­verzekeringen en de bijdrage Zorg­verzekeringswet.

 • Wanneer ben je arbeids­ongeschikt?

  Je bent arbeids­ongeschikt als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor minstens 25% beperkt bent om je beroepswerkzaamheden uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval. Bij deze verzekering kun je zelf kiezen hoe wij de arbeids­ongeschiktheid beoordelen.

 • Arbeids­ongeschiktheid in het 1e jaar

  Heb je ook het 1e jaar dat je arbeids­ongeschikt bent verzekerd? Dan kijken we in het 1e jaar naar je beroepswerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die horen bij je beroep.

  Bij de ondernemers AOV heb je 2 mogelijkheden:

  • Rubriek A en B verzekerd: je ontvangt een uitkering in het 1e jaar dat je arbeids­ongeschikt bent. En in de jaren daarna.
  • Alleen rubriek B verzekerd: als je alleen rubriek B verzekert, betaal je een lagere premie. Het nadeel is dat je dan het 1e jaar arbeids­ongeschiktheid uit eigen middelen betaalt.
 • Arbeids­ongeschiktheid ná het 1e jaar

  Waar wij naar kijken ná het 1e jaar van je arbeids­ongeschiktheid, hangt af van je keuze bij het afsluiten van de verzekering. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Beroepsarbeids­ongeschiktheid: je wilt dat wij na het 1e jaar blijven kijken naar je beroepswerkzaamheden.
  • Passende arbeid: je wilt dat wij na het 1e jaar kijken naar alle werkzaamheden die je gezien je opleiding, kennis en ervaring nog kunt uitvoeren.
 • Aanvragen

  Wil je de Ondernemers AOV aanvragen, neem dan contact op met een financieel adviseur. Onze arbeids­ongeschiktheids­verzekeringen zijn namelijk alleen verkrijgbaar via onafhankelijke financieel adviseurs. Deze verzekering kan namelijk grote gevolgen hebben voor je persoonlijke situatie. Een adviseur weet precies waar je op moet letten en houdt rekening met je wensen voor de toekomst.

  Gezondheidsverklaring

  Bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen. Een onafhankelijk medisch adviseur neemt deze verklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

  Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars

 • Arbeids­ongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeids­ongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over de reden van je arbeids­ongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeids­ongeschikt achten en hoeveel.
 • Medische beoordeling

  Alleen als antwoorden uit het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geven, kunnen wij aanvullende informatie opvragen of kunnen we je vragen een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

De Ondernemers AOV van Reaal

Aantrekkelijke premiekorting bij afsluiten, eenvoudig aanvragen en actief voorkomen van arbeids­ongeschiktheid.

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

 • Bellen

  We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 17.30 uur.

  020 – 543 66 80

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.

 • Feedback

  Help ons deze pagina nog beter te maken.