Het verhaal van Peter

Peter is automatiseringsdeskundige en werkt voor zichzelf. Voordat hij ziek werd, waren werkweken van meer dan 40 uur eerder regel dan uitzondering. Toen de diagnose Non-hodgkin bij hem werd gesteld, moest hij een stapje terug doen en stopte hij met werk. Gelukkig had Peter een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Dus hoefde hij zich geen zorgen te maken om maandelijks inkomen, waardoor hij zich helemaal kon richten op zijn herstel. Inmiddels gaat het goed met Peter. Hij is bijna helemaal hersteld en werkt weer. Wel iets minder dan vroeger natuurlijk.

Het verhaal van Peter

De tips van Peter

Handig om te weten

  • Regel het goed

    "Toen ik mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering afsloot, hoopte ik hem nooit nodig te hebben. Maar toen dat wel het geval was, was ik blij dat ik hem had. Ik kon niet meer werken en had dus geen inkomsten meer. De behandelingen waren zwaar en intensief. Genoeg om je druk over te maken dus. Ik ben blij dat ik me daarnaast geen zorgen hoefde te maken over geld. Dat had ik er echt niet bij kunnen hebben. Kortom, ik was blij dat ik dat goed had geregeld. En ik raad ook iedere ondernemer aan om dat te doen."

  • Meld het meteen

    "Van mijn arts hoorde ik dat ik zeker een half jaar in de 'ziektewet' zou zitten. Het was fijn dat hij dat zei. Want zo wist ik waar ik rekening mee moest houden. Ik heb dit daarna direct gemeld bij Reaal. Gelukkig reageerde mijn claimadviseur daar heel prettig op. Ook heeft hij ontzettend veel voor me geregeld en was hij mijn steun en toeverlaat als ik vragen had. Omdat ik zelfstandige ben, heb ik geen HR-manager met wie ik dat kan bespreken. Dus het was heel fijn dat ik zo nu dan bij de claimadviseur terecht kon. En dat ik niet alles zelf heb uit hoeven zoeken, heeft me ook zeker een hoop zorgen gescheeld."

  • Doe een stapje terug

    "Ik vind mijn werk leuk en doe het graag. Voordat ik ziek werd, maakte ik lange dagen, nam geen pauze, lunchte achter mijn bureau en ging ik helemaal niet naar buiten. Dat lukt me nu niet meer. Maar dat is ook niet erg. Want op advies van de bedrijfsarts die ik via Reaal kreeg, heb ik een cursus cognitieve gedragstherapie gevolgd. Daar heb ik geleerd hoe ik mijn dagen anders kan indelen. Waardoor ik de energie die ik heb optimaal kan inzetten. Want door af en toe wel mijn rust te nemen, kan ik veel meer doen. Meer dan dat ik zou kunnen als ik nu weer in mijn oude ritme zou terugvallen."