Het coronavirus en je AOV

Sinds februari 2020 verspreidt het COVID-19 virus (coronavirus) zich ook in Nederland. Daarom zetten wij de belangrijkste zaken over het coronavirus en je arbeidongeschiktheidsverzekering van Reaal voor je op een rij.

 • Ik ben ziek geworden door het COVID-19 virus (Coronavirus) en ik kan hierdoor niet werken. Kan ik een beroep doen op mijn Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Ja, als je ziek bent geworden door het virus en daardoor niet meer kunt werken, dan kun je een beroep doen op je Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Of je recht hebt op een uitkering stellen we vast volgens de voorwaarden van je arbeidsongeschiktheidsverzekering.

 • Ik heb verkoudheids- of griepklachten en ik denk dat dit door het Coronavirus komt. Moet ik contact met jullie opnemen?

  Heb je op dit moment verkoudheids- of griepklachten en denk je dat die door het coronavirus komen? Dan vragen wij je het nog 3 weken aan te kijken Houd je klachten of word je opgenomen in het ziekenhuis? Neem dan contact met ons op.

 • Ik kan mijn werk niet uitvoeren, omdat ik in quarantaine zit. Is dit verzekerd binnen mijn Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Nee. Je Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt alleen dekking als je niet kunt werken omdat je ziek bent en hierdoor arbeidsongeschikt bent. Krijg je alsnog klachten? Kijk het dan 3 weken aan. Houd je klachten of word je opgenomen in het ziekenhuis? Neem dan contact met ons op.

 • Ik ben zwanger. Om contacten met risicovolle patiënten of besmette mensen te vermijden, werk ik niet. Is dit verzekerd binnen mijn Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Nee, niet werken uit voorzorg is niet verzekerd. Je Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt dekking als je door ziekte arbeidsongeschikt bent.

 • Door de overheidsmaatregelen kan ik niet werken of heb ik geen opdrachten meer. Is dit verzekerd binnen mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Nee, een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid door een ziekte of een ongeval. Daar is in deze situatie geen sprake van.

  Steun voor zelfstandigen
  Informatie over de maatregelen die het kabinet neemt om onder andere zelfstandigen te helpen vind je op de site van de Rijksoverheid.

  Steun voor zorgaanbieders
  Zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage vanuit de zorgverzekeraars. Meer informatie hierover vind je op de site van Zorgverzekeraars Nederland.

  Ondersteuning vanuit Reaal Lijfwacht
  Heb je een Reaal AOV? Dan bieden wij je steun vanuit Reaal Lijfwacht. Wil je advies over je onderneming in deze moeilijke tijden? Heb je als ondernemer in deze moeilijke tijd zorgen over je onderneming? Onze partner Stichting Ondernemersklankbord (OKB) staat voor je klaar. OKB bestaat uit een netwerk van (oud) ondernemers die hun sporen hebben verdiend en hun kennis delen. Dat doen ze vanaf nu op veilige afstand. Dus geen gesprekken meer aan de keukentafel, maar telefonisch en per e-mail. Lees meer over de resultaten van OKB en hoe je met hen in contact komt. Hiervoor betaal je niets extra’s.

 • Ik ben ondernemer en door de maatregelen rondom Corona maakt mijn bedrijf een moeilijke tijd door. Hoe kunnen jullie mij helpen?

  Heb je een Reaal AOV? En maak je je als ondernemer in deze moeilijke tijd zorgen over je onderneming? Onze partner Stichting Ondernemersklankbord (OKB) staat voor je klaar. OKB bestaat uit een netwerk van (oud) ondernemers die hun sporen hebben verdiend en hun kennis delen. Dat doen ze vanaf nu op veilige afstand. Dus geen gesprekken meer aan de keukentafel, maar telefonisch en per e-mail. Lees meer over de resultaten van OKB en hoe je met hen in contact komt. Hiervoor betaal je niets extra’s.

 • Ik maak mij veel zorgen om de situatie rondom Corona. Wat kan ik doen?

  Heb je een Reaal AOV? En heb je behoefte om met iemand te praten over wat de situatie voor jou betekent? Onze partner psychologenbureau Ascender heeft via een digitale spreekkamer psychologen klaar zitten voor sessies. Met ruimte voor flexibele tijden als je bijvoorbeeld overdag druk bent met de kinderen.

  Je kunt bijvoorbeeld praten over:
  • Hoe ga je om met angst in deze onzekere situatie?
  • Schiet je angst door in angst-reducerend gedrag als grenzeloos informatie zoeken?

  Hiervoor betaal je niets extra’s.

 • Als gevolg van de situatie rondom het Coronavirus heb ik de komende tijd minder/geen inkomsten, waardoor ik mijn premie niet (op tijd) kan betalen. Wat kan ik doen?

  Lukt het je niet om je premie (op tijd) te betalen als gevolg van de situatie rondom Corona? Neem dan direct contact met ons op via 020-543 66 40. Wij kunnen dan met je overleggen of er een oplossing is. Voor advies hierover kun je het best contact opnemen met je financieel adviseur

 • Waar vind ik meer informatie over Corona?

  • Informatie over de maatregelen die het kabinet neemt om onder andere zelfstandigen te helpen vind je op de site van de Rijksoverheid.
  • Informatie over de maandelijkse continuïteitsbijdrage voor zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten, vind je op de site van Zorgverzekeraars Nederland.
  • Veel informatie over Corona en verzekeringen vind je ook op de site van het Verbond van Verzekeraars.
  • Actuele informatie over Corona vind je op de site van het RIVM.