Arbeidsongeschiktheids verzekering (AOV)

 • Aantrekkelijke instapkorting
 • Uitgebreide preventieservice Reaal Lijfwacht

Meer dan een AOV

Met onze AOV's bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Kun je door een ziekte of ongeval je werk niet meer uitvoeren? Dan ontvang je een uitkering, als dat aan de orde is. En deskundige hulp, afgestemd op jouw behoeften.

Daarnaast mag je vanaf het allereerste moment dat je een Reaal AOV hebt zonder extra kosten gebruikmaken van onze preventieservice Reaal Lijfwacht. Waarmee je gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk kan blijven of jezelf en je bedrijf verder kan ontwikkelen.

Arbeidsongeschiktheids­verzekeringen

Voor (para)medici en zakelijke professionals

UNIM AOV

Onze UNIM AOV is een schadeverzekering voor hbo'ers en academici die als zelfstandige werken in de (para)medische sector of zakelijke dienstverlening.

UNIM Plus AOV

Onze UNIM Plus AOV is een sommenverzekering voor hbo'ers en academici en heeft een nog ruimere dekking dan de UNIM AOV.

UNIM AOV voor Werknemers

Onze UNIM voor Werknemers is een schadeverzekering voor werknemers in loondienst met minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Zij werken als (para)medicus of in de zakelijke dienstverlening.

Voorkomen is beter dan genezen

Uitgebreide preventie­service

Gebruik direct Reaal Lijfwacht

We helpen je graag om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk te blijven. En arbeidsuitval zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe? De naam zegt het al: met de preventieservice Reaal Lijfwacht.

Dat is een belangrijk onderdeel van onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het fijne is; daar betaal je niets extra voor. En je kunt er vanaf dag 1 al gebruik van maken.

Begeleiding bij arbeids­ongeschiktheid

Onze klanten vertellen

Peter

"Toen ik mijn arbeidsongeschiktheids­verzekering afsloot, hoopte ik hem nooit nodig te hebben. Maar toen dat wel het geval was, was ik blij dat ik hem had."

Erik

"Ondanks blijvend letsel kon ik mijn bedrijf voortzetten. Dankzij hulp van een ondernemersadviseur."

Silvia

"Het was mijn vader die me op mijn hart drukte: sluit een AOV af als je gaat ondernemen."

Verzekering afsluiten

Verzekerd in 4 stappen

Stap 1 – Oriënteren en advies aanvragen

Een AOV is een ingewikkeld product. Je moet immers met allerlei zaken rekening houden. Je kunt een Reaal AOV daarom alleen afsluiten via een financieel adviseur. Deze financieel adviseur is onafhankelijk en geeft persoonlijk advies. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Hiervoor rekent hij advieskosten. Wil je weten wat in jouw situatie de beste keuze is?

Vraag hieronder een adviesgesprek aan. Wij sturen je gegevens door naar een onafhankelijk adviseur, die contact met je opneemt. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Stap 2 – Weloverwogen beslissing nemen

Aan de hand van het advies van je financieel adviseur bepaal je zelf welke AOV je afsluit. Daarna dien je via hem de aanvraag voor deze AOV in. Bij het aanvragen van een Reaal AOV vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen.

Stap 3 – Advies van onafhankelijke medisch adviseur

Een onafhankelijke medisch adviseur neemt de gezondheidsverklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Soms is er, naast je gezondheidsverklaring, nog wat aanvullende informatie nodig. Alleen als het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geeft, vragen wij aanvullende informatie op of vragen we je een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

Stap 4 – Verzekering accepteren

Op basis van je aanvraag en het advies van de medisch adviseur beoordelen wij of je de aangevraagde verzekering kunt afsluiten. Als wij je aanvraag voor een verzekering accepteren, ontvang je je polis. Is er sprake van een verhoogd risico, dan kan de medisch adviseur voorstellen om de verzekering tegen beperkende voorwaarden of een verhoogde premie af te sluiten.

Het kan ook zijn dat we je aanvraag voor een verzekering afwijzen. Neem dan contact op met je financieel adviseur zodat hij je kan helpen bij het vinden van een alternatief om jezelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Aantrekkelijke instapkorting

Je kunt kiezen voor de standaard instapkorting van:

 • 40% in het eerste jaar
 • 20% in het tweede jaar
 • 10% in het derde jaar

In plaats daarvan kun je, bij de Ondernemers AOV, ook kiezen voor doorlopende korting. Je krijgt dan 8% korting zolang je verzekering loopt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wat zeggen onze klanten?

8,2

Klanten beoordelen zowel de begeleiding bij arbeidsongeschiktheid, als het contact met de claimadviseur met een 8,2. Deze beoordelingen zijn gegeven 1 maand na de arbeidsongeschiktheidsmelding.

Dit blijkt uit onderzoek door Customer Intelligence van Reaal uit 2017.

96%

96% is tevreden of zeer tevreden over het contact met de claimadviseur. Deze beoordelingen zijn gegeven 1 maand na de arbeidsongeschiktheidsmelding.

Dit blijkt uit onderzoek door Customer Intelligence van Reaal in 2017.

7,6

In het jaarlijkse onderzoek onder klanten van Reaal AOV en andere AOV-verzekeraars waarderen klanten ons met gemiddeld een 7,6.

Dit blijkt uit onderzoek van Miles Research in 2017.

Tips

Handig om te weten

 • Waarom is een AOV belangrijk?

  Als zelfstandig ondernemer heb je meestal geen recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA) van de overheid als je arbeidsongeschikt wordt. Het is dus wel verstandig om je te verzekeren tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Als je door ziekte of een ongeluk je werk niet meer kunt uitvoeren helpen wij je met een uitkering, als dat aan de orde is. En met persoonlijke hulp, zoals een coach, of specialist.

 • Hoe vraag je een Reaal AOV aan?

  Een AOV is een ingewikkeld product. Je moet immers met allerlei zaken rekening houden. Je kunt een Reaal AOV daarom alleen afsluiten via een onafhankelijk financieel adviseur. Jouw financieel adviseur geeft je persoonlijk advies. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Hiervoor rekent hij advieskosten.

 • Hoe houd je de premie betaalbaar?

  Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden. Kies je bijvoorbeeld voor een lage eindleeftijd of een langere eigenrisicotermijn? Dan kies je er voor om iets meer risico te nemen, maar dan betaal je ook een lagere premie. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden en een advies op maat, afgestemd op jouw situatie en budget.

  Tip: de betaalde premie voor een AOV is voor ondernemers fiscaal aftrekbaar. Een arbeidsongeschiktheidsuitkering is wel belast.

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 80

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.