Arbeidsongeschiktheids verzekering (AOV)

Met een Reaal AOV bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Zodat je de vaste lasten kunt blijven betalen.

Meer dan een AOV

Wij helpen je graag om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk te blijven, of om jezelf en je bedrijf verder te ontwikkelen. Dat doen wij met onze uitgebreide service Lijfwacht. Je kunt hierbij denken aan begeleiding bij je werk of gezin en het verbeteren van je gezondheid. Reaal rekent hier geen extra kosten voor.

Dus ook als je gewoon aan het werk bent, heb je veel aan een AOV van Reaal. Word je toch arbeidsongeschikt? Dan helpen wij je. Met een uitkering, als dat aan de orde is. Maar vooral met persoonlijke hulp. Afgestemd op jouw behoeften.

Silvia

"Het was mijn vader die me op mijn hart drukte: sluit een AOV af als je gaat ondernemen."

Mijn AOV op maat. Lekker geregeld!

Je eigen koers varen als zzp'er of ondernemer, leuk! Maar je wilt natuurlijk wel dat je inkomen verzekerd is bij ziekte of een ongeval.

Met een Reaal AOV bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Voordelen

Waarom een AOV van Reaal?

Aantrekkelijke instapkorting

Je kunt kiezen voor de standaard instapkorting van 40% in het eerste jaar, 20% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. In plaats daarvan kun je, bij de Ondernemers AOV, ook kiezen voor doorlopende korting. Je krijgt dan 8% korting zolang je verzekering loopt.

Snel duidelijkheid over uitkering

Meld je je arbeidsongeschikt? Dan krijg je meestal binnen 4 weken duidelijkheid over je uitkering. Vaak bespreken we dit al tijdens het eerste gesprek. Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na je arbeidsongeschiktheidsmelding.

Persoonlijke begeleiding op maat

Als je arbeidsongeschikt bent, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer gezond aan het werk. Samen met jou stellen wij een persoonlijk plan van aanpak op. Afgestemd op jouw behoeften en jouw tempo. En dat werkt.

Verzekering afsluiten

Verzekerd in 4 stappen

Stap 1 – Oriënteren en advies aanvragen

Een AOV is een ingewikkeld product. Je moet immers met allerlei zaken rekening houden. Je kunt een Reaal AOV daarom alleen afsluiten via een financieel adviseur. Deze financieel adviseur is onafhankelijk en geeft persoonlijk advies. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Hiervoor rekent hij advieskosten. Wil je weten wat in jouw situatie de beste keuze is?

Vraag hieronder een adviesgesprek aan. Wij sturen je gegevens door naar een onafhankelijk adviseur, die contact met je opneemt. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Stap 2 – Weloverwogen beslissing nemen

Aan de hand van het advies van je financieel adviseur bepaal je zelf welke AOV je afsluit. Daarna dien je via hem de aanvraag voor deze AOV in. Bij het aanvragen van een Reaal AOV vragen wij je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring hebben we nodig om tot een goede risico-inschatting te komen.

Stap 3 – Advies van onafhankelijke medisch adviseur

Een onafhankelijke medisch adviseur neemt de gezondheidsverklaring telefonisch met je door en beoordeelt de gegevens. De medisch adviseur brengt vervolgens advies aan ons uit op basis waarvan wij beslissen over jouw aanvraag.

Meer informatie over gezondheidsverklaringen vind je op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Soms is er, naast je gezondheidsverklaring, nog wat aanvullende informatie nodig. Alleen als het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geeft, vragen wij aanvullende informatie op of vragen we je een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

Stap 4 – Verzekering accepteren

Op basis van je aanvraag en het advies van de medisch adviseur beoordelen wij of je de aangevraagde verzekering kunt afsluiten. Als wij je aanvraag voor een verzekering accepteren, ontvang je je polis. Is er sprake van een verhoogd risico, dan kan de medisch adviseur voorstellen om de verzekering tegen beperkende voorwaarden of een verhoogde premie af te sluiten.

Het kan ook zijn dat we je aanvraag voor een verzekering afwijzen. Neem dan contact op met je financieel adviseur zodat hij je kan helpen bij het vinden van een alternatief om jezelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Erik

"Ondanks blijvend letsel kon ik mijn bedrijf voortzetten. Dankzij hulp van een ondernemersadviseur."

Hoe belangrijk is een AOV voor jou?

Doe de AOV-check

Waarom sluit je als zzp'er of mkb'er eigenlijk een arbeids­ongeschiktheids­verzekering af? Met de AOV-check ontdek je het.

Klanten van Reaal AOV waarderen ons gemiddeld met een 7,6. Daarnaast blijft de tevredenheid over de behandeling van een AOV claim stijgen. In 2017 gaven klanten gemiddeld een 8,2.​

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Dit zijn de mogelijkheden

Ondernemers AOV

Een verzekering speciaal voor ondernemers, zzp'ers en mkb'ers. Nu met 5% korting in combinatie met een Reaal Pakket voor de Zaak of een Bedrijven Totaalplan.

UNIM AOV

Een verzekering voor hbo'ers en academici die werken in de medische en paramedische sector of in de zakelijke dienstverlening.

UNIM Plus AOV

Deze verzekering biedt je een nóg ruimere dekking dan de UNIM AOV voor bijvoorbeeld zwangerschap, Hepatitis B en MRSA.

UNIM AOV voor Werknemers

Een verzekering voor hogeropgeleide (para)medici of zakelijke professionals in loondienst.

Wil je weten wat in jouw situatie het beste is?

Hulp bij het maken van je keuze

Vraag een adviesgesprek aan

Vul hieronder je gegevens in. Wij sturen je gegevens door naar een onafhankelijk adviseur, die contact met je opneemt.

Vind een adviseur bij je in de buurt

Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Tips voor regelaars

Handig om te weten

 • Factoren die je premie bepalen

  Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden door de verzekering af te stemmen op je wensen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een lage of hoge eindleeftijd of voor een korte of langere eigenrisicotermijn. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden.

  Betaal je jouw premie in termijnen?
  Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

 • Houd je verzekering actueel

  Automatisch aanpassen aan de loonontwikkeling
  Het is handig dat je verzekering blijft aansluiten op de loonontwikkeling. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeidsongeschiktheid jaarlijks automatisch laat aanpassen aan de algemene loonontwikkeling. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Pas je arbeidsongeschiktheidsverzekering aan
  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Aan het verhogen zijn wel voorwaarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

 • AOV en de belasting

  Je kunt de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kun je de premie ten laste van de winst brengen. Over de eventuele uitkeringen die we aan je betalen, zijn wij verplicht loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet.

 • Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

  Je bent arbeidsongeschikt als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor minstens 25% beperkt bent om arbeid uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval.

  Arbeidsongeschikt, wat nu?

  • Je meldt je arbeidsongeschikt via 020 – 543 67 20 of via e-mail.
  • Een claimadviseur belt je binnen 1 werkdag na ontvangst van je melding over de reden van je arbeidsongeschiktheid.
  • Binnen 4 weken na ontvangst van je melding hoor je of we je arbeidsongeschikt achten en hoeveel.

  Re-integratie
  Re-integratie gebeurt in samenwerking met jou. Wij beschikken over een team van gespecialiseerde professionals dat een persoonlijk re-integratieprogramma met je opstelt. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Herscholing
  • Aanpassing van je werkplek
  • Een beroepskeuzetest
  • Inschakelen van een conflictbemiddelaar

  In sommige gevallen schakelen wij hiervoor gespecialiseerde bureaus in. Zo word je zo goed mogelijk begeleid om weer aan het werk te kunnen.

Verhaal van Peter

"Toen ik mijn arbeidsongeschiktheids­verzekering afsloot, hoopte ik hem nooit nodig te hebben. Maar toen dat wel het geval was, was ik blij dat ik hem had."

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

 • Uitstekende dekking
 • Aantrekkelijke instapkorting
 • Uitgebreide preventieservice Lijfwacht
Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 80

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.

 • Feedback

  Help ons deze pagina nog beter te maken.