Privacy & cookie reglement

Veilig internet

Reaal vindt dat internet veilig te gebruiken moet zijn. Daarom doen wij er alles aan om de gegevens die je via internet met ons deelt, goed te beschermen en te beveiligen. Je kunt zelf ook maatregelen treffen om veilig gebruik te maken van internet. Samen zorgen we er dan voor dat jouw gegevens veilig zijn en blijven.

Kunnen wij je helpen?

Twijfel je of een website of e-mail van Reaal afkomstig is? Heb je een (mogelijke) zwakke plek ontdekt in onze online dienstverlening? Of heb je gegevens van Reaal onder ogen gekregen die niet voor je bedoeld waren?

Neem dan contact met ons op via informatiebeveiliging@reaal.nl

Wat doet Reaal voor een veilig internet?

Wij zorgen ervoor dat het gebruik van onze websites zo veilig mogelijk is. Wij laten de beveiliging van onze websites regelmatig door beveiligingsexperts testen en volgen de ontwikkelingen op beveiligingsgebied nauwgezet. Zo zorgen we ervoor dat bij onze websites altijd de juiste beveiligingsmethoden en -technieken worden toegepast.

Veilige verbinding

De verbinding met onze website is beveiligd. Deze veilige verbinding herken je aan het hangslotje met beveiligingscertificaat en de https:// in de adresbalk van je browser.

Herkenbaarheid

Onze website is duidelijk herkenbaar en het internetadres (de URL) bevat geen spelfouten. Controleer of de URL begint met: https://www.reaal.nl

Reaal en je privacy

Reaal behoort tot de groep van ondernemingen van VIVAT Verzekeringen. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe wij met je persoonsgegevens omgaan, zodat je erop kunt vertrouwen dat je gegevens bij ons in goede handen zijn. Je persoonsgegevens verwerken wij volgens de Wet bescherming persoonsgegevens en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. Lees meer over de Wet bescherming persoonsgegevens en de Gedragscode.

Reaal heeft samen met andere ondernemingen van de groep besloten dat VIVAT Verzekeringen er binnen de groep voor zorgt dat aan de Wet bescherming persoonsgegevens en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen wordt voldaan. VIVAT Verzekeringen is een handelsnaam van VIVAT N.V. VIVAT N.V. heeft de persoonsregistraties gemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Deze meldingen staan in het register van het College Bescherming Persoonsgegevens. Hier kun je ook nalezen wat wij met je persoonsgegevens doen.

Waar gebruiken wij je persoonsgegevens voor?

Als je klant bij ons wordt, rechtstreeks of via je adviseur, dan vragen wij om je persoonsgegevens. Wij kunnen je persoonsgegevens gebruiken om:

  • je aanvraag te verwerken
  • overeenkomsten met je te sluiten en om die te kunnen uitvoeren
  • statistisch onderzoek te doen
  • te zorgen dat de financiële sector veilig en integer blijft
  • fraude te voorkomen en te bestrijden
  • te voldoen aan de wet
  • de relatie met je te onderhouden en uit te breiden
  • je aanbiedingen te doen
  • deze te delen met zakelijke partners, zoals adviseurs en herverzekeraars

Uitwisselen van je persoonsgegevens binnen de groep van VIVAT Verzekeringen

Als je klant bent van Reaal, zien wij je ook als klant van de ondernemingen die behoren tot de groep van VIVAT Verzekeringen. Wij kunnen in bepaalde gevallen onderling gegevens van klanten uitwisselen. Bijvoorbeeld voor een verantwoord acceptatiebeleid en om fraude te voorkomen. Maar ook als dat nodig is voor de afhandeling van je aanvraag of om een totaaloverzicht te krijgen van de producten en diensten die je hebt bij de ondernemingen van VIVAT Verzekeringen. Daarnaast kunnen we je gegevens uitwisselen, zodat andere ondernemingen binnen VIVAT Verzekeringen je kunnen benaderen voor financiële diensten en producten. Sommige ondernemingen binnen de groep wisselen geen klantgegevens voor marketingdoeleinden uit.

Samenwerking met adviseurs en franchisenemers

Een aantal ondernemingen van VIVAT Verzekeringen werkt samen met onafhankelijke adviseurs en franchisenemers. Om samen te werken met onafhankelijke adviseurs en franchisenemers moeten je persoonsgegevens kunnen worden uitgewisseld. Als je bijvoorbeeld een verzekering via een onafhankelijke adviseur of franchisenemer opent, geeft deze persoonsgegevens zoals naam, adres en woonplaats aan ons door. Ook voor marketingactiviteiten worden persoonsgegevens uitgewisseld met onafhankelijke adviseurs en franchisenemers. Deze activiteiten vinden meestal in onderling overleg plaats.

Doorgeven van je persoonsgegevens aan de overheid

Soms zijn wij wettelijk verplicht je gegevens door te geven aan de overheid. Voorbeelden hiervan zijn de belastingdienst, politie, justitie of toezichthouders zoals De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het College Bescherming Persoonsgegevens. Wij zijn hierbij altijd zorgvuldig.

Gezondheidsgegevens en strafrechtelijke gegevens

Sommige financiële producten en diensten kun je alleen ontvangen nadat je ons informatie heeft gegeven over je gezondheid. Als wij gegevens van je arts nodig hebben, kan dat alleen met je toestemming. Onze medisch adviseurs zijn verantwoordelijk voor je gezondheidsgegevens en hebben een beroepsgeheim.

Ook zijn er financiële producten en diensten waarvoor we naar je strafrechtelijke gegevens moeten vragen. Wij vragen alleen naar gegevens over de periode van maximaal 8 jaar voorafgaand aan de aanvraag.

Onze websites en cookies

Onze websites hebben wij zo goed mogelijk beveiligd om misbruik te voorkomen, zodat je de websites veilig kunt bezoeken. Alle medewerkers die je gegevens kunnen zien, zijn verplicht deze geheim te houden.

Cookies voor een prettig websitebezoek

Wij willen graag dat een bezoek aan onze websites voor je zo prettig en soepel mogelijk verloopt. Vaak zijn daar cookies voor nodig. Dat zijn kleine tekstbestanden die bij je bezoek aan onze website automatisch op je computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Wij kunnen je niet altijd direct persoonlijk identificeren aan de hand van cookies. Als je zich niet registreert en verder ook geen persoonlijke gegevens op de website achterlaat, weet de website alleen dat iemand met een bepaalde cookie is teruggekeerd.

Soms is voor een cookie toestemming nodig, vaak ook niet

Wij mogen in principe alleen cookies plaatsen als je daarvoor toestemming hebt gegeven. Deze toestemming vragen wij je via de website. Je toestemming kun je ook weer via de website intrekken. Dan zullen wij de cookies niet langer gebruiken of plaatsen. Je kunt cookies ook altijd zelf via de browser van je computer, tablet of mobiele telefoon verwijderen.

Niet voor alle cookies is toestemming nodig. Voor cookies die noodzakelijk zijn om via internet met je te communiceren of om je een dienst of product te leveren, hoef je geen toestemming te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cookies om je te herkennen bij een volgend bezoek aan de website. Je hoeft dan maar één keer je gegevens te verstrekken, of je voorkeuren voor bepaalde diensten of instellingen van de webpagina vast te leggen. Op deze manier verbeteren wij continue de gebruiksvriendelijkheid van onze websites.

Wat doen we verder met cookies?

We gebruiken cookies onder andere om gegevens te verzamelen over het gebruik van de website. Bijvoorbeeld over het aantal bezoekers op onze website. Dankzij cookies kunnen we ook zien welke informatie belangrijk is voor onze bezoekers en welke niet. Zo houden wij de website interessant voor jou.

Om de inhoud van een website te personaliseren en een profiel van je te maken, kunnen we tracking cookies gebruiken. Je krijgt dan een website te zien die wij op jou en jouw belangstelling hebben afgestemd. Als je bijvoorbeeld onze webpagina's over hypotheken of verzekeringen hebt bekeken, dan kun je advertenties over deze producten te zien krijgen.

Aan de hand van tracking cookies houden we bij welke pagina's je op de website bezoekt en welke zoektermen je invoert. Dit combineren we met andere gegevens zoals de website waar je vandaan komt, de dag en tijdstip van je bezoek, de zoekmachine die je gebruikt en bepaalde technische gegevens, zoals je browserinstellingen en je besturingssysteem. Deze gegevens leggen we in een profiel vast, dat we iedere keer dat je onze website bezoekt, kunnen aanvullen. Als je al klant bent, kunnen we al bekende klantinformatie aan je profiel toevoegen. Een profiel delen wij niet met ondernemingen die geen deel uitmaken van SNS Reaal.

Tracking cookies mogen wij alleen op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatsen als je daarvoor toestemming geeft. Niet al onze websites werken met tracking cookies. Als je geen tracking cookies wilt, dan ontvang je geen aanbiedingen of informatie die voor jou interessant zouden kunnen zijn. Diensten die wij via internet aanbieden, zoals internetbankieren en je persoonlijke account kun je natuurlijk altijd blijven gebruiken, ook als je geen tracking cookies wilt.

Hoe lang is een cookie geldig?

Veel cookies zijn tijdelijke cookies die automatisch worden verwijderd als je je browser afsluit. De tijd dat andere cookies op je computer blijven staan, verschilt per cookie. Informatie hierover vind je op de website.

Je eigen account

Een aantal ondernemingen van VIVAT Verzekeringen geeft je de mogelijkheid om een eigen beveiligd account te openen, waar je bijvoorbeeld betalingen kunt doen of je verzekeringen kunt bekijken.

Als je bent ingelogd op je account, kunnen hier mededelingen over producten of diensten staan. Deze mededelingen zijn voor jou op maat gemaakt. Ze zijn geselecteerd op basis van je profiel en de interesse die je op de website heeft getoond. Als je deze mededelingen niet meer wilt ontvangen, kun je ze uitzetten via de instellingen van je account. Je kunt ze ook makkelijk weer aanzetten, zodat je zeker weet dat je niets interessants mist.

Cookies van derden

Wij gebruiken de advertentietechnologie van externe leveranciers om inzicht te krijgen in de effectiviteit van internetadvertenties die wij plaatsen op onze eigen website en op websites van anderen. Voorbeelden van deze leveranciers zijn DoubleClick en Google. De cookies van deze leveranciers worden ook wel ‘third party cookies’ genoemd. Ook voor deze cookies vragen we je toestemming. Met behulp van deze cookies kunnen we zien via welke website je op onze website bent gekomen. Hiermee kunnen we bepalen hoe effectief onze advertenties op andere websites zijn. Verder gebruiken wij deze cookies om bij te houden welke pagina's je op onze website bezoekt en welke zoektermen je invoert. Deze gegevens leggen wij vast in je profiel. Wanneer je daarna een andere website bezoekt die gebruik maakt van dezelfde advertentietechnologie als wij, dan wordt de cookie op je computer vergeleken met de cookiegegevens in onze database. Wij bepalen dan op basis van je profiel welke advertentie je van ons te zien krijgt op die andere website.

Met deze advertentietechnologie worden gegevens over je gebruik van onze websites opgeslagen bij de externe leveranciers van wie wij deze advertentietechnologiediensten afnemen. De externe leveranciers kunnen niet direct zien welke persoon bij deze informatie hoort.

Overig gebruik klantprofiel

Als je een klant van ons bent, dan kunnen wij je profiel gebruiken wanneer wij je via post, telefoon, sms of e-mail informeren over onze producten of diensten. Heb je bijvoorbeeld op de website of binnen je eigen account op internet interesse getoond in een verzekering, dan kunnen we je via e-mail of post een aanbieding sturen. Je profiel kan ook worden gebruikt door onze medewerkers, bijvoorbeeld van de afdeling Klantenservice, zodat zij je beter te woord kunnen staan. Ook hebben wij de mogelijkheid je aan de hand van je profiel beter te informeren over producten of diensten die voor jou interessant zouden kunnen zijn.

Wanneer je niet wilt dat je profiel wordt gebruikt om je via post, telefoon, sms of e-mail te informeren over onze producten of diensten, dan kun je altijd contact opnemen. De contactgegevens vind je onderaan dit privacy & cookie reglement.

Social media

Op onze websites kunnen buttons van social media staan, zoals Google+, Facebook of Twitter. Dit privacy & cookie reglement geldt niet voor deze social media. Het gebruik van social media is je eigen verantwoordelijkheid. Wij raden je aan de privacyregels van deze social media goed te lezen, zodat je weet wat er met je gegevens gebeurt. Veel social media aanbieders zijn buiten de Europese Unie gevestigd en slaan je persoonsgegevens buiten de Europese Unie op. Hierdoor is het mogelijk dat je persoonsgegevens niet op hetzelfde niveau zijn beschermd als binnen de Europese Unie. Als wij zelf een pagina hebben op één van de social media, zoals bijvoorbeeld Facebook, dan geldt dit privacy & cookie reglement wel voor de inhoud van zo’n pagina.

Externe links

Onze website bevat links naar andere externe websites. Dit privacy & cookie reglement geldt niet voor die websites. Wij proberen de externe links actueel te houden en naar de juiste websites te laten verwijzen. We zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en de manier waarop daar met je persoonsgegevens wordt omgegaan. Wij adviseren je altijd na te lezen op welke manier deze andere websites met je persoonsgegevens omgaan.

Opnemen telefoongesprekken en vastleggen van andere communicatie

Een deel van onze diensten verlenen wij via de telefoon. Deze gesprekken nemen we op om opdrachten en transacties te controleren en te onderzoeken, fraude te voorkomen en te bestrijden en om ons personeel te trainen en te coachen. Als dat mogelijk is, dan heb je het recht om het opgenomen gesprek te beluisteren of daarvan een schriftelijk verslag te ontvangen.

Als je een product of dienst via internet bij ons hebt aangevraagd, dan bewaren wij de gegevens van de aanvraag. Verder kunnen wij besluiten je klikgedrag tijdens en na het invullen van de aanvraag te bewaren om fraude te voorkomen. Op die manier kunnen wij zien of een aanvraag misschien niet naar waarheid is ingevuld. Bijvoorbeeld wanneer een verzekering, die in eerste instantie was afgewezen, alsnog is geaccepteerd omdat later bepaalde antwoorden in de aanvraag gewijzigd zijn.

Raadplegen databank Stichting CIS

Verzekeringsmaatschappijen die in Nederland werken, leggen verzekeringsgegevens vast in het Centraal Informatiesysteem. Stichting CIS beheert deze databank. De stichting is gevestigd aan de Bordewijklaan 2, 2591 XR in Den Haag. Verzekeringsmaatschappijen van VIVAT Verzekeringen, kunnen je gegevens inzien en vastleggen in het Centraal Informatiesysteem. Dit gebeurt om een verantwoord acceptatie-, risico- en fraudebeleid te voeren. Op de site van Stichting CIS vind je meer informatie en het privacyreglement van Stichting CIS.

Internationaal

Als je internationale betalingen doet met het bankiersnetwerk SWIFT, dan kan de Amerikaanse overheid je gegevens opvragen voor terrorismebestrijding.

Wil je informatie over je persoonsgegevens?

Je kunt ons vragen welke persoonsgegevens wij van je verwerken. Dit recht is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Binnen 4 weken ontvang je dan een overzicht van je persoonsgegevens. Wij kunnen hiervoor een vergoeding vragen.

Je kunt ons vragen onjuiste gegevens te wijzigen of je gegevens aan te vullen. Als je vindt dat persoonsgegevens verwijderd moeten worden, bijvoorbeeld omdat deze in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens zijn, kun je ons dat ook laten weten. De contactgegevens vind je onderaan dit privacy & cookie reglement.

Wijziging van het privacy & cookie reglement.

We kunnen dit privacy & cookie reglement aanpassen. Dat doen we bijvoorbeeld als de wet of het beleid wijzigt. Wij raden je daarom aan het privacy & cookie reglement regelmatig opnieuw te bekijken bij een bezoek aan onze website.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over dit privacy & cookie reglement of wens je meer informatie over je persoonsgegevens? Dan kun je contact met ons opnemen. Laat het ons weten met het vragenformulier.

Help me nu

Help me nu