Inlooprisico geen bestaande beroeps­aansprakelijkheids­verzekering

Dekking

Hier ben je voor verzekerd

Met deze extra dekking is je bedrijf verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade van derden door een fout gemaakt vóór de ingangsdatum van onze BAV en na de startdatum van het inlooprisico.

Je kunt dit inlooprisico voor 1, 2, 3, 4 of 5 jaar meeverzekeren. De aansprakelijkheid moet wel te maken hebben met de werkzaamheden en beroepsactiviteiten die je bij ons verzekerd. Verder geldt daarbij nog het volgende:

  • bij het afsluiten van onze BAV was je niet bekend met een gemaakte fout of met feiten die verband houden met een fout, waarvan je in redelijkheid kon verwachten dat deze tot een schadeclaim zouden leiden, en
  • de schadeclaim wordt pas bekend na de ingangsdatum van onze BAV, en
  • wij ontvangen de melding van de schadeclaim tijdens de looptijd van deze verzekering.

Het inlooprisico kun je verzekeren voor de standaarddekking Beroepsaansprakelijkheid. Kies je ook voor de extra dekking Reconstructiekosten? Dan geldt het inlooprisico ook voor deze dekking.

Wil je precies weten wat er is verzekerd, lees dan de aanvullende voorwaarden 'Inlooprisico als u hiervoor geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering had'.

Wat is verder van belang voor deze extra dekking?

Welk bedrag is verzekerd?

Ontvangen wij een schadeclaim in verband met een fout gemaakt voor de ingangsdatum van onze BAV? Dan betalen wij maximaal het verzekerde bedrag dat geldt voor de standaarddekking van onze BAV.

Onafhankelijk adviseur

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.