Goederentransport­verzekering

Bescherming van goederen die je door anderen laat vervoeren, over land, zee en door de lucht.

Voordelen

Waarom onze goederentransport­verzekering?

Uitgebreide bescherming

Met onze goederentransport­verzekering kies je zelf welke dekking bij je past en hoe je je goederen wilt beschermen tijdens het vervoer. Wij bieden 2 dekkingsmogelijkheden: Beperkte dekking en Uitgebreide dekking.

Opruimingskosten verzekerd

Opruimingskosten zijn standaard meeverzekerd, als je schade hebt aan je lading of verpakking van de goederen. We betalen voor opruimingskosten maximaal een bedrag van € 12.500.

Kies je aanvullende dekkingen

Je kunt kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. Op die manier maak je de verzekering helemaal passend bij jouw situatie. Kijk bij aanvullende dekkingen voor meer informatie.

Jouw bedrijf

Voor wie is deze verzekering?

Deze verzekering is voor iedere onderneming die zaken door derden laat vervoeren, over land, zee en via de lucht. Bijvoorbeeld voor bedrijven die goederen importeren of exporteren en voor producenten van goederen. Met de Goederentransport­verzekering bescherm je je eigen vermogen in geval van schade aan de vervoerde zaken tijdens het transport.

Onafhankelijk adviseur

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Dekkingen

Dit is er allemaal verzekerd

 • Verzekerd

  Wij verzekeren:

  • Goederen­dekking Beperkt Een basis­dekking voor schade door brand en ontploffing, ongelukken met transportmiddel, vallen tijdens laden en lossen en diefstal, vermissing en zoekraken. Meer informatie over de omvang van deze dekking en de uitsluitingen, lees je in de verzekeringsvoor­waarden Goederen­dekking Beperkt.
  • Goederen­dekking Uitgebreid Een complete dekking voor alle verliezen en materiële schade aan de lading en verpakking. Opruimingskosten zijn tot € 12.500 standaard meeverzekerd, evenals bijdragen in averij grosseAverij grosseAverij-grosse is een oud zee­recht. Ouder dan het verzekerings­recht en staat daar ook geheel los van. Een averij-grosse handeling is een buitengewone opoffering of uitgave die in geval van gevaar wordt gedaan om het gevaar af te wenden. en bereddingskostenBereddingskostenBereddingskosten zijn kosten die je maakt om een schade te voorkomen of te verminderen.. Meer informatie over de omvang van deze dekking en de uitsluitingen, lees je in de verzekeringsvoor­waarden Goederen­dekking Uitgebreid.
  • Bederfelijke goederen Bedoeld voor vervoer van bederfelijke goederen zoals vlees, groenten en bloemen. Gedekt is schade ontstaan aan de goederen door bijvoorbeeld een defecte koelinstallatie tijdens zeetransport (tenminste 48 uur geen koeling). Meer informatie over de omvang van deze dekking en de uitsluitingen, lees je in de verzekeringsvoor­waarden.

  Laat je door een onafhankelijk financieel adviseur adviseren over de verzekering die het best bij jouw onderneming past.

 • Niet verzekerd

  Dit is niet verzekerd:

  Geld(transporten), waardepapieren, goudstaven, diamanten en vergelijkbare zaken, levende have. Overleg met een financieel adviseur of de volgende zaken in jouw geval verzekerd kunnen worden:

  • Sieraden (edelmetaal, diamant) horloges, uurwerken
  • Kunstvoorwerpen
  • Postzegel(verzamelingen)
  • Kermisattracties
  • Monstercollecties, marktwaren, ongeregeld goed
  • Tentoonstellingszaken
  • Bont, leer, suède, dure merk(sport)
  • Schoeisel
  • Muziekinstrumenten anders dan handelsgoed
  • Zaken/eigendommen geheel of gedeeltelijk van derden
  • Elektronica, audiovisuele- en computerapparatuur (laptop)
  • Diefstalgevoelige zaken

Verzekeringskaart

Goederentransportverzekering

De verzekeringskaart helpt je de verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Aanvullende dekkingen

Wat kun je nog meer verzekeren?

 • Oorlogs- en stakersrisico

  Oorlogs- en stakersrisico

  Met het oorlogsrisico zijn je goederen aan boord van schepen en vliegtuigen beschermd tegen oorlogshandelingen. Met het stakersrisico is materiële schade aan je goederen verzekerd als dit veroorzaakt wordt door een staking, oproer en relletjes tot op de plaats van bestemming.

 • Meerdere waarde

  Meerdere waarde

  Als de verkoper jouw goederen volgens de leveringsvoor­waarden verzekert, dan verzekert hij niet altijd de volledige waarde maar bijvoorbeeld alleen de factuur­waarde. Dat wil zeggen dat jouw winst of kosten (bijvoorbeeld transportkosten) niet meeverzekerd zijn. Deze winst of kosten verzeker je door een meerdere waarde verzekering af te sluiten.

 • Verschil in condities

  Verschil in condities

  Als de verkoper jouw goederen volgens de leveringsvoor­waarden verzekert, dan kiest hij niet altijd de meest uitgebreide voor­waarden. Dat is namelijk duurder. Kiest hij voor een ICC(C) dekking? Dan voldoet hij aan zijn verzekeringsplicht, maar heb jij een heel beperkte dekking Je kunt dan een verschil in condities verzekering afsluiten op All Risks voor­waarden. Deze verzekering dekt de schades die wél op een All Risks polis zijn verzekerd, maar niet op de door de verkoper afgesloten polis met beperkte dekking.

 • Overname­verzekering

  Overname­verzekering

  Bij een overname­verzekering heeft de verkoper een verzekering afgesloten volgens de leveringsvoor­waarden. Deze verzekering kan beperkte voor­waarden hebben. Of je weet helemaal niet wat de voor­waarden zijn. Je kan dan een overname­verzekering op All Risks voor­waarden afsluiten. Wij nemen de polis van de verkoper van je over. En je kunt een schade dan direct op de overnamepolis claimen.

 • Seller’s Interest

  Seller’s Interest

  Sellers Interest is het belang dat jij als verkoper hebt als jouw verkochte zaken die niet voor jouw risico zijn, niet of beschadigd aankomen. En de koper daardoor weigert de koopsom te betalen of zijn verplichtingen voor averij-grosse of andere kosten niet nakomt.

  Heb je een Seller's Interest verzekering dan zijn deze kosten verzekerd.

Tips

Handig om te weten

 • Pakketkorting

  Deze verzekering is onderdeel van het Bedrijven Totaalplan. Het aantal verschillende verzekeringen dat je hebt, bepaalt de hoogte van de pakketkorting:

  Aantal verschillende verzekeringen Korting
  Vanaf 2 verzekeringen 2%
  Vanaf 3 verzekeringen 5%
  Vanaf 4 verzekeringen 8%
  Vanaf 5 verzekeringen 10%
  Vanaf 8 verzekeringen of meer 12%

  De korting geldt voor alle lopende verzekeringen binnen het pakket.

 • Goederentransportverzekering noodzakelijk?

  Goederentransport­verzekering noodzakelijk?

  Je hoort vaak zeggen dat een transport- of goederen­verzekering niet nodig is, omdat de vervoerder ook verzekerd is. Maar de vervoerder verzekert meestal alleen zijn aansprakelijkheid. En vervoerders zijn niet altijd en niet volledig aansprakelijk voor de ontstane schade. In Nederland is de schadevergoeding beperkt tot € 3,40 per kilogram (AVC) en in het buitenland tot ongeveer € 10 per kilogram (CMR). Dit betekent in de praktijk dat de schade aan jouw vervoerde zaken lang niet altijd wordt vergoed. En als je al een bedrag ontvangt, is het meestal niet voldoende om al je schade te compenseren. Daarom kan een goederentransport­verzekering toch nodig zijn.

 • Voor­waarden

De goederentransport­verzekering van Reaal

Verzekert je contante geld, cheques en andere waardepapieren bij het bewaren, vervoeren en over- of afdragen. Maar ook fraude en oplichting