Milieuaantasting

Milieuschade ontstaat sneller dan je denkt en de kosten van de sanering kunnen fors oplopen. Met de dekking milieuaantasting van Reaal verzeker je je tegen de financiële gevolgen van een milieuschade.

Dekkingen

Hier ben je voor verzekerd

 • Verzekerd

  Dit is verzekerd:

  Je bedrijf is verzekerd voor schade van derden door milieuaantasting. De milieuaantasting moet zijn veroorzaakt door je bedrijf en moet plotseling zijn ontstaan. De milieuaantasting mag geen rechtstreeks gevolg zijn van een langzaam (in)werkend proces.

  Bij schade maken wij verschil tussen schade aan personen en schade aan zaken:

  • Is er schade aan personen door milieuaantasting? Dan is deze verzekerd.
  • Is er schade aan zaken door milieuaantasting? Dan is deze alleen verzekerd als de schade is ontstaan door aantasting van de lucht.
 • Niet verzekerd

  Dit is niet verzekerd:

  • Aansprakelijkheid voor schade door milieuaantasting die is veroorzaakt door opzettelijk handelen of nalaten.
  • Kosten die nodig zijn om de schade door milieuaantasting op de (werk)locatie te beperken of ongedaan te maken. Deze kosten betalen wij wel als je kunt aantonen dat ze echt nodig waren om onmiddellijk dreigend gevaar van schade van derden te voorkomen of te verminderen. Schade die is ontstaan door een handelen of nalaten dat bewust in strijd is met de (milieu)voorschriften van de overheid.
  • Aansprakelijkheid voor schade als gevolg van een verontreiniging in verband met het kunstmatig veranderen van DNA (genetische modificatie van organismen).

  Daarnaast gelden ook de uitsluitingen die gelden voor de dekking algemene bedrijfs­aansprakelijkheid.

Wat is verder van belang voor de 3 standaard­dekkingen van de zakelijke aansprakelijkheids­verzekering?

 • Verzekerd bedrag

  Welk bedrag je wilt verzekeren, is aan jou. Je bent standaard verzekerd voor €2.500.000 per schadeclaim. Per jaar dat je verzekerd bent (verzekeringsjaar), keren we nooit meer dan 2 keer het verzekerde bedrag per schadeclaim uit. Hogere verzekerde bedragen zijn mogelijk op aanvraag.

 • Eigen risico

  Een gedeelte van het schade­bedrag blijft altijd voor rekening van je bedrijf. Wij noemen dit het eigen risico. Je eigen risico wordt bepaald aan de hand van je werkzaamheden en bedrijfsactiviteiten. Voor schade aan zaken veroorzaakt door brand en/of ontploffing geldt een eigen risico van € 500 per schadeclaim. Maar alleen als er geen ander hoger eigen risico geldt. Geldt er meer dan één eigen risico? Dan betaal je alleen het hoogste eigen risico.

  Voor de Werkgevers­aansprakelijkheid kan een eigen risico per schadeclaim gelden. Het eigen risico geldt alleen als de verzekeringnemer niet kan bewijzen dat de maatregelen zijn genomen zoals die zijn beschreven in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en Plan van Aanpak. Bij schades in verband met Repetitive Strain Injury (RSI) geldt altijd het eigen risico voor Werkgevers­aansprakelijkheid.

Wil je meer informatie? Lees dan de voor­waarden (pdf) van de zakelijke aansprakelijkheids­verzekering.

Onafhankelijk adviseur

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 00

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.