Milieuaantasting

Milieuschade ontstaat sneller dan je denkt en de kosten van de sanering kunnen fors oplopen. Met de dekking milieuaantasting van Reaal verzeker je je tegen de financiële gevolgen van een milieuschade.

Dekkingen

Hier ben je voor verzekerd

 • Verzekerd

  Dit is verzekerd:

  Je bedrijf is verzekerd voor schade van derden door milieuaantasting. De milieuaantasting moet zijn veroorzaakt door je bedrijf en moet plotseling zijn ontstaan. De milieuaantasting mag geen rechtstreeks gevolg zijn van een langzaam (in)werkend proces.

  Bij schade maken wij verschil tussen schade aan personen en schade aan zaken:

  • Is er schade aan personen door milieuaantasting? Dan is deze verzekerd.
  • Is er schade aan zaken door milieuaantasting? Dan is deze alleen verzekerd als de schade is ontstaan door aantasting van de lucht.
 • Niet verzekerd

  Dit is niet verzekerd:

  • Aansprakelijkheid voor schade door milieuaantasting die is veroorzaakt door opzettelijk handelen of nalaten.
  • Kosten die nodig zijn om de schade door milieuaantasting op de (werk)locatie te beperken of ongedaan te maken. Deze kosten betalen wij wel als je kunt aantonen dat ze echt nodig waren om onmiddellijk dreigend gevaar van schade van derden te voorkomen of te verminderen. Schade die is ontstaan door een handelen of nalaten dat bewust in strijd is met de (milieu)voorschriften van de overheid.
  • Aansprakelijkheid voor schade als gevolg van een verontreiniging in verband met het kunstmatig veranderen van DNA (genetische modificatie van organismen).

  Daarnaast gelden ook de uitsluitingen die gelden voor de dekking algemene bedrijfs­aansprakelijkheid.

Onafhankelijk adviseur

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.