Zakelijke conflicten

Als ondernemer maak je afspraken met andere partijen. Een meningsverschil kan leiden tot een zakelijk conflict.

Feiten over zakelijke conflicten

Veel ondernemers hebben géén of gedateerde algemene (leverings)voorwaarden

Bijna de helft van alle ondernemers gebruikt geen of gedateerde algemene (leverings)voorwaarden. En slechts een derde controleert jaarlijks of vaker de gebruikte algemene (leverings)voorwaarden. Dat kan leiden tot kostbare conflicten.

30% van de zzp'-ers heeft te maken met wanbetaling

Veel zzp'ers moeten lang op hun geld wachten. 30% van de zzp'ers kreeg al eens te maken met wanbetaling. En het is vaak te duur om een juridische procedure te starten.

Hoe kun je zakelijke conflicten voorkomen?

Algemene voor­waarden

Vergeet niet om bij het eerste contact met je klanten je (leverings)voorwaarden te overhandigen. 

Heb je geen voorwaarden? Of zijn deze niet up-to-date? Door het goed opstellen en regelmatig checken van je algemene voorwaarden kun je kostbare juridische conflicten voorkomen.

Laat dit doen door een jurist. Bijvoorbeeld door de juristen van Flexx van Das.

Incasso uitbesteden

Onbetaalde facturen kosten veel geld. Heb je alles geprobeerd om een klant te laten betalen? Bekijk of je een incassospecialist kunt inschakelen.

Een ondernemer als klankbord

Als ondernemer heb je soms behoefte om even met iemand te sparren. Maak je de juiste beslissingen, moet je uitbreiden hoe moet je omgaan met die concurrent etc. Bij uitstek punten om te bespreken met het ondernemersklankbord. Als verzekerde van Reaal kan je hier gratis gebruik van maken.

Bedrijfswacht

Alle thema's op een rij