Voorkom schade na wijzigingen

Door de coronamaatregelen heeft je bedrijfsvoering en inrichting waarschijnlijk wijzigingen ondergaan. Nu de maatregelen zijn versoepeld is het goed om te checken of de werkomgeving nog veilig is. En of je verzekering nog past bij je bedrijfsvoering.

Sportschool

Heb je voor je sportschool of sportles je sportattributen buiten gestald? Buiten de sportaccommodatie zijn deze niet verzekerd. Neem contact op met je financieel adviseur om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Zorg voor opslag van niet gebruikte sportattributen. En neem ook hiervoor contact op met je financieel adviseur. Je financieel adviseur regelt de verzekering voor je attributen die op een andere locatie zijn opgeslagen.

Horeca

In deze periode hebben we besloten om tijdelijk dekking te bieden bij schade tijdens maaltijdbezorging voor (bestel)auto’s. Heeft je bedrijf tijdelijk maaltijden bezorgd en ga je dit nu structureel doen? Neem dan contact op met je financieel adviseur om je verzekering(en) hierop aan te passen.

Preventie

Plaats je schermen en schotten in je bedrijf? Zorg er dan voor dat deze brandwerend zijn. En plaats deze nooit voor open vuur of brandend materiaal zoals bijvoorbeeld een kaars.

Onderhoud
Zorg voor onderhoud aan apparatuur die langere tijd niet gebruikt is. Controleer vooral:

  • ventilatie- en afzuigsystemen op vervuiling zoals vetaanslag. Lees meer over de risico's.
  • de frituurinstallatie op een juiste werking van bijvoorbeeld de thermostaat.
  • de werking van de automatische gasklep. In de horeca is bij gebruik van gastoestellen in de keuken is goed werkende gasgebrekklep (gas B-klep verplicht. 
  • de gasslangen op flexibiliteit en scheurtjes.
  • werking van de koelcellen en koelmotoren.
  • elektrische apparaten en verlengsnoeren op defecten.
  • de koffiemachine op verkalking. En ontkalk deze indien nodig.
  • de waterleidingen en voorkom legionellabesmettingen door de leidingen goed door te spoelen.
  • de werking van blusmiddelen en rookmelders.
  • de noodverlichting en vluchtwegen.

Leveranciers
De coronamaatregelen raken veel bedrijven. Check daarom de beschikbaarheid van leveranciers en of ze aan hun contractuele verplichtingen kunnen voldoen.

Medewerkers
Beheers ziekteverzuim van medewerkers en creëer veilige en gezonde werkplekken. En attendeer ook je medewerkers op eventuele nieuwe risico’s zodat je samen zorgt voor een veilige werkomgeving.

Advies nodig in deze periode?

Kan je als ondernemer wel advies gebruiken over je onderneming in deze uitdagende tijd? Onze partner Stichting Ondernemersklankbord (OKB) staat voor je klaar. Je kunt gratis gebruik maken van deze dienst.