Over inbraakpreventie

Ongeveer 40% van de ondernemers krijgt weleens met een inbraak te maken. De schade kan hoog oplopen. De risico's beperken is daarom een goed idee.

Feiten over inbraak en diefstal

80% zijn gelegenheidsdieven

80% van de inbrekers zijn gelegenheidsdieven. Ze zijn vooral op zoek naar voorwerpen die makkelijk door te verkopen zijn. Hoe kleiner en duurder het voorwerp, hoe interessanter voor de inbreker.

30 seconden voor een inbraak

Een inbreker heeft gemiddeld maar 30 seconden nodig om ergens binnen te komen.

€ 2500 schade

De gemiddelde schade van een inbraak is € 2500. Dat is in ieder geval de financiële schade. De emotionele is natuurlijk niet te berekenen.

Hoe kun je schade door inbraak en diefstal voorkomen?

Ga zorgvuldig om met sleutels

Door zorgvuldig om te gaan met sleutels, de kassa, het openen en sluiten van je pand of winkel kun je inbraak of diefstal voorkomen. Een sleutelcontract kan helpen bij een goed sleutelbeheer. Daarin maak je met medewerkers die een sleutel krijgen, duidelijke afspraken over hoe met de sleutels moet worden omgegaan.

Zo weet iedereen waar hij zich aan dient te houden. En houden zij zich niet aan de afspraken in het sleutelcontract? Dan zijn deze medewerkers persoonlijk aansprakelijk bij schade.

Vakman voor inbraakbeveiliging

Een vakman zorgt voor goede inbraakbeveiliging van je pand. Via het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) vind je een vakman die jou met inbraakbeveiliging kan helpen.

Beveiligingsmaatregelen nemen

De VRKI 2.0 is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen (deel A). Aan de hand van het inbraakrisico wordt vastgesteld welke beveiligingsmaatregelen (deel B) moeten worden genomen.

Camerabeveiliging

Wil je camera's laten installeren? Kies voor een bedrijf dat werkt volgens de beoordelingsrichtlijn voor camerasystemen. Zij kennen de wet- en regelgeving op dit gebied.

Meer over inbraakpreventie

Reaal maakt ondernemers bewust van ‘herhaalinbraak’

In 7% van de gevallen komen inbrekers binnen een jaar terug naar bedrijfspanden waar zij eerder hebben ingebroken. Dat blijkt uit een analyse van de onze eigen inbraakcijfers van Reaal. Investeren in preventieve middelen is altijd een goed idee. Zeker na een inbraak.

Vergeet ook je woning niet

Je bedrijfsruimte goed beveiligd? Dat is mooi! Maar als ondernemer mag je ook zeker je eigen woning niet vergeten te beveiligen. Beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in de straat, verkleinen de kans dat een inbreker toeslaat in jouw woning. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een bekend keurmerk op gebied van inbraakpreventie.

Bedrijfswacht

Alle thema's op een rij