Extreem weer

Het veranderde klimaat zorgt voor extreem weer. En afhankelijk van je bedrijfsactiviteit kan de impact van een schade enorm zijn.

Feiten over extreem weer

Vaker schade door extreem weer

De omvang van schade door klimaatverandering neemt sterk toe. En we verwachten dat dit in de toekomst alleen maar erger wordt. Daarom geven we je graag tips, waarmee je schade kunt voorkomen.

Ondernemers niet altijd bewust van risico's

Weet jij welke klimaatrisico's wel of niet verzekerd zijn? In de infographic van het Verbond van Verzekeraars zie je in één oogopslag welke schade door extreem weer over het algemeen wel en niet verzekerd is.

Noodweer zorgt voor miljoenen schade

Het noodweer begin juni 2019 zorgde naar verwachting voor tientallen miljoenen euro's aan schade door omgewaaide bomen, wateroverlast, hagel en blikseminslagen met brand aan woonhuizen en/of bedrijfspanden.

Hoe kun je schade door extreem weer voorkomen?

Houd het water tegen

Bestaat de kans dat je te maken krijgt met overstroming? Zorg dan dat je maatregelen neemt om te voorkomen dat water je bedrijfspand binnen loopt. Bijvoorbeeld met de SLURPZAK, een alternatief voor de traditionele zandzak. Wanneer de slurpzak in aanraking komt met water, zwelt hij gelijkmatig op. Zo vormt zich binnen enkele minuten een stevige barrière tegen de watervloed.

Als klant van Reaal ontvang je een korting in de webshop van SLURPZAK. Je betaalt geen € 22,50, maar slechts € 18 voor 2 Slurpzakken Standaard of XL.

Controleer het dak

Laat het dak van je bedrijfspand controleren door een dakspecialist. En laat waar nodig een extra overstort aanbrengen. Lopen de putten in de omgeving snel vol? Vraag dan de gemeente om de put te reinigen.

Volg het weer

Een open deur, maar de KNMI waarschuwingen zijn er niet voor niets. Volg het weer en pas je bedrijfsvoering er op aan.

Bewust van het overstromingsrisico

Onze dijken beschermen ons tegen overstromingen, maar het kan misgaan. Check hoe groot het risico is dat je bedrijf te maken krijgt met overstroming.

Bedrijfswacht

Alle thema's op een rij