Veelgestelde vragenWijzigingen Goed Geregeld Pakket

Waarom verhoogt Reaal mijn premie?

Wij bieden onze klanten graag zekerheid. Om je dat te kunnen blijven bieden, moeten we scherp zijn op de balans tussen premie-inkomsten en schade-uitkeringen. De afgelopen periode nam het aantal schade-uitkeringen toe. Daarom moeten wij een aantal wijzigingen in onze schadeverzekeringen doorvoeren. Dat betekent dat we de premies verhogen en onze voorwaarden aanpassen.

Is jouw premie veranderd? Dan zie je dat op jouw polis. Die ontvang je 2 weken voor de verlenging ingaat.

Waarom verandert Reaal mijn voorwaarden?

Wij bieden onze klanten graag zekerheid. Om je dat te kunnen blijven bieden, moeten we scherp zijn op de balans tussen premie-inkomsten en schade-uitkeringen. De afgelopen periode nam het aantal schade-uitkeringen toe, maar onze premies bleven hetzelfde. Daarom moeten wij een aantal wijzigingen in onze schadeverzekeringen doorvoeren. Dat betekent dat we onze premies verhogen en onze voorwaarden aanpassen.

Onze meest recente voorwaarden staan op reaal.nl/voorwaarden. Maar wat zijn de verschillen tussen jouw oude en nieuwe voorwaarden? We hebben alle wijzigingen voor je op een rij gezet.

Wanneer geldt de nieuwe premie voor mij?

De nieuwe premie betaal je vanaf de verlenging van jouw verzekering of Reaal Goed Geregeld Pakket. Stel: jouw verzekering of schadepakket wordt verlengd op 1 mei 2016. Dan geldt vanaf die datum de nieuwe premie voor jou.

Wanneer gelden de nieuwe voorwaarden voor mij?

De nieuwe voorwaarden gaan in vanaf de verlenging van jouw verzekering of Reaal Goed Geregeld Pakket. Stel: jouw verzekering of schadepakket wordt verlengd op 1 mei 2016. Dan gelden vanaf die datum de nieuwe voorwaarden voor je.

Wat verandert er in mijn voorwaarden?

Vanaf 1 september 2014 gelden er nieuwe voorwaarden en aangepaste eigen risico’s voor de Auto-, Woonhuis- en Inboedelverzekering. Maar wat zijn precies de verschillen tussen jouw oude en nieuwe voorwaarden?

Twee voorbeelden

  • Voor onze rechtsbijstandverzekering en verhaalbijstandverzekering geldt dat u zelf uw advocaat mag kiezen bij een geschil. Hiervoor gelden wel bepaalde regels. Welke regels dat zijn, leest u in de voorwaarden.
  • De bonus-malustabel van onze auto- en motorverzekering is zo aangepast dat een schuldschade altijd leidt tot het verlies van vijf schadevrije jaren en evenveel b/m-treden.

In de verschillenlijst zie je precies welke wijzigingen wij hebben doorgevoerd in jouw verzekering. De nieuwe voorwaarden vind je op reaal.nl/voorwaarden

Ik wil mijn verzekering opzeggen. Wat moet ik doen?

Je kan ons een opzeggingsbrief sturen of een opzegformulier invullen op reaal.nl/klantenservice. Doe dat voor de datum die in uw brief staat. Jouw verzekering of Reaal Goed Geregeld Pakket eindigt dan ook op die datum. Meer informatie hierover vindt je 'jouw schadeverzekering opzeggen'.
Help me nu

Help me nu