Veelgestelde vragen

Auto­verzekering

Autoverzekering

 • Een vriend leent mijn auto. Wat als hij schade veroorzaakt?

  Iedereen leent zijn auto wel eens uit. Vaak gaat het om een kort ritje, maar ook dan kan schade ontstaan. Als iemand anders met je toestemming in jouw auto rijdt en schade veroorzaakt, kun je ook een beroep doen op je auto­verzekering. Dit kan wel gevolgen hebben voor je no-claimkorting. Deze korting op de premie wordt hoger naarmate je langer schadevrij rijdt en kan oplopen tot 80%. Vraag je financieel adviseur om meer informatie over je no-claimkorting en de gevolgen van een schade.

 • Is de schade aan mijn eigen auto verzekerd als ik per ongeluk tegen een andere auto aan rijd?

  Iedere autobezitter in Nederland moet een Wettelijke Aansprakelijkheids­verzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die je met jouw auto aan andere personen en/of zaken veroorzaakt. Wil je dat ook de schade aan jouw eigen auto wordt vergoed? Dan kun je de verzekering uitbreiden naar Beperkt Casco of Volledig Casco. Je financieel adviseur kan je adviseren welke dekking het beste bij jou past. Bij de keuze spelen het bouwjaar en de dag­waarde van je auto een rol.

 • Ik rijd tegen een boom en breek mijn been. Vergoedt een auto­verzekering dit?

  Bij een Reaal Auto­verzekering kun je kiezen uit drie dekkingen:

  1. Standaard Wettelijke Aansprakelijkheids­verzekering
  2. Beperkt Casco
  3. Volledig Casco

  Bij deze verzekeringen is letsel of zaakschade van de bestuurder niet verzekerd. Wil je die extra bescherming wel hebben? Dan kun je de auto­verzekering uitbreiden met de Schade­verzekering Inzittenden. Met deze aanvullende verzekering zijn zowel de bestuurder als de passagiers verzekerd tegen letsel- en zaakschade door een verkeersongeval. Vraag ernaar bij je financieel adviseur.

 • Mijn auto is bekrast. Ben ik hiervoor verzekerd?

  Dat hangt af van hoe en waar je auto is verzekerd. Heb je een Reaal Auto­verzekering met de aanvullende verzekering Volledig Casco? Dan kunnen wij de reparatiekosten vergoeden. Wel geldt er een eigen risico. Dat betekent dat je een deel van de reparatiekosten zelf moet betalen. Als wij de reparatiekosten vergoeden, dan kan dit wel invloed hebben op je no-claimkorting. Je premie gaat dan omhoog. Het is dus verstandig om te bepalen wat voor jou het voordeligst is: de schade laten vergoeden of zelf betalen. Je financieel adviseur kan dit voor je uitrekenen. Hij kan je ook helpen bij de schademelding.

 • Een hagelbui heeft mijn auto beschadigd. Is dat verzekerd?

  Ja, als je de Reaal Auto­verzekering hebt uitgebreid met Beperkt Casco of Volledig Casco, dan wordt hagelschade aan je auto vergoed. Zonder dat dit ten koste gaat van je opgebouwde no-claimkorting. Wel geldt er een eigen risico. Dat betekent dat je een deel van de schade zelf moet betalen.

 • Tijdens een zware storm is een boom omgewaaid. Bovenop mijn auto. Krijg ik de schade vergoed?

  Als je auto­verzekering is uitgebreid met Beperkt Casco of Volledig Casco, krijg je meestal een vergoeding voor deze schade. Je financieel adviseur kan je vertellen wanneer wel en wanneer niet. Het hangt namelijk af van een aantal factoren, waaronder de kracht van de storm. Als je de schade laat vergoeden, kan dit gevolgen hebben voor je no-claimkorting. Ook geldt er een eigen risico. Dat betekent dat je een deel van de schade zelf moet betalen. Ook dit zoekt je financieel adviseur graag voor je uit.

 • Mijn auto is 2 jaar oud. Wat krijg ik vergoed als hij wordt gestolen?

  Veel auto­verzekeringen bieden een nieuw­waarde­regeling. Bij totaal verlies of diefstal van je auto krijg je dan van de verzekeraar het bedrag terug waarmee je een soortgelijke auto kunt kopen. Je auto moet dan wel Beperkt Casco of Volledig Casco verzekerd zijn. Verzekeraars bieden verschillende nieuw­waarde­regelingen aan. De meeste gelden één jaar na afgifte van deel 1 van het kentekenbewijs, andere 2 of 3 jaar. Vaak is het mogelijk om jaren bij te kopen tegen een hogere premie. Ook bij Reaal is dit mogelijk met de 'verlengde nieuw­waarde­regeling'. Vraag ernaar bij je financieel adviseur.

 • Hoeveel pakketkorting krijg ik per schade­verzekering?

  Heb je 2 of meer schade­verzekeringen binnen het Goed Geregeld Pakket? Dan krijg je een pakketkorting. Deze korting loopt snel op, tot een maximum van 12%:

  Aantal verzekeringen

  Percentage
  2 verzekeringen 2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%
 • Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

  Wilt je jouw schade­verzekering(en) stopzetten? Dan hebben wij een verzoek van je nodig. Meer informatie hierover vind je onder 'je schade­verzekering opzeggen'.

 • Wat is assurantiebelasting?

  Assurantiebelasting is een wettelijke belasting op de meeste schade­verzekeringen, bijvoorbeeld op een inboedel­verzekering of auto­verzekering. Deze belasting betaal je bovenop je premie. Iedere schadeverzekeraar draagt deze belasting direct af aan de Belastingdienst. Dat geldt dus ook voor Reaal. De ongevallen­verzekering is hierop een uitzondering. Daarvoor hoef je geen assurantiebelasting te betalen.

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 00

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.