Arbeidsongeschiktheid melden

Vermoeden van corona

Heb je op dit moment verkoudheids- of griepklachten en denk je dat die door het coronavirus komen? Dan vragen wij je het nog 3 weken aan te kijken. Heb je na 3 weken nog steeds klachten, of word je opgenomen in het ziekenhuis? Neem dan contact met ons op.

Hoe we je helpen bij arbeidsongeschiktheid

Ben je door ziekte of een ongeluk (deels) niet meer in staat om te werken en heb je een AOV bij ons? Dan zijn wij er voor je. Met een uitkering, als dat aan de orde is. Maar ook met deskundige hulp en een persoonlijk re-integratieprogramma. Deskundige hulp krijg je ook al tijdens je eigenrisicotermijn. Of als je twijfelt of je daadwerkelijk arbeidsongeschikt bent. Daarom is het belangrijk dat je ons zo snel mogelijk laat weten dat je (tijdelijk) niet kunt werken. Want dan kunnen wij jou zo snel mogelijk helpen. Zodat je weer verder kunt met je onderneming.

Welke informatie is belangrijk om door te geven?

 • De datum waarop je (gedeeltelijk) bent gestopt met werken of wanneer je moet stoppen met werken
 • Je telefoonnummer
 • Je e-mailadres

Geef geen medische informatie. Je bespreekt je situatie pas in het gesprek met de claimadviseur.

Snel duidelijkheid en hulp bij herstel en re-integratie

Wat kun je verwachten

 • We nemen contact met je op

  Onze claimadviseur belt je binnen 1 werkdag terug om een vervolggesprek in te plannen. In dat gesprek bespreken we je persoonlijke situatie en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Ook nemen we de eventuele uitkering met je door.

 • We laten weten of je een uitkering krijgt

  Tijdens het vervolggesprek kan je claimadviseur vaak al aangeven of je een uitkering krijgt, of niet. Daarnaast geeft hij aan wat volgens ons jouw arbeidsongeschiktheids-percentage is. Dit doet hij op basis van alle informatie die wij van je krijgen. Soms hebben wij meer informatie nodig. Dan hoor je meer over je uitkering binnen 4 weken nadat je je arbeidsongeschikt hebt gemeld en vaak zelfs eerder.

  Ben je het niet eens met het arbeidsongeschiktheids-percentage? Dan vertelt je claimadviseur hoe je bezwaar kunt maken.

 • We houden contact met je

  De claimadviseur houdt regelmatig contact met je om te horen hoe het met je gaat. En hij bespreekt de ontwikkelingen in je werk. Via onze beveiligde online omgeving MijnAOV kun je altijd je eigen dossier inzien.

 • Wij helpen je weer aan het werk

  Als je arbeidsongeschikt wordt wil je natuurlijk weer zo snel mogelijk gezond en met plezier aan het werk. Wij helpen je bij het weer aan de slag gaan. Samen met een team van gespecialiseerde professionals stel je een persoonlijk re-integratieplan op. Elk individu en iedere situatie is immers anders. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Zakelijk coaching
  • Psychologische ondersteuning
  • Ergonomisch advies
  • Aanpassing van je werkplek
  • Het inschakelen van een conflictbemiddelaar

  Vaak schakelen wij gespecialiseerde bureaus hiervoor in. Zo word je optimaal begeleid bij je re-integratie.

  Meer informatie over je arbeidsongeschiktheidsmelding lees je in onze brochure 'Arbeidsongeschikt, en dan?'.