Kies gezonde alternatieven

Weet wat je eet

Je kent het wel. Je ligt op de bank en bent volledig verzonken in een film. Plots begint je buik te rommelen. En je krijgt enorm zin in chocola of chips. Naast de behoefte aan de lekkere smaak, is deze hunkering een schreeuw van je lichaam om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Omdat je een tekort hebt aan essentiële mineralen. Het liefste geef je invulling aan die behoefte in de vorm van ongezonde snacks. Maar er zijn gezonde alternatieven om invulling te geven aan deze ongezonde behoefte. Samen met arbodienst Beter, partner van preventieservice Reaal Lijfwacht, zochten we uit welke producten de voedingsstoffen bevatten waar je lichaam om vraagt én goed voor je zijn. Heb je trek in...*

Chocola

Kan je geen genoeg krijgen van chocoladerepen, bonbons of paaseitjes? Dan heb je behoefte aan de stof magnesium die zich in chocola bevindt. Maar chocola bevat veel verzadigde vetten en calorieën. Daarom is het beter om te kiezen voor een alternatief, zoals: een handje ongebrande, ongezouten pinda's. Kan je de verleiding van chocola toch niet weerstaan? Kies dan voor pure chocola. Deze bevat minder suikers en meer magnesium.

Patat

Heb je trek in friet? Dan verlangt je lichaam naar calcium . Maar ook patat bevat veel calorieën en verzadigde vetten, omdat het gefrituurd wordt. Gezondere alternatieven die ook calcium bevatten, zijn bijvoorbeeld een handje ongebrande, ongezouten noten, salades of een blokje kaas.

Koek/snoep

Snoep en koek bestaan in alle soorten en maten. En zijn verleidelijk, zeker als je er eenmaal aan bent begonnen. Snoepen zorgt namelijk voor een piek in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor houd je het verlangen naar suiker. Bovendien maken snoep en koek je moe en futloos. Voorkom dit! En kies voor gezondere alternatieven, zodat je lichaam wel de voedingsstoffen binnenkrijgt waar het om vraagt. Denk aan: snoeptomaatjes, worteltjes, komkommer en paprika.

Chips

Een goed alternatief voor chips is vis . Dit product bevat net als chips de stoffen chloride en silicium. Chloride is goed voor de spijsvertering en silicium is een belangrijk onderdeel van ons bindweefsel. Het zorgt onder andere voor mooie nagels en gezond haar. Andere, gezondere opties, bijvoorbeeld tijdens de film, zijn zoute popcorn en een handje ongebrande, ongezouten noten.

Maak gebruik van Reaal Lijfwacht

We gaven je algemene tips. Heb je klachten door ongezonde eetgewoontes? Krijg je graag inzicht in en advies over jouw keuzes wat betreft voeding? Of wil je meer weten over jouw gezondheid en levensstijl? Als je een Reaal AOV hebt, kan je zonder extra kosten deelnemen aan het gezondheidsonderzoek van Beter. 55% van de deelnemers zegt na afloop gezonder te eten. Heb je klachten die je niet vertrouwt? Raadpleeg dan een zorgprofessional.

*Reaal is niet aansprakelijk voor ongewenste resultaten door gebruik van de aangeboden informatie.