Als de wind is gaan liggen, kun je bekijken of er schade is ontstaan door de storm.

Wat te doen na een flinke storm?

Door storm of hevige wind kan er schade ontstaan aan je huis of bezittingen. Ook als je vooraf maatregelen hebt genomen. Als de wind is gaan liggen, kun je bekijken of er schade is. We helpen je graag op weg met tips om de verdere schade te beperken.

Controleer de dakpannen

Losse dakpannen kunnen lekkage veroorzaken. Het is dus verstandig te bekijken of alle dakpannen nog op hun plaats liggen. Meestal kun je losse dakpannen eenvoudig weer vastzetten, maar wees hierbij natuurlijk wel voorzichtig. Ligt een deel van je dak open? Kijk dan of je dit op een veilige manier kunt afdekken. Zo voorkom je verdere schade. Controleer ook regelmatig de loodflappen. Bij harde wind kan het lood langs de randen van het dak opwaaien, ook hierdoor kan een lekkage ontstaan.

Controleer bomen

Een boom die scheef hangt, kun je beter rooien of kappen. En verwijder ook vooral losse of afgebroken takken die nog in de boom hangen. Staat de boom niet in je eigen tuin? Vraag het dan aan de eigenaar. Als dat de gemeente is, ga dan naar het juiste loket.

Schade melden

Is er schade aan je woning of inboedel? Dan zijn we er voor je. Je kunt je schade online melden. Wij zorgen voor een goede afhandeling van de schade. Wil je weten waarvoor je precies verzekerd bent? Bekijk dan je polis en de voorwaarden van je verzekering.

Eigen risico

Bij stormschade hanteren we een extra eigen risico. Dit eigen risico komt bovenop het standaard of gekozen eigen risico. Dit is nodig om de premie van de verzekering betaalbaar te houden.

Lekker geregeld, de Reaal Herstel Service

Bij noodgevallen krijg je hulp van de Reaal Herstel Service. Maar ook als er geen spoed bij is, kun je gebruik maken van de Reaal Herstel Service. Reparaties zijn dan lekker geregeld. Deze service zit standaard in onze opstalverzekering. Je betaalt hiervoor geen extra kosten.