Het vakantiegeld. Eigenlijk de ideale manier van sparen.

Vakantiegeld sparen of uitgeven?

De meeste mensen hebben de afgelopen weken weer een heerlijk extraatje ontvangen: het vakantiegeld. Eigenlijk de ideale manier van sparen. Ongemerkt spaar je een leuk bedrag bij elkaar, zonder dat je er tussentijds bij kan. Maar wat als dat geld eenmaal op je rekening staat? Zet je het dan op de spaar­rekening of ga je het bijvoorbeeld beleggen? Of kies je ervoor om het in een mooie vakantie te stoppen, of de verbouwing van je huis? De keuze is reuze! Wij vroegen de leden van Team WeCare wat zij met hun vakantiegeld doen.

Brendan

"Mijn vakantiegeld zet ik voor nu even op de spaar­rekening, maar niet voor lang! Ik reis graag samen met mijn vriendin en we willen elk jaar graag een verre reis maken. Het liefst ergens in januari of februari als het hier koud en guur is. De afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika, Vietnam en Cambodja geweest. Onze toekomstige vakantieplannen staan nog open, al staan Argentinië en Chili hoog op ons lijstje. Tips zijn overigens altijd van harte welkom!"

Monique

"Argentinië, Chili... *toekomst muziek*! "Mijn vakantiegeld gaat linea recta richting spaar­rekening, anders ben ik inderdaad bang dat het zachtjes besteed wordt aan andere doelen. Nee, ook voor mij is het heel 'klassiek': vakantie. De tijd van verre reizen kijk ik naar uit voor de toekomst. Voor nu gaan we dankbaar met ons dochtertje Europa ontdekken. Onlangs hebben we kennisgemaakt met Frankrijk en dat beviel zo goed! Nu kiezen we voor de Provence. Heb je nog een leuke suggestie voor een fijn, klein dorp met authentieke brasserie; graag! Fijne vakantie. ;-)"

Tessa

"Reizen staat ook hoog op mijn lijstje, dit jaar alleen niet. Want nu ik de gelukkige bezitter van een nieuwbouwwoning ben, gaat mijn vakantiegeld daaraan op. Na hier meer dan een jaar op gewacht te hebben, sta ik te trappelen. We willen graag alles gelijk perfect doen, en ja... dat kost geld. Ik kan mijn vakantiegeld dus goed gebruiken en ga deze zomer lekker op vakantie in mijn eigen achtertuin."

Reza

"Ik hou nogal van lekker eten en drinken, dus ik ga met het mijn vakantiegeld een keer (of 2) uit eten. Misschien kan een lang weekend naar een mooie stad er ook nog wel bij. Maar ik heb allerlei toekomstplannen waarbij ik het vakantiegeld goed kan gebruiken. Het grootste deel zet ik daarom op mijn spaar­rekening."