Schademelden en claims indienen

Heb je schade of wil je een claim indienen? Onze afdelingen Schade­regeling en Claims zorgen voor een goede afhandeling van je schade. Kijk hieronder welke schade je wilt melden en lees direct hoe je je schade het beste in kunt dienen.

Wat kun je bijna altijd doen?

  • Meld je schade met het online schade­formulier of via je financieel adviseur.
  • Is er sprake van diefstal, verlies of inbraak? Vergeet niet aangifte te doen bij de politie en het politierapport mee te sturen met je schademelding.
  • Neem waar mogelijk foto's van je schade. Dit versnelt de afwikkeling van de schade.

Schade in of aan je huis of pand

Bij schade in of aan je huis of pand kun je ook de afdeling Schade­regeling bellen via 0800 - 732 25 48 57 (vanuit het buitenland +31 79 320 81 90). Dit gratis nummer is 24/7 bereikbaar. Buiten kantoortijden staat een medewerker van SOS International je te woord. Om je goed te kunnen helpen bij je schadeafhandeling, werken we met een telefoonkeuzemenu. Bij een brand waarbij de brandweer ter plaatse komt, schakelt de brandweercommandant een zogeheten 'salvage-coördinator' in. Hij zorgt onder andere voor de schademelding bij Reaal.

Schade tijdens je reis

In geval van nood kun je tijdens je vakantie of zakenreis bellen met SOS International. Het telefoon­nummer is +31 20 651 51 51 en staat ook op je verzekeringspas. Is er iets gestolen of verloren? Doe dan aangifte bij de plaatselijke politie en maak er melding van bij de luchtvaartmaatschappij, de hoteldirectie of het vervoersbedrijf.

Schade aan je voertuig

Bel bij schade onze afdeling Schade­regeling via 0800 - 732 25 48 57 (vanuit het buitenland +31 79 320 81 90). Dit gratis nummer is 24/7 bereikbaar. Buiten kantoortijden staat een medewerker van SOS International je te woord. Vul het Europees Schade­formulier direct in. Je kunt dit formulier downloaden of opvragen bij je financieel adviseur. Gaat het om een aanrijding met een tegenpartij? Vul het formulier dan samen in. Heb je het formulier niet bij je? Noteer dan de gegevens van de ander: naam, adres, telefoon­nummer, kenteken en de verzekeraar.

Aansprakelijkheid

Heb je schade veroorzaakt aan één of meerdere eigendommen van een ander? Omschrijf dan duidelijk wat er is gebeurd. Als je op het schade­formulier niet genoeg ruimte voor een goede beschrijving hebt, kun je een aanvullende toelichting meesturen. Doe geen toezeggingen naar anderen over vergoedingen. Hoe duidelijk een situatie soms ook lijkt, de wet en uitspraken van rechters kunnen een andere uitkomst geven dan je in eerste instantie verwacht.

Rechtsbijstand

Voor juridische bijstand kun je contact opnemen met DAS via 020 – 651 88 15 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.30 uur). Om je beter te kunnen helpen, werkt DAS met een telefoonkeuzemenu. Zorg ervoor dat je je polis­nummer bij de hand hebt. De mensen van DAS helpen je dan verder.

Letsel in het verkeer

Heb je een ongeval gehad in het verkeer waarbij jij of een ander letsel heeft opgelopen? Vul dan meteen het Europees Schade­formulier in. Je kunt dit het beste samen met de persoon doen met wie je het ongeluk hebt gehad. Heb je het formulier niet bij je? Noteer dan de gegevens van de ander: naam, adres, telefoon­nummer, kenteken en de verzekeraar. Zijn er getuigen van het ongeluk? Noteer dan ook hun naam, adres en telefoon­nummer. Stuur het ingevulde Europees Schade­formulier zo snel mogelijk, via je financieel adviseur, naar Reaal.

Ongevallen­verzekering

Heeft er een ongeval plaatsgevonden waarbij jij letsel hebt opgelopen of waarbij de verzekerde is overleden? Noteer dan op het schade­formulier in ieder geval de toedracht van het ongeval en in het geval van letsel: de aard van de klachten. Stuur het ingevulde schade­formulier zo snel mogelijk naar je financieel adviseur. Je adviseur zorgt er dan voor dat het formulier bij Reaal te­rechtkomt. Kun je het formulier niet downloaden? Dan kun je het opvragen bij de afdeling Schade­regeling via telefoon­nummer 0800 - 732 25 48 57 (vanuit het buitenland +31 79 320 81 90) of bij je financieel adviseur. Om je goed te kunnen helpen bij je schadeafhandeling, werken we met een telefoonkeuzemenu.

Arbeids­ongeschiktheid

Jij of je financieel adviseur meldt jouw arbeids­ongeschiktheid bij Reaal. Dit kan per telefoon op nummer 020 – 543 67 20, of per e-mail naar mailto:arbeids­ongeschikt.info@reaal.nl

Meer informatie

Bij onze klantenservice vind je meer informatie over de verschillende manieren van schademelden en claims indienen.