Overal het geluid van een koffiebar

In de wereld van de freelancers, zelfstandig ondernemers en startups staat het Nieuwe Werken centraal. Je werkt op een flexplek, thuis, op kantoor of onderweg. Als je niet gebonden bent aan 1 vaste werkplek, kun je natuurlijk ook met je laptop of tablet bij een koffiebar gaan zitten werken. Hoe komt het nou dat je juist dáár meestal zo goed kunt werken en vaak goede ideeën krijgt?

Coffitivity

De mensen achter Coffitivity hebben het uitgezocht. Het is precies de juiste hoeveelheid geluid. Het geroezemoes van pratende mensen en het gerammel van kopjes, precies zo dat het de stilte vult, maar je niet afleidt. Volgens een onderzoek van de Wall Street Journal zijn specifieke, kleine afleidingen voeding voor de hersenen om op een abstracter niveau te gaan werken. Bijvoorbeeld moeilijk te lezen handschriften van de leden van je brainstorm groepje of achtergrondgeluiden. En laat dat nou ook net het niveau voor creatief denken zijn. Als je niet de hele dag in een koffiebar kunt zitten, kun je op de website van Coffitivity luisteren naar het geluid van een koffiebar. Een instant werkambiance, voor de perfecte concentratiecurve.

Work Hard Anywhere

Als je wilt weten welk café bij jou in de buurt geschikt is om in te werken, dan heeft Work Hard Anywhere het antwoord. De app geeft meer dan 2.500 locaties in 600 verschillende landen. En bij elke locatie kun je het volgende checken: wifi, stroom, genoeg stoelen, parkeergelegenheden, prijzen en eten. Locaties worden aangeboden door andere flexwerkers. Daarnaast kun je zien welke vrienden er nog meer werken op locatie.