Nu de zon weer regelmatig schijnt, kun je de was lekker buiten te drogen hangen.

Hoe kun je besparen nu het weer lente is?

Het is lente! Het is weer lekker lang licht, de vogeltjes fluiten en de ramen kunnen af en toe weer eens open. Veel mensen krijgen niet alleen lente- en opruimkriebels, maar ook bespaarkriebels. Daarom leek dit ons een goed moment om je een paar bespaartips te geven.

 • Zorg dat je goed ontbijt

  Je snoept vaak minder gedurende de dag, als je goed ontbijt. En dat kan weer behoorlijk schelen in de kosten. Wist je dat je van een goed ontbijt ook minder drang naar koffie krijgt? Heb je weleens berekend wat je per jaar in koffietentje uitgeeft?

 • Eet seizoensproducten

  Deze producten zijn extra lekker van smaak en vaak een stuk goedkoper. Op de groente- en fruitkalender kun je zien wat de seizoensproducten per maand zijn.

 • Verhuur extra ruimte in jouw huis

  Ben je zelf op vakantie of heb je een kamer over? Dan zou je kunnen overwegen om deze ruimte te verhuren via een verhuurwebsite. Dit dekt soms wel 1/3e van je hypotheek. Keerzijde van de medaille is wel dat eventuele schade aan je woning bij ons niet meer verzekerd is als je (een deel) verhuurd hebt.

 • Parkeren

  Tegenwoordig heb je allerlei verschillende apps die je kunt gebruiken om jouw parkeergeld te betalen. Zo betaal je per minuut en dus nooit te veel (tenzij je vergeet uit te loggen, dus wees ge­waarschuwd). Bovendien kan het stress schelen en kun je op je gemak genieten van een mooie strandwandeling of dagje weg.

 • Was drogen

  Nu de zon weer regelmatig schijnt, kun je de was lekker buiten te drogen hangen. De was is misschien iets minder zacht, maar ruikt heerlijk!