Met simpele tips fit aan het werk

Blijf fit aan het werk

Je wilt natuurlijk gewoon gezond en met plezier aan het werk blijven. Daarom is het verstandig om goed voor jezelf te zorgen en eventuele problemen te voorkomen. Dat kan soms makkelijk zijn dan je denkt.

Barbara Enthoven is vitaliteitsadviseur bij Reaal Lijfwacht, onderdeel van Reaal AOV. Barbara geeft mensen lifestyletips om ongezonde situaties en zelfs mogelijke arbeidsongeschiktheid tegen te gaan. 'We hebben een soort natuurlijke hang naar calorierijk en vet voedsel. Dat maakt het lastiger om te kiezen voor een gezonder voedingspatroon. Daar kunnen we helaas niets aan doen. Maar we kunnen er wel rekening mee houden in het dagelijks leven. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn; soms zijn het zelfs open deuren. Maar probeer het eens."

Tips

Deze tips kunnen je helpen aan een gezondere levensstijl.

  • Je eet waarmee je je omringt. Zet eens een fruitschaal op je bureau. Je zult zien dat je sneller die appel pakt.
  • Ga je met de auto naar je werk? Zet 'm wat verderop in de wijk. Zo loop je een heel stuk extra.
  • Sta stil bij het BRAVO-principe. Hoe vul jij de aspecten bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning in?.
  • Voor thuis: Deel je koelkast anders in. Zitten er ook groenten in jouw groentenla? Logisch, maar ook weer niet. Want zo liggen je vitamines behoorlijk uit het zicht. Leg je blikjes en sausjes eens in de la en de groenten op ooghoogte.
  • Ga vaker wandelen, en niet alleen rond lunchtijd. Stel eens voor een vergadering wandelend te houden. Zo activeer je je hersenen weer op een heel andere manier en kom je tot nieuwe inzichten.

Je hoopt dat je 'm nooit nodig zult hebben en gewoon gezond en met plezier aan het werk kunt blijven tot je met pensioen mag: een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Toch is het verstandig stil te staan bij de mogelijkheden die je hebt als het toch anders loopt. En beter nog: probeer het zoveel mogelijk te voorkomen. Dat kan soms makkelijker zijn dan je denkt. Heb je een AOV van Reaal? Dan kan je ook contact opnemen met preventieservice Reaal Lijfwacht.