Moet de begunstiging van mijn begrafenisverzekering worden aangepast?

Moet de begunstiging van mijn begrafenisverzekering worden aangepast?We horen het veel: ouders die in het verleden een begrafenisverzekering hebben afgesloten voor hun kinderen. Maar wat gebeurt er als 1 van je ouders (de verzekeringnemer in dit geval) komt te overlijden? Moet je dan de begunstiging laten aanpassen? We zetten het voor je op een rijtje.

‘De erven van’

De begunstiging van dit soort verzekeringen is altijd voor 'de erven van'. Op de eerste plaats is dat de echtgeno(o)t(e) van de overledene, als hij of zij nog in leven is. Daarna zijn de kinderen de begunstigden. Het is geen probleem om dit op deze manier te laten staan. Maar je kunt de verzekeringen ook op je eigen naam zetten. Zo word je niet steeds geconfronteerd met 'de erven van' en kan je zelf wijzigingen op de polis aanbrengen.

Online zelf regelen

Wil je de begunstiging aanpassen? Dan kun je dit regelen op de website van Reaal. Kies bij 'Levensverzekering wijzigen' voor 'Verzekeringnemer'. In plaats van een handtekening van de verzekeringsnemer, kun je de overlijdensakte meesturen.

Help me nu

Help me nu